Nelamurire meniu(cls xI)

Intrebari despre limbajul C++, standardul C++, STL, OOP in C++ sau alte subiecte nelegate de VisualC++
Post Reply
DRV
Junior
Junior
Posts: 3
Joined: 21 May 2013, 12:39

Nelamurire meniu(cls xI)

Post by DRV » 22 May 2013, 16:09

Salutare,sunt nou pe aici,insa vin cu un scop si acela de a invata. Sunt clasa a XI-a,la mate-info si am de facut un proiect. Acesta consta in a face un meniu,prin care sa selectam ce problem vrem sa rulam : aranjamente,permutari,problema damelor etc etc. Toate facute cu backtracking. Probleme am reusit sa le fac,insa meniul ba. Cu switch case,profesoara a spus sa nu facem ca nu ne iese. Altcumva,habar n-am sa fac si nici nu am gasit pe aici..
M-am gandit,da,cu mai multe if-uri,dar mai departe de if-urile alea n-am cunostinte... Poate are cineva timp sa ma ajute,multumesc frumos.

O zi buna



User avatar
bu7ch3r
Membru++
Membru++
Posts: 326
Joined: 17 May 2011, 15:17
Judet: Iaşi
Location: Sofia
Contact:

Re: Nelamurire meniu(cls xI)

Post by bu7ch3r » 22 May 2013, 17:02

Cum sa nu mearga, sau mai bine zis cum sti sa faci cu switch-case dar nu sti cu else-if ? Sunt echivalente.
Oricum google is your friend: o sa gasesti niste exemple simpatice daca o sa cauti : "simple console menu example in c ansi". Spor la treaba!

Off:
Am avut "placerea" sa vad un junior, care a reusit sa treaca testul de angajare si la problema de introducere din prima saptamana avea grave probleme cu un meniu consola...
Cu stima,
Lupu Claudiu

DRV
Junior
Junior
Posts: 3
Joined: 21 May 2013, 12:39

Re: Nelamurire meniu(cls xI)

Post by DRV » 22 May 2013, 17:46

Multumesc frumos pt timpul acordat. O sa caut dupa cum mi-ai zis,o sa revin daca vor mai fi probleme. Multumesc inca o data



MOD : Daca mai duc la profa cu asa ceva,cred ca imi da si in cap cu ea..Ar fi mers ceva de clasa a XI-a,ceva sa zica ca e facut de mine,nu luat dp nea` gogu`. Insa,e un plus,daca e simpatica,ma apreciaza ca am cautat,daca nu e simpatica,ma trimite in banca. Vom vedea :))

User avatar
bu7ch3r
Membru++
Membru++
Posts: 326
Joined: 17 May 2011, 15:17
Judet: Iaşi
Location: Sofia
Contact:

Re: Nelamurire meniu(cls xI)

Post by bu7ch3r » 22 May 2013, 19:28

Meniul ala in consola e ca "2+2=4" in matematica. Nu e nimic "deocheat" sau SF. Poti sa faci in 1000 de feluri dar in programare, inainte sa te apuci de sapa/tarnacop trebuie sa-ti amintesti macar de KISS(keep it simple stupid).

Poti oricand scrie 2+2=8/2 + 6 - 3/3 + 1 - (1+2) * 2...
Cu stima,
Lupu Claudiu

DRV
Junior
Junior
Posts: 3
Joined: 21 May 2013, 12:39

Re: Nelamurire meniu(cls xI)

Post by DRV » 22 May 2013, 19:38

Nu ma refeream la asta,ci doar la faptul ca sunt comenzi care inca nu le-am invatat sau nu ni le-a predat. Insa,i-o pot baga p-aia cu " am studiat pe net" .

User avatar
Ovidiu Cucu
Fondator
Fondator
Posts: 3778
Joined: 11 Jul 2007, 16:10
Judet: Iaşi
Location: Iasi
Contact:

Re: Nelamurire meniu(cls xI)

Post by Ovidiu Cucu » 22 May 2013, 21:05

DRV wrote:[...] Cu switch case,profesoara a spus sa nu facem ca nu ne iese. [...]
Banui ca v-a spus si de ce. Te rog, spune-ne si noua, arata-ne ca ai incercat, cum ai incercat si n-a iesit.
Atunci discutam si vedem ce se poate face.
De retinut: nu rezolvam teme pentru acasa cap-coada fara care cel care intreaba sa puna si el umarul.
Nu ca nu vrem s-o suparam pe doamna profesoara, insa vrem ca respectivul elev/student sa ramana cu ceva in cap.

George92
Junior
Junior
Posts: 16
Joined: 13 Apr 2013, 00:37
Judet: Dolj

Re: Nelamurire meniu(cls xI)

Post by George92 » 30 May 2013, 20:53

Pt aplicatiile din consola, mereu poti sa faci un meniu banal folosind
while( 1 )
{
ch = getchar();

switch( ch )
{
case '1' :

etc.

Post Reply