nu intra in if

Intrebari legate de programarea cu biblioteci precum MFC, ATL, WTL si GDI+.
User avatar
adi0149
Membru
Membru
Posts: 65
Joined: 04 Aug 2009, 16:42
Judet: Bucureşti
Location: Bucuresti
Contact:

nu intra in if

Post by adi0149 » 19 May 2010, 15:43

am sa las imaginea sa explice lucrurile...
Image



User avatar
cristianamarie
Membru++
Membru++
Posts: 480
Joined: 12 Mar 2009, 18:47
Judet: Iaşi
Location: Iasi

Re: nu intra in if

Post by cristianamarie » 19 May 2010, 16:29

De ce nu

Code: Select all

if ( bDegree ) 
?
Apropo, ce tip e bDegree? bool ?
Nuclear launch detected

User avatar
adi0149
Membru
Membru
Posts: 65
Joined: 04 Aug 2009, 16:42
Judet: Bucureşti
Location: Bucuresti
Contact:

Re: nu intra in if

Post by adi0149 » 19 May 2010, 17:39

dap, se vede din poza ca in momentul ala era "true", dar nu trecea de verificarea if(bDegree == true)
Oricum... am pus if (bDegree!=false) si acum merge :)

User avatar
Silviu Ardelean
Senior
Senior
Posts: 1175
Joined: 12 Jul 2007, 09:22
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: nu intra in if

Post by Silviu Ardelean » 19 May 2010, 17:48

Foarte ciudat... nu cumva, faceai debug in build de release?

neagu_laurentiu
Membru++
Membru++
Posts: 919
Joined: 23 Jul 2007, 11:32

Re: nu intra in if

Post by neagu_laurentiu » 19 May 2010, 18:11

adi0149 wrote:am pus if (bDegree!=false) si acum merge
Acum daca revii tot asa face ?

User avatar
adi0149
Membru
Membru
Posts: 65
Joined: 04 Aug 2009, 16:42
Judet: Bucureşti
Location: Bucuresti
Contact:

Re: nu intra in if

Post by adi0149 » 19 May 2010, 18:50

@silviu: nu stiu ce inseamna asta :P Fac debug asa cum fac de fiecare data (dau click pe sagetica aia verde unde zice start debugging)

@laurentiu: dap. daca pun bDegrees==true nu merge. Chiar daca e true, se duce tot pe ramura de "else". O sa revin la !=false.

User avatar
Silviu Ardelean
Senior
Senior
Posts: 1175
Joined: 12 Jul 2007, 09:22
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: nu intra in if

Post by Silviu Ardelean » 19 May 2010, 18:56

adi0149 wrote:@silviu: nu stiu ce inseamna asta :P Fac debug asa cum fac de fiecare data (dau click pe sagetica aia verde unde zice start debugging)
Ma refer, la faptul cum ti-e setat proiectu sa se build-uie: ce-ti apare in dreapta sagetii (F5) sau ce poti configura de la Configuration Manager (Debug sau Release).
Eu nu ma bazez pe debugul in build de release. Tocmai de aceea iti atrageam atentia. In build de release debugul nu functioneaza deloc grozav. Mi s-a intamplat de mai multe ori sa-mi arate numai balari.

User avatar
adi0149
Membru
Membru
Posts: 65
Joined: 04 Aug 2009, 16:42
Judet: Bucureşti
Location: Bucuresti
Contact:

Re: nu intra in if

Post by adi0149 » 19 May 2010, 18:59

In configuration manager, sub "Active solution configuration" scrie "debug". Deci banuiesc ca nu e de la asta

User avatar
Silviu Ardelean
Senior
Senior
Posts: 1175
Joined: 12 Jul 2007, 09:22
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: nu intra in if

Post by Silviu Ardelean » 19 May 2010, 19:01

Ciudat... Inchide VS-ul, sterge fisierul .ncb si apoi reintra in solutie si vezi daca merge ok.

User avatar
zlatomir
Membru++
Membru++
Posts: 282
Joined: 04 Jul 2009, 23:59
Location: Arad
Contact:

Re: nu intra in if

Post by zlatomir » 19 May 2010, 19:01

Verifica variabila bool sa fie initializata...
Attachments
bool.jpg
bool.jpg (13.57 KiB) Viewed 8855 times

User avatar
adi0149
Membru
Membru
Posts: 65
Joined: 04 Aug 2009, 16:42
Judet: Bucureşti
Location: Bucuresti
Contact:

Re: nu intra in if

Post by adi0149 » 19 May 2010, 19:05

@silviu: am incercat si asta si n-a mers
@zlatomir: este initializata, am verificat si asta :)

User avatar
zlatomir
Membru++
Membru++
Posts: 282
Joined: 04 Jul 2009, 23:59
Location: Arad
Contact:

Re: nu intra in if

Post by zlatomir » 19 May 2010, 19:21

Pune, asa doar temporar pt test, o initializare a variabilei chiar inainte de if(...), pt ca nu se poate asa ceva (totusi vorbim de o stiinta exacta aici :biggrin: ), doar atunci cand valoarea e "garbage" (adica e "ceva" acolo diferit de false, dar nici true nu e) se intampla ce zici tu, si daca se rezolva asa vezi in debugger sau cod pe unde, variabila aia, mai ia valori.

User avatar
Ovidiu Cucu
Fondator
Fondator
Posts: 3778
Joined: 11 Jul 2007, 16:10
Judet: Iaşi
Location: Iasi
Contact:

Re: nu intra in if

Post by Ovidiu Cucu » 19 May 2010, 19:38

Te joci cumva cu multithreadingul?
Te-ai jucat cumva pe la setarile/proprietatile proiectului (optimization, debug info format, etc)?

Nu se poate, cu ceva tot te-ai jucat si nu vrei sa ne spui si noua. :)

User avatar
jos8cal
Banned
Banned
Posts: 86
Joined: 16 Feb 2008, 02:01

Re: nu intra in if

Post by jos8cal » 19 May 2010, 20:15

Da clean la project.

PS. Pentru Silviu, fisierele .ncb contin informatii pentru intellisense, n-au nici o treaba cu debugging info care locuiesc in .pdb.

User avatar
adi0149
Membru
Membru
Posts: 65
Joined: 04 Aug 2009, 16:42
Judet: Bucureşti
Location: Bucuresti
Contact:

Re: nu intra in if

Post by adi0149 » 19 May 2010, 20:20

@zlatomir:
Dap... ai avut dreptate. Trebuie sa ma mai uit sa vad cum de nu se initializeaza variabila pana sa intre acolo, pentru ca din ce vad eu se face treaba asta. Trebuie sa fiu mai atent, mersi.

Image

Post Reply