nu intra in if

Intrebari legate de programarea cu biblioteci precum MFC, ATL, WTL si GDI+.
User avatar
adi0149
Membru
Membru
Posts: 65
Joined: 04 Aug 2009, 16:42
Judet: Bucureşti
Location: Bucuresti
Contact:

Re: nu intra in if

Post by adi0149 » 19 May 2010, 20:26

da... am gasit in cod. Din greseala, pusesem functia de atribuire a variabilei dupa functia in care ea se folosea. :P
Multumesc pentru sfaturi. Scuze ca v-am batut capu cu o chestie asa minora, dar eu credeam ca am gasit un bug in VS si mi s-a parut fun. Oricum... ciudat ca atunci cand tineam mouse-ul pe ea, scria ca e true, desi nu era, dar banuiesc ca valoarea pe care o avea era o tampenie, iar el nu stia sa scrie exact tampenia aia.



User avatar
zlatomir
Membru++
Membru++
Posts: 282
Joined: 04 Jul 2009, 23:59
Location: Arad
Contact:

Re: nu intra in if

Post by zlatomir » 19 May 2010, 20:50

Pai variabilele neinitializate "au ceva valoare" aiurea, aia fiind direrita de 0 (respectiv false) el (debugger-ul) zicea ca e true, dar cand compari -21432452545345 (random_garbage) == true(1) rezulta false... si de aici problema... si rezolvarea cu random_garbage != false rezulta true...

LE: Initializeaza tot timpul variabilele, daca nu stii exact ce valoare ai nevoie foloseste 0, sau orice (care sa iti aduca aminte, atunci cand faci debugging, de unde poate sa vina problema), dar nu le lasa neinitializate.

User avatar
Silviu Ardelean
Senior
Senior
Posts: 1175
Joined: 12 Jul 2007, 09:22
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: nu intra in if

Post by Silviu Ardelean » 19 May 2010, 23:06

jos8cal wrote:Da clean la project.

PS. Pentru Silviu, fisierele .ncb contin informatii pentru intellisense, n-au nici o treaba cu debugging info care locuiesc in .pdb.
Fireste ca .ncb e vechiul intellisense. Ii zisesem sa-l sterga tocmai in ideea de clean (nu doar cel din IDE). Dupa cum stii, uneoiri acesta o ia pe aratura... si avem tot felul de comportamente ciudate prin solutie.

User avatar
Ovidiu Cucu
Fondator
Fondator
Posts: 3778
Joined: 11 Jul 2007, 16:10
Judet: Iaşi
Location: Iasi
Contact:

Re: nu intra in if

Post by Ovidiu Cucu » 19 May 2010, 23:39

adi0149 wrote:da... am gasit in cod. Din greseala, pusesem functia de atribuire a variabilei dupa functia in care ea se folosea. :P
Multumesc pentru sfaturi. Scuze ca v-am batut capu cu o chestie asa minora, dar eu credeam ca am gasit un bug in VS si mi s-a parut fun. Oricum... ciudat ca atunci cand tineam mouse-ul pe ea, scria ca e true, desi nu era, dar banuiesc ca valoarea pe care o avea era o tampenie, iar el nu stia sa scrie exact tampenia aia.
Sunt curios daca ai prins ce trebuie sa faci ca niciodata sa nu mai dai peste "valoarea pe care o avea era o tampenie".
Chiar sunt curios.
Nu-i deloc o chestie minora.

User avatar
adi0149
Membru
Membru
Posts: 65
Joined: 04 Aug 2009, 16:42
Judet: Bucureşti
Location: Bucuresti
Contact:

Re: nu intra in if

Post by adi0149 » 20 May 2010, 00:23

@ovidiu: Am prins ca e firesc sa atribui o valoare variabilei inainte sa o folosesti, ceea ce mi se parea si normal, dar de data asta atribuiam valoarea dupa, pentru ca nu eram atent. Zic bine? sau mai era si altceva?

Post Reply