Toolbar buttons cu text

Intrebari legate de programarea cu biblioteci precum MFC, ATL, WTL si GDI+.
Post Reply
rdenis
Membru
Membru
Posts: 50
Joined: 10 Apr 2010, 20:16
Judet: Iaşi

Toolbar buttons cu text

Post by rdenis » 01 Jul 2010, 17:54

buna...as dori sa fac ca butoanele din toolbar-ul unui SDI sa aiba si text alaturi de imagine...aveti idee cum se poate realiza acest lucru?? eventual cum sa fac un drop down button..


mersi,
Denis



User avatar
cristianamarie
Membru++
Membru++
Posts: 480
Joined: 12 Mar 2009, 18:47
Judet: Iaşi
Location: Iasi

Re: Toolbar buttons cu text

Post by cristianamarie » 01 Jul 2010, 18:38

rdenis wrote:buna...as dori sa fac ca butoanele din toolbar-ul unui SDI sa aiba si text alaturi de imagine...aveti idee cum se poate realiza acest lucru?? eventual cum sa fac un drop down button..


mersi,
Denis
TBSTYLE_...
TBSTYLE_LIST, TBSTYLE_FLAT si TBSTYLE_EX_MIXEDBUTTONS + BTNS_SHOWTEXT + TBSTYLE_EX_DRAWDDARROWS. Astea sint stilurile de folosit pentru text si dropdown button.
Nuclear launch detected

rdenis
Membru
Membru
Posts: 50
Joined: 10 Apr 2010, 20:16
Judet: Iaşi

Re: Toolbar buttons cu text

Post by rdenis » 01 Jul 2010, 18:42

nope...e vorba de CMFCToolbar, sorry nu mi-am dar seama ca e diferenta intre ele...cautand pe net am realizat acest lucru...chestia cu styles nu merge am incercat deja zeci de exemple...

rdenis
Membru
Membru
Posts: 50
Joined: 10 Apr 2010, 20:16
Judet: Iaşi

Re: Toolbar buttons cu text

Post by rdenis » 01 Jul 2010, 18:49

niste src sau un link catre un articol ar fi exceptional...caut de 2 zile ceva bun pe net si nimic..plus ca sample-urile de la ms is nulle :)

User avatar
Marius Bancila
Fondator
Fondator
Posts: 2344
Joined: 11 Jul 2007, 11:45
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: Toolbar buttons cu text

Post by Marius Bancila » 02 Jul 2010, 09:28

Ai incercat SetToolBarBtnText? Dupa cum scrie in MSDN http://msdn.microsoft.com/en-us/library/bb983957.aspx,
bShowText
If this parameter is TRUE, the framework shows the text label. Otherwise, the framework hides the text label.

[...]

By default, the framework shows the images of toolbar buttons but does not show the text label of toolbar buttons.
Marius Bancila
Fondator Codexpert, Microsoft MVP VC++
Site personal | Blog

User avatar
Andreas
Membru
Membru
Posts: 117
Joined: 09 Nov 2008, 12:13
Judet: Timiş
Location: Timisoara

Re: Toolbar buttons cu text

Post by Andreas » 02 Jul 2010, 14:25

exemplele sunt pentru CToolBar dar pentru CMFCToolBar exista metode echivalente....
cred ca partea tricky la atasarea unui text la un buton din toolbar este una redimensionare...
am incercat codul urmator si a mers:

Code: Select all

int CMainFrame::OnCreate(LPCREATESTRUCT lpCreateStruct)
{
...
   m_wndToolBar.SetButtonText(0,"New");
	CRect rectToolBar;
	m_wndToolBar.GetToolBarCtrl().GetItemRect(0, &rectToolBar);
	rectToolBar.bottom+=10;
	m_wndToolBar.GetToolBarCtrl().SetButtonSize(CSize(24,rectToolBar.bottom));//24x22 px este dimensiunea default	
...
}
pentru dropdown button ai putea sa incerci ceva de genul:Adding A Drop Arrow To A Toolbar Button

rdenis
Membru
Membru
Posts: 50
Joined: 10 Apr 2010, 20:16
Judet: Iaşi

Re: Toolbar buttons cu text

Post by rdenis » 03 Jul 2010, 23:34

multumesc tuturor pentru raspunsuri si src :) .... totusi, andreas, zi-mi te rog cu ce visual studio lucrezi, daca e relevant acest lucrul? eu am incercat codul tau intr-un proiect cu VS2008 cu FuturePack si imi da erori de genul 'GetToolbarCtrl - is not a member of CMFCToolbar'..si mai departe ceilalti membri cu erorile respective...codul meu este generat de wizard si bazat pe un CListView, daca are vreo relevanta....am incercat si cu/si fara doc/view support....(asta ma duce la un nou post daca nu imi da marius ban ;) --- glumeam, sper sa nu-mi dea ban, I love this site)
oricum,mi-ati dat niste idei si cu ajutorul vostru cred ca sunt pe drumul cel bun :) ....o sa postez aici cand am rezolvat chestia asta...

rdenis
Membru
Membru
Posts: 50
Joined: 10 Apr 2010, 20:16
Judet: Iaşi

Re: Toolbar buttons cu text

Post by rdenis » 04 Jul 2010, 00:41

cred ca o sa innebunesc....
marius, am incercat si sugestia ta cu 'SetToolBarBtnText' si nimic nou...am incercat si solutia data de cristianamarie, tot nimic....am cautat in msdn si toate solutiile date de voi ar trebui sa functioneze fara probleme, insa nope.... cred ca ceea ce e mai suparator e faptul ca nu se vede nici o schimbare pe acel toolbar generat de catre wizard...am incercat sa fac unul din butoanele existente ca separator si nici macar asta...mai ramane sa modific si sa incerc cu solutia lui andreas maine dimineata
ps: postez codul pe care il am eu, poate vedeti voi ceva ce eu nu.... :wacko: codul e din mainfrm.cpp

Code: Select all

	if (!m_wndToolBar.CreateEx(this, TBSTYLE_LIST | BTNS_SHOWTEXT, WS_CHILD | WS_VISIBLE | CBRS_TOP | CBRS_GRIPPER | CBRS_TOOLTIPS | CBRS_FLYBY | CBRS_SIZE_DYNAMIC) ||
		!m_wndToolBar.LoadToolBar(theApp.m_bHiColorIcons ? IDR_MAINFRAME_256 : IDR_MAINFRAME))
	{
		TRACE0("Failed to create toolbar\n");
		return -1;      // fail to create
	}
	/*CMFCToolBarButton* buton = m_wndToolBar.GetButton(4);
	buton->EnableWindow();
	buton->SetStyle(TBBS_SEPARATOR);
	buton->SetRect( CRect(1,1,1,1));
	buton->SetVisible();
	buton->Show(true);*/  //varianta asta e o adaptare de pe msdn, stil  :thumbdown: 

	/*
	m_wndToolBar.SetButtonStyle(4, TBBS_SEPARATOR);
	m_wndToolBar.EnableTextLabels(true);

	m_wndToolBar.SetToolBarBtnText(4,L"testtt",true,false);*/
ceea ce doresc eu sa obtin e un toolbar cu 3 butoane ce au icon in partea stanga si textul in partea dreapa, asemanator toolbar-ului din .net

Post Reply