Cum fac paste al unui tabel in rich edit control

Intrebari legate de programarea cu biblioteci precum MFC, ATL, WTL si GDI+.
Post Reply
mateia
Junior
Junior
Posts: 19
Joined: 17 Jan 2009, 18:13
Judet: Sibiu
Location: Sibiu

Cum fac paste al unui tabel in rich edit control

Post by mateia » 03 Nov 2010, 10:53

Salut,


1) Atasez un fisier RTF in care am creat un tabel cu o linie si trei coloane (cu Microsoft Word 2003)

2)Cum fac 'paste' al acestui tabel creat la punctul 1) intr-un rich edit control 2.0 creat de programator într-o aplicatie Win32 ?

Se ia de exemplu un rich edit control creat de aplicatia de mai jos
http://www.codeproject.com/KB/edit/rule ... tctrl.aspx

Observ ca daca fac copy paste al acelui tabel din Word in rich edit control 2.0, tabelul arata deformat dupa ce fac copy / paste, înseamna ca este o smecherie sa-l fac sa arate corect.

Multumesc pentru orice indicatie!
Attachments
PasteTablesInRTF.zip
(1.21 KiB) Downloaded 279 times



Viorel
Microsoft MVP
Microsoft MVP
Posts: 293
Joined: 13 Jul 2007, 12:26

Re: Cum fac paste al unui tabel in rich edit control

Post by Viorel » 03 Nov 2010, 13:19

Încearcă un control mai nou. Execută LoadLibrary(_T("Msftedit.dll")) la faza de iniţializare. Specifică clasa MSFTEDIT_CLASS (sau „RichEdit50W”) în CreateWindow.

User avatar
cristianamarie
Membru++
Membru++
Posts: 480
Joined: 12 Mar 2009, 18:47
Judet: Iaşi
Location: Iasi

Re: Cum fac paste al unui tabel in rich edit control

Post by cristianamarie » 03 Nov 2010, 14:26

mateia wrote:Salut,


1) Atasez un fisier RTF in care am creat un tabel cu o linie si trei coloane (cu Microsoft Word 2003)

2)Cum fac 'paste' al acestui tabel creat la punctul 1) intr-un rich edit control 2.0 creat de programator într-o aplicatie Win32 ?

Se ia de exemplu un rich edit control creat de aplicatia de mai jos
http://www.codeproject.com/KB/edit/rule ... tctrl.aspx

Observ ca daca fac copy paste al acelui tabel din Word in rich edit control 2.0, tabelul arata deformat dupa ce fac copy / paste, înseamna ca este o smecherie sa-l fac sa arate corect.

Multumesc pentru orice indicatie!
Ai incercat cu SetClipboardData cu CF_RTF (din aplicatia de unde copii tabelul) si un EM_PASTESPECIAL in rich edit? (ai nevoie probabil de un REPASTESPECIAL cu DVASPECT_CONTENT). Probabil si un EM_EXSETSEL ca sa pozitionezi cursorul unde vrei sa faci paste.

Cit priveste aspectul, poate fi orice, in general features din Word care nu sint suportate de RE, probabil.
Nuclear launch detected

mateia
Junior
Junior
Posts: 19
Joined: 17 Jan 2009, 18:13
Judet: Sibiu
Location: Sibiu

Re: Cum fac paste al unui tabel in rich edit control

Post by mateia » 03 Nov 2010, 17:49

Multumesc pentru raspunsuri!

Da, o idee buna, ma voi învârti pe net în jurul acestor cuvinte cheie: Msftedit.dll MSFTEDIT_CLASS

Da, trebuie sa existe constante,structuri si functii noi conforme cu un API mai bogat.

Sa vedem ce iese.

Post Reply