Cum pot schimba versiunea de program automat ?

Intrebari legate de programarea cu biblioteci precum MFC, ATL, WTL si GDI+.
User avatar
Ovidiu Cucu
Fondator
Fondator
Posts: 3778
Joined: 11 Jul 2007, 16:10
Judet: Iaşi
Location: Iasi
Contact:

Re: Cum pot schimba versiunea de program automat ?

Post by Ovidiu Cucu » 05 Jan 2011, 18:29

Metoda cu version.h e minunat de simpla dar are un mic mare dezavantaj: editarea manuala a fisierelor .rc ceea ce, zic eu, nu-i prea inginereste.
Daca sa zicem, mai punem un butonel prin resurse, VS-ul rescrie frumusel rc-ul si se duc pe apa sambetei minunatele constante definite cu atata truda in version.h.
Deci urmeaza din nou o modificare a la Manuela si in final... Halal automatizare! :D

Tot mai Ok ar fi un mic tool care sa-si bage nasu prin rc-uri si vdproj-uri. Daca nu se gaseste unul dea gata, n-ar fi un capat de lume de facut asa ceva, cu putina transpiratie. Poate o punem de-un nou proiect deschis. ;)



User avatar
Silviu Ardelean
Senior
Senior
Posts: 1175
Joined: 12 Jul 2007, 09:22
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: Cum pot schimba versiunea de program automat ?

Post by Silviu Ardelean » 05 Jan 2011, 19:38

:geek: Ovidiu, nu e nevoie de un tool suplimentar. Exista un workaround ce introduce in joc si .rc2 si apoi poti sa adaugi cate butoane vrei in clasicul.rc (fara a te trezi cu modificarea versiunii).
Subiectul cred ca se preteaza unui FAQ si cu permisunea d-voastra il voi supune curand spre aprobare. :keeporder:

User avatar
Ovidiu Cucu
Fondator
Fondator
Posts: 3778
Joined: 11 Jul 2007, 16:10
Judet: Iaşi
Location: Iasi
Contact:

Re: Cum pot schimba versiunea de program automat ?

Post by Ovidiu Cucu » 05 Jan 2011, 19:50

Da, interesant. Cum ramane cu setup-ul? Are si ala ceva de schimbat.

User avatar
Silviu Ardelean
Senior
Senior
Posts: 1175
Joined: 12 Jul 2007, 09:22
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: Cum pot schimba versiunea de program automat ?

Post by Silviu Ardelean » 05 Jan 2011, 19:52

La setup nu ma bag caci nu e tarlaua mea. :)

LE: In cazul kit-urilor, cred ca trebuie sa primim problema altfel. Pana la urma de ex. un kit .MSI e doar un container inteligent de fisiere. Nu vad de ce ne-am bate capul sa-i setam FileVersion si ProductVersion cat timp e doar o arhiva ce poate fi redenumita dupa versiune si/sau stocata intr-un folder cu versiunea sa. Pana la urma, la clientul (care la o adica te trage de maneca) ajung binarele builduite de noi.

User avatar
MrSmersh
Microsoft MVP
Microsoft MVP
Posts: 289
Joined: 20 Jul 2007, 10:18
Location: Timisoara
Contact:

Re: Cum pot schimba versiunea de program automat ?

Post by MrSmersh » 06 Jan 2011, 00:44

msi e o baza de date, are si un api de manipulare deci un tool de automatizare nu e un capat de tara.
Si daca la fisiere poti lasa versiunile cum vrea .... tau, ca poti seta sa fie suprascrise oricum, la setup e critic sa setezi corect versiunea. Comportamentul lui se schimba radical e o poliloghie despre dar esential e ca trebe sa ai grija de el.

User avatar
Silviu Ardelean
Senior
Senior
Posts: 1175
Joined: 12 Jul 2007, 09:22
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: Cum pot schimba versiunea de program automat ?

Post by Silviu Ardelean » 06 Jan 2011, 00:57

MrSmersh wrote:msi e o baza de date, are si un api de manipulare deci un tool de automatizare nu e un capat de tara.
Si daca la fisiere poti lasa versiunile cum vrea .... tau, ca poti seta sa fie suprascrise oricum, la setup e critic sa setezi corect versiunea. Comportamentul lui se schimba radical e o poliloghie despre dar esential e ca trebe sa ai grija de el.
Interesant. Thanks for info. :)

Post Reply