Page 2 of 2

Re: Cum pot schimba versiunea de program automat ?

Posted: 05 Jan 2011, 18:29
by Ovidiu Cucu
Metoda cu version.h e minunat de simpla dar are un mic mare dezavantaj: editarea manuala a fisierelor .rc ceea ce, zic eu, nu-i prea inginereste.
Daca sa zicem, mai punem un butonel prin resurse, VS-ul rescrie frumusel rc-ul si se duc pe apa sambetei minunatele constante definite cu atata truda in version.h.
Deci urmeaza din nou o modificare a la Manuela si in final... Halal automatizare! :D

Tot mai Ok ar fi un mic tool care sa-si bage nasu prin rc-uri si vdproj-uri. Daca nu se gaseste unul dea gata, n-ar fi un capat de lume de facut asa ceva, cu putina transpiratie. Poate o punem de-un nou proiect deschis. ;)

Re: Cum pot schimba versiunea de program automat ?

Posted: 05 Jan 2011, 19:38
by Silviu Ardelean
:geek: Ovidiu, nu e nevoie de un tool suplimentar. Exista un workaround ce introduce in joc si .rc2 si apoi poti sa adaugi cate butoane vrei in clasicul.rc (fara a te trezi cu modificarea versiunii).
Subiectul cred ca se preteaza unui FAQ si cu permisunea d-voastra il voi supune curand spre aprobare. :keeporder:

Re: Cum pot schimba versiunea de program automat ?

Posted: 05 Jan 2011, 19:50
by Ovidiu Cucu
Da, interesant. Cum ramane cu setup-ul? Are si ala ceva de schimbat.

Re: Cum pot schimba versiunea de program automat ?

Posted: 05 Jan 2011, 19:52
by Silviu Ardelean
La setup nu ma bag caci nu e tarlaua mea. :)

LE: In cazul kit-urilor, cred ca trebuie sa primim problema altfel. Pana la urma de ex. un kit .MSI e doar un container inteligent de fisiere. Nu vad de ce ne-am bate capul sa-i setam FileVersion si ProductVersion cat timp e doar o arhiva ce poate fi redenumita dupa versiune si/sau stocata intr-un folder cu versiunea sa. Pana la urma, la clientul (care la o adica te trage de maneca) ajung binarele builduite de noi.

Re: Cum pot schimba versiunea de program automat ?

Posted: 06 Jan 2011, 00:44
by MrSmersh
msi e o baza de date, are si un api de manipulare deci un tool de automatizare nu e un capat de tara.
Si daca la fisiere poti lasa versiunile cum vrea .... tau, ca poti seta sa fie suprascrise oricum, la setup e critic sa setezi corect versiunea. Comportamentul lui se schimba radical e o poliloghie despre dar esential e ca trebe sa ai grija de el.

Re: Cum pot schimba versiunea de program automat ?

Posted: 06 Jan 2011, 00:57
by Silviu Ardelean
MrSmersh wrote:msi e o baza de date, are si un api de manipulare deci un tool de automatizare nu e un capat de tara.
Si daca la fisiere poti lasa versiunile cum vrea .... tau, ca poti seta sa fie suprascrise oricum, la setup e critic sa setezi corect versiunea. Comportamentul lui se schimba radical e o poliloghie despre dar esential e ca trebe sa ai grija de el.
Interesant. Thanks for info. :)