CStatic si BN_CLICKED

Intrebari legate de programarea cu biblioteci precum MFC, ATL, WTL si GDI+.
Post Reply
User avatar
vasilecelmare
Junior
Junior
Posts: 32
Joined: 11 Jul 2007, 18:24

CStatic si BN_CLICKED

Post by vasilecelmare » 11 Jul 2007, 22:16

Am derivat din CStatic (CStaticBitmap) si am mapat cu wizard mesajul =BN_CLICKED.
Am pus un breakpoint in CStaticBitmap::OnClicked dar degeaba dau clic pe el ca nu intra.
Am incercat si cu WM_LBUTTONDOWN si cu WM_LBUTTONUP si nu merge nici cu acelea.
De ce?
Vreau ca programul meu sa faca o anumita actiune cand se da click pe un static tip bitmap (picture).
Nu se poate?



User avatar
Ovidiu Cucu
Fondator
Fondator
Posts: 3778
Joined: 11 Jul 2007, 16:10
Judet: Iaşi
Location: Iasi
Contact:

Re: CStatic si BN_CLICKED

Post by Ovidiu Cucu » 11 Jul 2007, 23:55

Un static control nu primeste in mod normal intrari de la mouse.
Poti totusi rezolva problema in doi timpi si trei miscari setand stilul SS_NOTIFY.

Vezi mai in amanunt in MSDN.

User avatar
Marius Bancila
Fondator
Fondator
Posts: 2344
Joined: 11 Jul 2007, 11:45
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: CStatic si BN_CLICKED

Post by Marius Bancila » 11 Jul 2007, 23:59

Ovidiu Cucu wrote:Un static control nu primeste in mod normal intrari de la mouse.
Iar asta se datoreaza faptului ca un control static nu poate fi selectat.
Marius Bancila
Fondator Codexpert, Microsoft MVP VC++
Site personal | Blog

User avatar
Ovidiu Cucu
Fondator
Fondator
Posts: 3778
Joined: 11 Jul 2007, 16:10
Judet: Iaşi
Location: Iasi
Contact:

Re: CStatic si BN_CLICKED

Post by Ovidiu Cucu » 12 Jul 2007, 11:17

Marius Bancila wrote:
Ovidiu Cucu wrote:Un static control nu primeste in mod normal intrari de la mouse.
Iar asta se datoreaza faptului ca un control static nu poate fi selectat.
N-am pornit bine la drum si deja o putem pune de-un flame... :D
Cum adica se datoreaza faptului ca nu poate fi selectat? Nu inteleg.

User avatar
silexu
Junior
Junior
Posts: 8
Joined: 12 Aug 2007, 00:50
Location: Brasov
Contact:

Re: CStatic si BN_CLICKED

Post by silexu » 15 Aug 2007, 00:59

Eu am reusit sa atasez un eveniment de dublu click la un static. De precizat ca resursa dialogului in care se afla staticul este folosita pentru un compozite control.

Post Reply