Page 1 of 1

conexiune la internet

Posted: 27 Sep 2008, 10:23
by mesajflaviu
Buna . As vrea sa va mai intreb ceva : care sant cele mai potrivite clase MFC pentru conexiune la internet , si aducerea anumitor informatii de acolo ? Vreau sa contruiesc o aplicatie care sa se conecteze la net si sa aduca date despre vreme de exemplu . Cu ce sa incep ? :?:

Re: conexiune la internet

Posted: 27 Sep 2008, 18:20
by maximghe
mesajflaviu wrote:Cu ce sa incep ? :?:
Cu transpiratie, dragul meu,...cu transpiratie.,

Re: conexiune la internet

Posted: 27 Sep 2008, 21:16
by mesajflaviu
Multumesc , e si asta un raspuns !!

Re: conexiune la internet

Posted: 27 Sep 2008, 21:35
by Silviu Ardelean
maximghe wrote:
mesajflaviu wrote:Cu ce sa incep ? :?:
Cu transpiratie, dragul meu,...cu transpiratie.,
Fiule, adevar graiesti... :thumbsup: :biggrin:

Initial, m-am abtinut sa raspund la subiect. Totusi nu mai rezist...
Pentru a reliza un soft simplist care iti afiseaza vremea bazandu-te pe web trebuie sa stapanesti destule cunostinte tehnice de implementare, tehnologii cat si principii de functionare a diverselor entitati din web.
A folosii niste clase cu care deschizi niste socket-uri si te legi la un server nu e suficient.
Cine crezi ca iti da tzie accesul direct la o baza de date despre vreme?
Astfel de date le potzi obtine mai degraba pe cai indirecte, ex. RSS sau interpretand rezultatele obtinute in urma unor executii de scripturi JavaScript si alte limbaje bazate pe web.

Re: conexiune la internet

Posted: 29 Sep 2008, 14:19
by gerula

Re: conexiune la internet

Posted: 01 Oct 2008, 10:42
by mesajflaviu
Vreau sa multumesc tuturor pentru raspunsuri , Silviu : nu am experienta vasta nici in tehnologiile web , nici in VC++ , iar lui Gerula trebuie sa ii spun ca e " bun de pus pe rana" : este exact ce imi trebuia !! Articolul este excelent !! Multumesc inca o data !!!!!!!!!!

Re: conexiune la internet

Posted: 01 Oct 2008, 10:46
by Silviu Ardelean
mesajflaviu wrote:Silviu : nu am experienta vasta nici in tehnologiile web , nici in VC++ , iar lui Gerula trebuie sa ii spun ca e " bun de pus pe rana" : este exact ce imi trebuia !! Articolul este excelent !! Multumesc inca o data !!!!!!!!!!
Dragul meu, nu am vrut sa pun sare pe rana sau sa demonstrez ceva. Am expus doar o varianta pe care o consider viabila pentru a obtine ce iti doresti tu (un soft care afiseaza starea vremii intr-un oras, tara, etc).
Intr-adevar articolul lui Gerula e excelent si poate fi un punct de plecare. Ar fi interesant sa ne povestesti intre timp despre experienta ta pe aceasta tema, probleme intampinate si cum ai dus pana la sfarsit acest proiect interesant.
Mult succes! :whorship:

Re: conexiune la internet

Posted: 04 Oct 2008, 13:02
by mesajflaviu
Ok , o sa scriu pe forum "evolutia" acestui proiectel , ( cu timpul nu stau prea bine ) si chiar am intampinat o problema : ca programul meu sa porneasca o data cu sistemul am pus calea executabilului intr-o anumita zona din registrii , programul porneste minimizat in system tray , dar nu stiu de ce pornind in acest mod nu pot deschide o baza de date acces , si nici macar un fisier text din care sa incarc informatie : programul nu gaseste fisierul text sau baza de date ......pornit normal din windows explorer de exemplu nu are aceasta problema .

Re: conexiune la internet

Posted: 04 Oct 2008, 22:15
by Marius Bancila
Pai s-ar putea sa aiba de-a face cu "working directory". Unde sunt localizate aceste fisiere pe care incerci sa le deschizi?

Pai trebe sa faci ceva debugging. Daca pornit din debugger merge ok, atunci puneti peste tot message box-uri cu informatii despre cai la fisiere, pasi prin care a trecut, etc. Asa poti gasi cauza problemei.

Re: conexiune la internet

Posted: 17 Oct 2008, 10:13
by mesajflaviu
Am rezolvat problema , ( nu dadeam corect calea fisierelor ce se deschideau din program ) si as vrea sa va mai intreb ceva :Cum stiu daca programul meu este minimizat in taskbar sau in system tray ca atunci cand vreau sa il pornesc din nou sa nu porneasca inca o varianta a programului , ci sa il aduc pe ecran pe cel incarcat in memorie deja .....

Re: conexiune la internet

Posted: 17 Oct 2008, 11:40
by Ovidiu Cucu