Export device context intr-un fisier video

Intrebari despre programarea cu VC++ incluzand mediul de dezvoltare, instalare, setari, debugger, compilator, linker si documentatie.
Post Reply
User avatar
black_atus
Membru
Membru
Posts: 139
Joined: 20 Jun 2012, 10:20
Judet: Prahova
Location: Ploiesti

Export device context intr-un fisier video

Post by black_atus » 26 Sep 2012, 09:15

Buna ziua.

Vreau sa export o succesiune de imagini, practic un device context intr-un fisier video.

Intrebari:

Pot face asta fara DIrectX si DIrect3D ?
Ce metode pot folosi ?, sper ma puteti indruma in sensul asta pentru ca nu am lucrat la acest nivel cu device context-uri si nici nu stiu de unde sa incep. Teoretic stiu cum ce inseamna un fisier video dar nu stiu in ce fel de fisier il pot exporta si nici cum pot face asta.
Sper sa ma indrumati in sensul asta pentru ca nu stiu nici de unde sa incep macar sa ma documentez, d-apoi sa mai si scriu cod pentru asta ....


Cu stima,
Daniel Constantin

User avatar
Ovidiu Cucu
Fondator
Fondator
Posts: 3778
Joined: 11 Jul 2007, 16:10
Judet: Iaşi
Location: Iasi
Contact:

Re: Export device context intr-un fisier video

Post by Ovidiu Cucu » 26 Sep 2012, 15:59

Pentru GIF-uri (animate) cred ca poti folosi simplu GDI+.
Pentru alte formate, AVI, mpeg etc, nu stiu.

User avatar
Silviu Ardelean
Senior
Senior
Posts: 1175
Joined: 12 Jul 2007, 09:22
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: Export device context intr-un fisier video

Post by Silviu Ardelean » 26 Sep 2012, 20:29

Daca n-ai nevoie de cross-platform atunci poti construi fisire AVI folosind functiile de multimedia expuse de Avifil32.dll.
Construirea si folosirea un wrapper peste AVIFileOpen() , AVIStreamWrite() si restul metodelor necesare din acest pachet pot fi un bun inceput.

User avatar
black_atus
Membru
Membru
Posts: 139
Joined: 20 Jun 2012, 10:20
Judet: Prahova
Location: Ploiesti

Re: Export device context intr-un fisier video

Post by black_atus » 27 Sep 2012, 15:22

Chiar cu metoda asta incercam si eu dar ma gandeam ca poate gasesc vreo clasa MFC care sa ma ajute fara sa lucrez cu vre-un .dll sau .lib.
Deocamdata am mai multe CBitmap-uri pe care vreau sa le pot salva intr-un fisier video, preferabil .avi.
Banuiesc ca nu se poate ce vreau eu... O sa ma mai documentez...
Multumesc de sfaturi :)
Cu stima,
Daniel Constantin

viorel2005
Membru
Membru
Posts: 208
Joined: 24 May 2008, 09:41

Re: Export device context intr-un fisier video

Post by viorel2005 » 27 Sep 2012, 18:38

Sfatul meu este urmatorul:
Salvezi o parte din imagini pe hdd
creezi un fisier avi sa zicem film1.avi
-stergi secventa respectiva salvata
-efectuezi totul intr-un fir de executie
Apoi in timp ce ion fundal programul compreseaza, scrii pe HDD urmatoarea secventa in alt fir de executie s.a.m.d.p
La final faci un merge de fisierele video partiale

Link-uri utile

http://stackoverflow.com/questions/3158 ... eo-quality
http://www.linuxquestions.org/questions ... er-424988/

Programele de al doilea link au varianta si pe windows si totul este free, singura problema fiind eventual licentele pentru codecuri.

User avatar
black_atus
Membru
Membru
Posts: 139
Joined: 20 Jun 2012, 10:20
Judet: Prahova
Location: Ploiesti

Re: Export device context intr-un fisier video

Post by black_atus » 28 Sep 2012, 08:47

Multumesc pentru sfaturi.
Am reusit cu functiile din avifil32.Lib.
La prima vedere solutia data de viorel2005 pare ceva mai complexa dar care utilizeaza mai putine resurse, in special memoria ram.
Inca nu m-am gandit la compresie dar cred ca trebuie sa incep sa o fac pentru ca obtin niste fisiere avi destul de mari ...:)
Cu stima,
Daniel Constantin

Post Reply