al doilea service pack pentru VS2010

Intrebari despre programarea cu VC++ incluzand mediul de dezvoltare, instalare, setari, debugger, compilator, linker si documentatie.
User avatar
black_atus
Membru
Membru
Posts: 139
Joined: 20 Jun 2012, 10:20
Judet: Prahova
Location: Ploiesti

al doilea service pack pentru VS2010

Post by black_atus » 19 Feb 2013, 10:06

Multumesc pentru raspunsuri :)
Mai am o intrebare dar nu are legatura cu Spy++. Stiti cumva, ceva daca apare si cand al doilea service pack pentru VS2010 ? Va intreb deoarece actuala mea versiune de VS(2010 Sp1) nu are Intellisense pentru C++/CLI. Am citit ca l-au scos pentru versiunea asta deoarece se lucra la acest feature... MIe imi vine destul de greu sa lucrez fara Intellisense si sper sa il puna in urmatorul service pack. :)


Cu stima,
Daniel Constantin

User avatar
Ovidiu Cucu
Fondator
Fondator
Posts: 3776
Joined: 11 Jul 2007, 16:10
Judet: Iaşi
Location: Iasi
Contact:

Re: al doilea service pack pentru VS2010

Post by Ovidiu Cucu » 19 Feb 2013, 12:01

Nu stiu. Pesupun doar ca un nou service pack pentru Visual Studio 2010 nu o sa apara deoarece exista deja pe piata o versiune mai noua. Doar presupun...

[off-topic]
Te rog, daca ai un subiect nou, deschide un topic nou.
Uneori si eu caut subiecte mai vechi, iar daca sunt bagate prin topicuri cu care n-au legatura, le gasesc mai greu.
E usor sa deschizi un topic nou si ma scutesti pe mine de a pierde timp ca sa fac split.
Thanks!

Viorel
Microsoft MVP
Microsoft MVP
Posts: 285
Joined: 13 Jul 2007, 12:26

Re: al doilea service pack pentru VS2010

Post by Viorel » 19 Feb 2013, 12:21

Există cel puțin o alternativă bună pe care o găsești aici: http://visualstudiogallery.msdn.microsoft.com

O poți folosi vreo lună, după care poate încerci noul Visual Studio 2012 cu al lui IntelliSense.

neagu_laurentiu
Membru++
Membru++
Posts: 919
Joined: 23 Jul 2007, 11:32

Re: al doilea service pack pentru VS2010

Post by neagu_laurentiu » 19 Feb 2013, 14:44

black_atus wrote:se lucra la acest feature
Si l-au pus in VC++ 2012. Spor la cumparaturi.
What's New for Visual C++ in Visual Studio 2012
IDE
C++/CLI IntelliSense. C++/CLI now has full IntelliSense support. IntelliSense features such as Quick Info, Parameter Help, List Members, and Auto Completion now work for C++/CLI. In addition, the other IntelliSense and IDE enhancements listed in this document also work for C++/CLI.
http://msdn.microsoft.com/en-us/library ... 09293.aspx

User avatar
Ovidiu Cucu
Fondator
Fondator
Posts: 3776
Joined: 11 Jul 2007, 16:10
Judet: Iaşi
Location: Iasi
Contact:

Re: al doilea service pack pentru VS2010

Post by Ovidiu Cucu » 19 Feb 2013, 15:54

neagu_laurentiu wrote:
black_atus wrote:se lucra la acest feature
Si l-au pus in VC++ 2012. Spor la cumparaturi.
...ca doar tot e shopping-ul la moda, nu-i asa? :D
Acuma, hai sa fim un pic seriosi si sa nu mai aruncam una-doua cu ***** in ventilator!
Pentru o firma care se respecta cat de cat n-ar fi chiar asa mare efort sa faca un abonament la MSDN si sa aiba cele mai noi versiuni, la zi.
Si-or mai fi si alte optiuni. Daca nu si nu, un add-on care rezolva un ficer lipsa intr-o versiune anume, n-ar fi chiar rupere de bujet (ala de protocol, sa zicem).
Insa asta e... vrem si cu slanina-n pod si cu buzele unse. ;)

User avatar
black_atus
Membru
Membru
Posts: 139
Joined: 20 Jun 2012, 10:20
Judet: Prahova
Location: Ploiesti

Re: al doilea service pack pentru VS2010

Post by black_atus » 20 Feb 2013, 16:47

Ovidiu Cucu wrote:Nu stiu. Pesupun doar ca un nou service pack pentru Visual Studio 2010 nu o sa apara deoarece exista deja pe piata o versiune mai noua. Doar presupun...

[off-topic]
Te rog, daca ai un subiect nou, deschide un topic nou.
Uneori si eu caut subiecte mai vechi, iar daca sunt bagate prin topicuri cu care n-au legatura, le gasesc mai greu.
E usor sa deschizi un topic nou si ma scutesti pe mine de a pierde timp ca sa fac split.
Thanks!
Inteles.Scuze :)
Cu stima,
Daniel Constantin

User avatar
black_atus
Membru
Membru
Posts: 139
Joined: 20 Jun 2012, 10:20
Judet: Prahova
Location: Ploiesti

Re: al doilea service pack pentru VS2010

Post by black_atus » 20 Feb 2013, 17:06

Singura teama este ca nu cumva VS2012 sa nu fie compatibil cu aplicatia la care lucram sau ceva de genul... Nu stiu..Nu sunt raspunzator cu achizitionarea de software :) Din cate am citit VS2012 e mai mult pentru Win8, are multe feature-uri care nu ne intereseaza.(cele pentru Metro sau Modern UI).
UItati ce am citit :
"•To optimize memory resource usage, containers are now smaller. For example, in x86 release mode with default settings, std::vector has shrunk from 16 bytes in Visual Studio 2010 to 12 bytes in Visual Studio 2012, and std::map has shrunk from 16 bytes in Visual Studio 2010 to 8 bytes in Visual Studio 2012."
si linkul : http://msdn.microsoft.com/en-us/library ... 09293.aspx

Nu inteleg exprimarea "std::vector a fost micsorat de la 16 la 12 byti". Inseamna ca daca pun datele dintr-o baza de date mare intr-un vector pot avea stack overflow ??? La ce se refera cand zice 16 byti ??
Cu stima,
Daniel Constantin

User avatar
Ovidiu Cucu
Fondator
Fondator
Posts: 3776
Joined: 11 Jul 2007, 16:10
Judet: Iaşi
Location: Iasi
Contact:

Re: al doilea service pack pentru VS2010

Post by Ovidiu Cucu » 20 Feb 2013, 20:11

Vor sa spuna ca au micsorat size-ul tipurilor std::vector si std::map (sizeof(std::vector<...>), respectiv sizeof(std::map<...>)) .
Asta-i bine daca ai un program care foloseste jdemii de vectori si map-uri.

Daca rulezi release urmatorul programel:

Code: Select all

#include <vector>
#include <map>
#include <iostream>
using namespace std;

int main()
{
   cout << "sizeof std::vector is " << sizeof(vector<int>) << " Bytes" << endl;
   cout << "sizeof std::map is " << sizeof(map<int, int>) << " Bytes" << endl;

   return 0;
}
Vei obtine pe VS 2010:

Code: Select all

sizeof std::vector is 16 Bytes
sizeof std::map is 16 Bytes
iar pe VS 2012:

Code: Select all

sizeof std::vector is 12 Bytes
sizeof std::map is 8 Bytes
ceea ce e de bine, nu de rau. ;)

User avatar
Marius Bancila
Fondator
Fondator
Posts: 2343
Joined: 11 Jul 2007, 11:45
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: al doilea service pack pentru VS2010

Post by Marius Bancila » 28 Feb 2013, 19:24

Nu exista si nu va exista un Service Pack 2 pentru VS2010, iar IntelliSense pentru C++/CLI exista doar in VS2012.
Marius Bancila
Fondator Codexpert, Microsoft MVP VC++
Site personal | Blog

User avatar
Ovidiu Cucu
Fondator
Fondator
Posts: 3776
Joined: 11 Jul 2007, 16:10
Judet: Iaşi
Location: Iasi
Contact:

Re: al doilea service pack pentru VS2010

Post by Ovidiu Cucu » 03 Mar 2013, 10:42

@black_atus
Dupa ce s-a lamurit problema cu intellisense-ul, intreb totusi de curiozitate: de ce naiba folosesti C++/CLI?
Daca ar fi sa aleg
  1. in caz ca musa-i sa folosesc .NET as programa in C#.
  2. in caz contrar
    1. as folosi MFC (care este o biblioteca C++), iar daca nu si nu
    2. direct Windows API.
Si nu pot sa trec peste o observatie suplimentara: mai sus, te refereai la o "problema" care ti-era frica sa nu apara cu continerele STL in VS2012.
Buuuun, cred ca am lamurit ca nu-i o problema, insa te rog sa notezi: daca e sa amesteci STL cu MFC e in general OK (cu doar mici dureri de cap) Amandoua sunt biblioteci C++.
In schimb, daca bagi STL intr-un proiect cu .NET + C++/CLI atunci e iadul pe pamant. ;)

Din nou: C++ si C++/CLI NU sunt unul si acelasi limbaj de programare.

User avatar
Marius Bancila
Fondator
Fondator
Posts: 2343
Joined: 11 Jul 2007, 11:45
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: al doilea service pack pentru VS2010

Post by Marius Bancila » 05 Mar 2013, 08:54

C++/CLI e gandit doar pentru proiecte de interop intre managed si nativ.
Marius Bancila
Fondator Codexpert, Microsoft MVP VC++
Site personal | Blog

User avatar
Ovidiu Cucu
Fondator
Fondator
Posts: 3776
Joined: 11 Jul 2007, 16:10
Judet: Iaşi
Location: Iasi
Contact:

Re: al doilea service pack pentru VS2010

Post by Ovidiu Cucu » 06 Mar 2013, 11:44

Asa este. Desi cred ca se poate face "interop" si in VB.NET. Un pic cam peste mana, insa cred ca se poate.
BTW. Am vazut pana si meseriasi VFP, care se dadeau tare la NTDLL. :)

neagu_laurentiu
Membru++
Membru++
Posts: 919
Joined: 23 Jul 2007, 11:32

Re: al doilea service pack pentru VS2010

Post by neagu_laurentiu » 06 Mar 2013, 16:05

Ovidiu Cucu wrote:Desi cred ca se poate face "interop" si in VB.NET.
Se poate dar una e importul de functii API sau dintr-o biblioteca nativa oarecare (cum face si VFP) si alta e amestectul managed/unmanaged permis in C++/CLI.

User avatar
Ovidiu Cucu
Fondator
Fondator
Posts: 3776
Joined: 11 Jul 2007, 16:10
Judet: Iaşi
Location: Iasi
Contact:

Re: al doilea service pack pentru VS2010

Post by Ovidiu Cucu » 07 Mar 2013, 15:29

Asa este Laurentiu (iarasi ma citezi incomplet :)), numai ca din pacate din ce in ce mai multi confunda C++ cu "amestectul managed/unmanaged" care este C++/CLI.
Eu de asta am pus mai devreme acea intrebare, si asta am vrut sa lamuresc.

neagu_laurentiu
Membru++
Membru++
Posts: 919
Joined: 23 Jul 2007, 11:32

Re: al doilea service pack pentru VS2010

Post by neagu_laurentiu » 08 Mar 2013, 08:49

Cei mai multi sunt atrasi de WinForms, mai stiu ceva C++ si nu mai conteaza restul. :yes:

Desi ar trebui sa inteleaga ce le recomanda MS: Although we recommend that you do not create Windows Forms applications in C++/CLI, maintenance of existing C++/CLI UI applications is supported. If you have to create a Windows Forms application, or any other .NET UI application, use C# or Visual Basic. Use C++/CLI for interoperability purposes only.

Post Reply