Limita de controale intr-un dialog

Intrebari despre programarea cu VC++ incluzand mediul de dezvoltare, instalare, setari, debugger, compilator, linker si documentatie.
Post Reply
danna
Membru
Membru
Posts: 62
Joined: 25 Jul 2007, 10:02

Limita de controale intr-un dialog

Post by danna » 07 Sep 2007, 14:36

Am citit ca exista o limita la numarul de controale ce pot fi puse intr-un dialog: 255. De ce? Daca as vrea sa pun mai multe?



Dragos Cojocari
Membru++
Membru++
Posts: 789
Joined: 11 Jul 2007, 14:11

Re: Limita de controale intr-un dialog

Post by Dragos Cojocari » 07 Sep 2007, 14:45

De ce o fi limitarea aia nu as sti sa-ti spun. Dar gandeste-te si tu daca intr-adevar vrei o fereastra cu mai mult de 255 de controale. Eu as inchide instantaneu o fereastra cu mai mult de 30-40 de controale. Si 30-40 sunt multe.

User avatar
Marius Bancila
Fondator
Fondator
Posts: 2344
Joined: 11 Jul 2007, 11:45
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: Limita de controale intr-un dialog

Post by Marius Bancila » 07 Sep 2007, 14:54

In primul rand e vorba de o limitare a cate controale poti pune pe un dialog cu resource editor-ul. Poti crea la run-time, dinamic, oricate controale vrei tu.

Motivul limitarii in resource editor e probabil indexarea lor intr-un array de 255 de elemente. :) De ce 255 si nu 1000 sau oricate vrea developer-ul? Pai pentru ca, dupa cum spunea Dragos, si cateva deci sunt deja prea multe. Daca simpti nevoia sa pui 255 de controale pe un dialog atunci ai o mare problema (poate te gandesti sa faci un Minesweeper de 50 x 50 coloane, si vrei pentru fiecare celula un buton :mrgreen: ). Cu siguranta ca vrei sa-ti regandesti complet interfata, pentru ca va fi foarte confuza si greu de folosit.

Chiar am citit azi un articol, Interface Hall of Shame. Ar fi bine sa-l citesti si tu.
Marius Bancila
Fondator Codexpert, Microsoft MVP VC++
Site personal | Blog

User avatar
Hannibal
Membru
Membru
Posts: 104
Joined: 30 Jul 2007, 15:18
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Limita de controale intr-un dialog

Post by Hannibal » 12 Sep 2007, 16:44

Daca simpti nevoia sa pui 255 de controale pe un dialog atunci ai o mare problema (poate te gandesti sa faci un Minesweeper de 50 x 50 coloane, si vrei pentru fiecare celula un buton :mrgreen: )Cu siguranta ca vrei sa-ti regandesti complet interfata, pentru ca va fi foarte confuza si greu de folosit.
Am primit astazi de la un amic un design-draft pentru un program de mixaj de sunet. To cut a long story short, vrea sa arate similar unui mixer hardware numai ca numarul liniilor de intrare sa fie nelimitat. :) Adica aproape ca aici dar mai rau.
Attachments
36634_l.jpg
36634_l.jpg (60.16 KiB) Viewed 4294 times
For the End of the World spell, press control, alt, delete.

Dragos Cojocari
Membru++
Membru++
Posts: 789
Joined: 11 Jul 2007, 14:11

Re: Limita de controale intr-un dialog

Post by Dragos Cojocari » 12 Sep 2007, 17:06

Au. Ma dor ochii. :) Bine, si in cazul asta ma astept ca mare parte din butoane sa fie generate la runtime ( cu atit mai mult cu cit ai cerinta ca numarul intrarilor sa fie nelimitat si presupun ca 1 intrare are citeva butoane aferente).

User avatar
Hannibal
Membru
Membru
Posts: 104
Joined: 30 Jul 2007, 15:18
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Limita de controale intr-un dialog

Post by Hannibal » 12 Sep 2007, 17:33

Da. Fiecare intrare are vreo 8 butoane asociate ( silder volum si mute + vreo 6 extra) si butoanele vor fi generate dinamic la run-time pe masura ce adauga intrari. La astea se mai adauga master controls si niste butoane pentru controlul unor filtre. Dar oricum, chestia mi se pare monstruasa si pentru 5-6 intrari (cat ar fi pentru o formatie mai mica). Ideea de baza a draftului e ca cele 6 butoanele extra ( asociate fiecarei intrari ) sa apara doar la mouse hover si numai daca au fost activate. Sunt destul de curios cum va arata in final toata treaba.
For the End of the World spell, press control, alt, delete.

User avatar
Ovidiu Cucu
Fondator
Fondator
Posts: 3778
Joined: 11 Jul 2007, 16:10
Judet: Iaşi
Location: Iasi
Contact:

Re: Limita de controale intr-un dialog

Post by Ovidiu Cucu » 13 Sep 2007, 15:06

Vazand panoul din poza ma duce gandul la un control custom (OCX) tip grid.
Am mai facut griduri din astea exotice, as mai face inca unul dar nu gratis... :D ;)

User avatar
Nemok
Junior
Junior
Posts: 40
Joined: 10 Sep 2007, 05:04
Location: Bacau / Iasi
Contact:

Re: Limita de controale intr-un dialog

Post by Nemok » 14 Sep 2007, 01:48

Cred ca poti avea un numar foarte mare de controale daca folosesti mai multe dialoguri de tip child ce au ca parinte controale de tip Static ce se gasesc pe interfata principala. Astfel imparti interfata principala in mai multe zone, fiecare fiind definita de un control de tip Static in care va fi pus un dialog ce are pe el controalele necesare pentru zona respectiva...

S-ar putea sa functioneze :)
keeping things simple...

Motivul pentru care intreb: NKProds.com :)

Dragos Cojocari
Membru++
Membru++
Posts: 789
Joined: 11 Jul 2007, 14:11

Re: Limita de controale intr-un dialog

Post by Dragos Cojocari » 14 Sep 2007, 12:22

Nemok wrote:Cred ca poti avea un numar foarte mare de controale daca folosesti mai multe dialoguri de tip child ce au ca parinte controale de tip Static ce se gasesc pe interfata principala.
Ideea poate ca functioneaza dar cred ca e un cosmar sa intretii interfata aia. Cel mai cinstit e sa faci cu minutza la runtime. :)

User avatar
Nemok
Junior
Junior
Posts: 40
Joined: 10 Sep 2007, 05:04
Location: Bacau / Iasi
Contact:

Re: Limita de controale intr-un dialog

Post by Nemok » 15 Sep 2007, 04:23

Dragos Cojocari wrote:
Nemok wrote:Cred ca poti avea un numar foarte mare de controale daca folosesti mai multe dialoguri de tip child ce au ca parinte controale de tip Static ce se gasesc pe interfata principala.
Ideea poate ca functioneaza dar cred ca e un cosmar sa intretii interfata aia. Cel mai cinstit e sa faci cu minutza la runtime. :)
Bine e enorm de munca dar nu cred ca performanta va suferi prea tare...
keeping things simple...

Motivul pentru care intreb: NKProds.com :)

User avatar
Ovidiu Cucu
Fondator
Fondator
Posts: 3778
Joined: 11 Jul 2007, 16:10
Judet: Iaşi
Location: Iasi
Contact:

Re: Limita de controale intr-un dialog

Post by Ovidiu Cucu » 15 Sep 2007, 11:17

Revin la ideea mea cu OCX-ul.

Serios...
Ati fi interesati / ar fi interesant sa initiem pe site un "proiect deschis" in care sa facem impreuna un asemenea control super-customizabil cu jdemii de butoane-butonase?

Post Reply