Page 1 of 1

Limita de controale intr-un dialog

Posted: 07 Sep 2007, 14:36
by danna
Am citit ca exista o limita la numarul de controale ce pot fi puse intr-un dialog: 255. De ce? Daca as vrea sa pun mai multe?

Re: Limita de controale intr-un dialog

Posted: 07 Sep 2007, 14:45
by Dragos Cojocari
De ce o fi limitarea aia nu as sti sa-ti spun. Dar gandeste-te si tu daca intr-adevar vrei o fereastra cu mai mult de 255 de controale. Eu as inchide instantaneu o fereastra cu mai mult de 30-40 de controale. Si 30-40 sunt multe.

Re: Limita de controale intr-un dialog

Posted: 07 Sep 2007, 14:54
by Marius Bancila
In primul rand e vorba de o limitare a cate controale poti pune pe un dialog cu resource editor-ul. Poti crea la run-time, dinamic, oricate controale vrei tu.

Motivul limitarii in resource editor e probabil indexarea lor intr-un array de 255 de elemente. :) De ce 255 si nu 1000 sau oricate vrea developer-ul? Pai pentru ca, dupa cum spunea Dragos, si cateva deci sunt deja prea multe. Daca simpti nevoia sa pui 255 de controale pe un dialog atunci ai o mare problema (poate te gandesti sa faci un Minesweeper de 50 x 50 coloane, si vrei pentru fiecare celula un buton :mrgreen: ). Cu siguranta ca vrei sa-ti regandesti complet interfata, pentru ca va fi foarte confuza si greu de folosit.

Chiar am citit azi un articol, Interface Hall of Shame. Ar fi bine sa-l citesti si tu.

Re: Limita de controale intr-un dialog

Posted: 12 Sep 2007, 16:44
by Hannibal
Daca simpti nevoia sa pui 255 de controale pe un dialog atunci ai o mare problema (poate te gandesti sa faci un Minesweeper de 50 x 50 coloane, si vrei pentru fiecare celula un buton :mrgreen: )Cu siguranta ca vrei sa-ti regandesti complet interfata, pentru ca va fi foarte confuza si greu de folosit.
Am primit astazi de la un amic un design-draft pentru un program de mixaj de sunet. To cut a long story short, vrea sa arate similar unui mixer hardware numai ca numarul liniilor de intrare sa fie nelimitat. :) Adica aproape ca aici dar mai rau.

Re: Limita de controale intr-un dialog

Posted: 12 Sep 2007, 17:06
by Dragos Cojocari
Au. Ma dor ochii. :) Bine, si in cazul asta ma astept ca mare parte din butoane sa fie generate la runtime ( cu atit mai mult cu cit ai cerinta ca numarul intrarilor sa fie nelimitat si presupun ca 1 intrare are citeva butoane aferente).

Re: Limita de controale intr-un dialog

Posted: 12 Sep 2007, 17:33
by Hannibal
Da. Fiecare intrare are vreo 8 butoane asociate ( silder volum si mute + vreo 6 extra) si butoanele vor fi generate dinamic la run-time pe masura ce adauga intrari. La astea se mai adauga master controls si niste butoane pentru controlul unor filtre. Dar oricum, chestia mi se pare monstruasa si pentru 5-6 intrari (cat ar fi pentru o formatie mai mica). Ideea de baza a draftului e ca cele 6 butoanele extra ( asociate fiecarei intrari ) sa apara doar la mouse hover si numai daca au fost activate. Sunt destul de curios cum va arata in final toata treaba.

Re: Limita de controale intr-un dialog

Posted: 13 Sep 2007, 15:06
by Ovidiu Cucu
Vazand panoul din poza ma duce gandul la un control custom (OCX) tip grid.
Am mai facut griduri din astea exotice, as mai face inca unul dar nu gratis... :D ;)

Re: Limita de controale intr-un dialog

Posted: 14 Sep 2007, 01:48
by Nemok
Cred ca poti avea un numar foarte mare de controale daca folosesti mai multe dialoguri de tip child ce au ca parinte controale de tip Static ce se gasesc pe interfata principala. Astfel imparti interfata principala in mai multe zone, fiecare fiind definita de un control de tip Static in care va fi pus un dialog ce are pe el controalele necesare pentru zona respectiva...

S-ar putea sa functioneze :)

Re: Limita de controale intr-un dialog

Posted: 14 Sep 2007, 12:22
by Dragos Cojocari
Nemok wrote:Cred ca poti avea un numar foarte mare de controale daca folosesti mai multe dialoguri de tip child ce au ca parinte controale de tip Static ce se gasesc pe interfata principala.
Ideea poate ca functioneaza dar cred ca e un cosmar sa intretii interfata aia. Cel mai cinstit e sa faci cu minutza la runtime. :)

Re: Limita de controale intr-un dialog

Posted: 15 Sep 2007, 04:23
by Nemok
Dragos Cojocari wrote:
Nemok wrote:Cred ca poti avea un numar foarte mare de controale daca folosesti mai multe dialoguri de tip child ce au ca parinte controale de tip Static ce se gasesc pe interfata principala.
Ideea poate ca functioneaza dar cred ca e un cosmar sa intretii interfata aia. Cel mai cinstit e sa faci cu minutza la runtime. :)
Bine e enorm de munca dar nu cred ca performanta va suferi prea tare...

Re: Limita de controale intr-un dialog

Posted: 15 Sep 2007, 11:17
by Ovidiu Cucu
Revin la ideea mea cu OCX-ul.

Serios...
Ati fi interesati / ar fi interesant sa initiem pe site un "proiect deschis" in care sa facem impreuna un asemenea control super-customizabil cu jdemii de butoane-butonase?