migrarea de la o versiune de Visual studio veche la alta nou

Intrebari despre programarea cu VC++ incluzand mediul de dezvoltare, instalare, setari, debugger, compilator, linker si documentatie.
Post Reply
User avatar
black_atus
Membru
Membru
Posts: 139
Joined: 20 Jun 2012, 10:20
Judet: Prahova
Location: Ploiesti

migrarea de la o versiune de Visual studio veche la alta nou

Post by black_atus » 07 Jan 2014, 16:13

Buna ziua,

Am o intrebare... Cam care ar fi pasii pentru a migra un proiect mfc cu module de fortran si alte minunatii de pe o versiune de Visual Studio 2005 pe una mai noua, sa zicem 2012 ?


Cu stima,
Daniel Constantin

User avatar
Marius Bancila
Fondator
Fondator
Posts: 2343
Joined: 11 Jul 2007, 11:45
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: migrarea de la o versiune de Visual studio veche la alta

Post by Marius Bancila » 08 Jan 2014, 00:20

Pai in primul rand iti iei noua versiune de VS. Iti faci un backup (daca nu folosesti source control) si apoi deschizi proiectul in noul VS. O sa ti-l converteasca automat. Vezi ca de la VS2010 s-a schimbat sistemul de built. In loc de VSBuild se foloseste MSBuild. Din cauza asta s-a schimbat si fisierul de solutie, nu mai e .vcproj ci .vcxproj. Nu stiu care e treaba cu integrarea modulelor de fortran, dar la migrarea de la VS2005 la VS2010/2012 posibil ca vor apare diverse probleme de compilare si linkeditare. Despre unele dintre ele, de care m-am lovit si eu cand am migrat de la VS2005 la VS2012 am scris aici Lessons learned migrating to Visual Studio 2012 and .NET 4.5.
Marius Bancila
Fondator Codexpert, Microsoft MVP VC++
Site personal | Blog

User avatar
black_atus
Membru
Membru
Posts: 139
Joined: 20 Jun 2012, 10:20
Judet: Prahova
Location: Ploiesti

Re: migrarea de la o versiune de Visual studio veche la alta

Post by black_atus » 08 Jan 2014, 13:37

Multumesc. :biggrin:
Cu stima,
Daniel Constantin

User avatar
black_atus
Membru
Membru
Posts: 139
Joined: 20 Jun 2012, 10:20
Judet: Prahova
Location: Ploiesti

Re: migrarea de la o versiune de Visual studio veche la alta

Post by black_atus » 13 Jan 2014, 16:56

Cred ca o problema ar fi librariile 3'rd party...
Cu stima,
Daniel Constantin

Post Reply