Creare unui proiect in VC8 pornind de la unul in VC6

Intrebari despre programarea cu VC++ incluzand mediul de dezvoltare, instalare, setari, debugger, compilator, linker si documentatie.
Post Reply
godeni
Junior
Junior
Posts: 13
Joined: 14 Sep 2007, 06:47
Location: Negoiesti, Dolj

Creare unui proiect in VC8 pornind de la unul in VC6

Post by godeni » 21 Sep 2007, 07:11

Va salut,

Am 2 proiecte facute in VC6 si vreau sa le recreez in VC8 dar nu stiu ce optiuni sa aleg in VS2005 astfel incat acestea sa fie echivalente cu vechile proiecte.

Primul nu utilizeaza MFC si genereaza un .lib iar al doilea utilizeaza MFC in a shared .dll si genereaza la fel numai un .lib

Multumesc anticipat



User avatar
Ovidiu Cucu
Fondator
Fondator
Posts: 3778
Joined: 11 Jul 2007, 16:10
Judet: Iaşi
Location: Iasi
Contact:

Re: Creare unui proiect in VC8 pornind de la unul in VC6

Post by Ovidiu Cucu » 21 Sep 2007, 11:01

Nu imi este prea clara problema.
Vrei sa spui "ce optiuni exista in VC++2005, pentru ca un proiect generat cu el sa contina fisierele .dsw (project workspace file) si .dsp (project file) corespunzatoare pentru a putea fi deschis cu VC++6.0" ?

User avatar
Marius Bancila
Fondator
Fondator
Posts: 2344
Joined: 11 Jul 2007, 11:45
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: Creare unui proiect in VC8 pornind de la unul in VC6

Post by Marius Bancila » 21 Sep 2007, 11:03

Pai de ce vrei sa le recreezi? Poti sa le deschizi pe cele de VC6 cu VC8 si ti le converteste automat.
Marius Bancila
Fondator Codexpert, Microsoft MVP VC++
Site personal | Blog

godeni
Junior
Junior
Posts: 13
Joined: 14 Sep 2007, 06:47
Location: Negoiesti, Dolj

Re: Creare unui proiect in VC8 pornind de la unul in VC6

Post by godeni » 22 Sep 2007, 08:24

Multumesc pentru raspunsuri

Intrebarea era cum creez un tip de proiect in VC8 plecand de la optiunile lui in VC6.

Adica de exemplu daca in VC6 proiectul genera un .lib si era compatibil MFC cum creez acelasi tip de proiect utilizand VC8? Nefiind prea familiarizat cu VC8 mi-am cam prins urechile. Intre timp m-am descurcat. (pt exemplul de mai sus am ales Win32 application -> Static library si am bifat MFC)

Am evitat sa fac conversii si am preferat sa recreez proiectul si apoi sa adaug toate fisierele existente.

User avatar
Marius Bancila
Fondator
Fondator
Posts: 2344
Joined: 11 Jul 2007, 11:45
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: Creare unui proiect in VC8 pornind de la unul in VC6

Post by Marius Bancila » 23 Sep 2007, 11:21

Dar poti sa faci conversia fara probleme. Oricum, daca apar erori de compilare la fel s-ar intampla si in abordarea ta, pt. ca sursele sunt aceleasi.
Marius Bancila
Fondator Codexpert, Microsoft MVP VC++
Site personal | Blog

Post Reply