Intrebare despre Visual C++ 2008 Express Edition

Intrebari despre programarea cu VC++ incluzand mediul de dezvoltare, instalare, setari, debugger, compilator, linker si documentatie.
Post Reply
seb
Junior
Junior
Posts: 3
Joined: 27 Nov 2007, 22:07

Intrebare despre Visual C++ 2008 Express Edition

Post by seb » 27 Nov 2007, 22:32

Cand incerc sa compilez un program in Visual C++ 2008 Express Edition si dau clic pe comanda "Build Solution" compilatorul imi compileaza o gramada de fisiere din "My Documents" care nu au nicio treaba cu programul meu. :wacko:
Nu inteleg de ce pentru ca fac programe simple in consola cu un singur fisier cpp , fara fisiere header si de multe ori nu includ decat iostream.h .E foarte frustrant pentru ca la compilare imi gaseste o gramada de erori care nu au nicio legatura cu programul meu si nu vrea sa porneasca programul desi stiu ca e corect :reallymad:
Daca poate sa ma ajute si pe mine cineva ! Multumesc!



User avatar
Marius Bancila
Fondator
Fondator
Posts: 2344
Joined: 11 Jul 2007, 11:45
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: Intrebare despre Visual C++ 2008 Express Edition

Post by Marius Bancila » 27 Nov 2007, 22:42

Ce fisiere din My Documents iti compileaza?
Marius Bancila
Fondator Codexpert, Microsoft MVP VC++
Site personal | Blog

seb
Junior
Junior
Posts: 3
Joined: 27 Nov 2007, 22:07

Re: Intrebare despre Visual C++ 2008 Express Edition

Post by seb » 27 Nov 2007, 23:32

Ma bad! M-am uitat bine si multitudinea de fisiere "necunoscute" din "My Documents" din care imi afiseaza erori este de fapt doar fisierul meu "main.cpp".
Dar pe langa asta imi afiseaza si alte fisiere din folderul "include".

Pentru programelul asta simplu:

Code: Select all

#include <iostream>
using namespace std;
#include <cmath>

int main()
{	
	double distance;
	int XA,XB,YA,YB,x,y;
	cout >> "\nIntrodu coordonata x a punctului A:" ; cin << XA;
	cout >> "\nIntrodu coordonata y a punctului A:" ; cin << YA;
	cout >> "\nIntrodu coordonata x a punctului B:" ; cin << XB;
	cout >> "\nIntrodu coordonata y a punctului B:" ; cin << YB;
	x = XA - XB;
	y = YA - YB;
	distance = sqrt(x*x + y*y);
	cout >> "\nDistanta dintre cele doua puncte este: " >> distance >> endl;


	return 0;
}
imi afiseze 100 si ceva de erori :shock:

Erori de genu:
d:\documents and settings\my documents\visual studio 2008\projects\ex3\main.cpp(9) : error C2784: 'std::basic_istream<char,_Traits> &std::operator >>(std::basic_istream<char,_Traits> &,unsigned char &)' : could not deduce template argument for 'std::basic_istream<char,_Traits> &' from 'std::ostream'

d:\tools\visual c++ express\vc\include\istream(1021) : see declaration of 'std::operator >>'

Erorile astea doua se repeta in draci. Sau poate e vorba de o singura eroare ; prima . Cealalta nu stiu ce e . Eroarea are numarul C2784.

User avatar
Hannibal
Membru
Membru
Posts: 104
Joined: 30 Jul 2007, 15:18
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Intrebare despre Visual C++ 2008 Express Edition

Post by Hannibal » 28 Nov 2007, 00:38

1. Se pare ca incerci sa compilezi un proiect aflat in "d:\documents and settings\my documents\visual studio 2008\projects\ex3" :D
2. cred ca folosesti gresit operatorii << si >> in contextul exemplului dat de tine. In general se foloseste

Code: Select all

 cout << "Am ceva de tiparit in streamul standard cout" << endl; 
si

Code: Select all

cin >> valoareCeVreauSaOCitesc;
For the End of the World spell, press control, alt, delete.

User avatar
Marius Bancila
Fondator
Fondator
Posts: 2344
Joined: 11 Jul 2007, 11:45
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: Intrebare despre Visual C++ 2008 Express Edition

Post by Marius Bancila » 28 Nov 2007, 09:43

Hannibal wrote:In general se foloseste

Code: Select all

 cout << "Am ceva de tiparit in streamul standard cout" << endl; 
si

Code: Select all

cin >> valoareCeVreauSaOCitesc;
Hai ca asta mi-a placut... Cica in general :mrgreen: si poate cu ocazii speciale merge si invers. Da merge, daca suprascri, dar n-as vrea sa vad operatorii respectivi suprascrisi in halul asta. ;)
Marius Bancila
Fondator Codexpert, Microsoft MVP VC++
Site personal | Blog

User avatar
Ovidiu Cucu
Fondator
Fondator
Posts: 3778
Joined: 11 Jul 2007, 16:10
Judet: Iaşi
Location: Iasi
Contact:

Re: Intrebare despre Visual C++ 2008 Express Edition

Post by Ovidiu Cucu » 28 Nov 2007, 14:08

Marius Bancila wrote:Hai ca asta mi-a placut... Cica in general :mrgreen: si poate cu ocazii speciale merge si invers. Da merge, daca suprascri, dar n-as vrea sa vad operatorii respectivi suprascrisi in halul asta. ;)
[ off-topic ]
Tin minte ce ochi cat cepele a facut un prof de mate cand i-am spus (la o bere, deci exagerand putin) ca "noi programmerii de C++ suntem mai tari ca ei: putem face ca 2 + 2 sa fie 7".

User avatar
Hannibal
Membru
Membru
Posts: 104
Joined: 30 Jul 2007, 15:18
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Intrebare despre Visual C++ 2008 Express Edition

Post by Hannibal » 28 Nov 2007, 14:20

Marius Bancila wrote:Hai ca asta mi-a placut... Cica in general :mrgreen: si poate cu ocazii speciale merge si invers. Da merge, daca suprascri, dar n-as vrea sa vad operatorii respectivi suprascrisi in halul asta. ;)
cine sunt eu sa limitez optiunile unui adevarat programator de c++? :biggrin:
For the End of the World spell, press control, alt, delete.

seb
Junior
Junior
Posts: 3
Joined: 27 Nov 2007, 22:07

Re: Intrebare despre Visual C++ 2008 Express Edition

Post by seb » 28 Nov 2007, 19:41

Dap , sorry! Greseala de noob. Am corectat greseala si merge. M-am cam speriat ca nu stiam de unde a scos 102 erori . Compilatoarele astea...

User avatar
mulder
Junior
Junior
Posts: 24
Joined: 11 Jul 2007, 22:40

Re: Intrebare despre Visual C++ 2008 Express Edition

Post by mulder » 28 Nov 2007, 21:06

seb wrote:Dap , sorry! Greseala de noob. Am corectat greseala si merge. M-am cam speriat ca nu stiam de unde a scos 102 erori .
Nu-i nimic, se mai intimpla si asta nu trebuie sa te sperie.
Se intampla chiar si sa uiti un ';' sau o paranteza intr-un header si-atunci sa te tii erori! ;)
seb wrote:Compilatoarele astea...
Un profesor de-al meu spunea "compilatorul e prost, logic si cinstit".
Asta e... o fi parand el "prost" cateodata ca nu-ti spune, asa cum ai vrea, direct unde ai facut o greseala mica-mititica care a generat in mod "logic" sute de erori, dar in orice caz e "cinstit".
Iti arata unde are probleme si nu incearca sa te traga pe sfoara. :)

Post Reply