Page 1 of 1

dimensiune exe

Posted: 12 Dec 2007, 12:46
by Zanetti
Salutare! :)

O aplicatie simpla care contine cateva controale (butoane, liste, combo,etc) ocupa destul de mult, zic eu, pana in 10 MB. Facand o comparatie cu alte aplicatii instalate mi se pare destul de mult dar comparand cu memoria sistemului mi se pare nesemnificativ. Totusi...daca se poate optimiza ceva de ce sa nu o fac?

1)Sunt ceva setari la project properties sau in alt loc care ar putea minimiza spatiul de memorie necesar rualrii aplicatiei?
2)Am auzit ca se pot optimiza controalele lista facandu-le virtuale . Care e principiul la listele virtuale?


Multumesc. ;)

Re: dimensiune exe

Posted: 12 Dec 2007, 12:52
by Dragos Cojocari
Citeva detalii intai:

1. 10 mb pe disk sau in memories?
2. exe-ul contine informatii de debug sau nu?

Re: dimensiune exe

Posted: 12 Dec 2007, 13:24
by Ovidiu Cucu
Zanetti wrote:2)Am auzit ca se pot optimiza controalele lista facandu-le virtuale . Care e principiul la listele virtuale?
Te-am prins! De-acum esti al meu... :D
Trage, te rog, mai inatai un ochi AICI (nota nr. 3), apoi mai discutam... ;)

Re: dimensiune exe

Posted: 12 Dec 2007, 13:36
by Zanetti
@Dragos
daca ocupa in memoria fizica sau virtuala asta nu stiu; cert este ca ocupa pana in 10 MB, pt o aplicatie simpla;
ma gandeam ca stiti ceva setari sau ceva de genu;

@Ovidiu
da Ovidiu, am citit f putin desper listele virtuale, dar nu am inteles exact principiu pe care se bazeaza. Ma gandeam ca ma lamuresti tu... daca nu e cu suparare :biggrin:

Re: dimensiune exe

Posted: 12 Dec 2007, 13:47
by Ovidiu Cucu
Nu-i nici o suparare, iti spun dar dupa ce te uiti cum e implementata lista virtuala in LogExpert. ;)
Pentru ca banuiesc, ca de la lista ti se trag "problemele de memorie", uite-te la poza de mai jos cam cata memorie ia LogExpertul (lexpbrowser.exe) si cam cat haleste una similara culeasa de pe net (eventpro.exe) ca sa incarce aceiasi lista cu vreo 23000 de linii.
Task Manager.gif
Task Manager.gif (12.95 KiB) Viewed 2907 times
Eh, merita sa tragi un ochi inside?

Re: dimensiune exe

Posted: 12 Dec 2007, 14:03
by Zanetti
@Ovidiu
wow ce diferenta, da amandoua aplicatiile aveau nr egal de linii si coloane in lista?

nu au legatura listele virtuale cu aplicatia mea. List-ul meu nu afiseaza mai mult de cateva sute de linii.... deocamdata :biggrin:
Ideea era sa nu mai stau sa mai belesc ochii in codul sursa... ma gandeam ca poate in 2-3 cuvinte descri putin cum sta traba cu listle virtuale.

@Dragos
exe este Release

Re: dimensiune exe

Posted: 12 Dec 2007, 15:24
by Ovidiu Cucu
Ok, in cateva cuvinte: o lista "obisnuita" tine minte toate informatiile despre toate itemu-rile, pe cand lista "virtuala" nu tine minte (mai) nimic si-si intreaba parintele de fiecare data cand are nevoie de (afisat) ceva.

Re: dimensiune exe

Posted: 12 Dec 2007, 15:32
by Zanetti
mi se pare o chestie f faina cu listele virtuale... viteza de afisare mare si memoria ocupata mult mai putina - suna genial
fii sigur ca la urmatoare aplicatie o sa folosesc asa ceva;

acum... toate operatiile care le faci intr-o lista obsnuita se potrivesc si la listele virtuale? cam care ar fi diferenta din acest pct de vedere?

si nu ar strica sa porniti un topic la aria "Generale" despre cum se implementeaza o lista virtuala. :yes:

Re: dimensiune exe

Posted: 12 Dec 2007, 15:52
by Ovidiu Cucu
Nu vad ce s-ar putea implementa cu litview-uri normale si ce nu s-ar putea cu alea virtuale. Poti doar sa ai probleme sa zicem la implementat jmekerii ca aceasta sau ceva probleme cand lucrezi cu un driver ODBC dâng-dâng care nu stie decat recordset-uri forward-only sau...
Dar pentru fiecare exista solutii, trebuie doar sa sapam putin si chiar sa
belim ochii prin surse
;)

Re: dimensiune exe

Posted: 12 Dec 2007, 20:55
by Marius Bancila
Zanetti wrote:mi se pare o chestie f faina cu listele virtuale... viteza de afisare mare si memoria ocupata mult mai putina - suna genial
fii sigur ca la urmatoare aplicatie o sa folosesc asa ceva;
Poti oricand sa schimbi. In mod normal n-ar trebui sa necesite prea mult efort.