Visual Studio 2008

Intrebari despre programarea cu VC++ incluzand mediul de dezvoltare, instalare, setari, debugger, compilator, linker si documentatie.
Post Reply
User avatar
Ovidiu Cucu
Fondator
Fondator
Posts: 3776
Joined: 11 Jul 2007, 16:10
Judet: Iaşi
Location: Iasi
Contact:

Visual Studio 2008

Post by Ovidiu Cucu » 04 Jan 2008, 15:35

Tocmai mi-am instalat Visual Studio 2008 (Team System - full install).

In primul rand ma asteptam ca instalarea sa dureze foarte mult asa ca am pornit kitul cu setarile de rigoare si am plecat sa duc gunoiul si sa-mi cumpar tigari.
Incredibil dar adevarat, cand m-am intors am gasit instalarea aproape completa!
A doua constatare a fost si ea destul de pozitiva: se pare ca se "misca" mult mai bine decat 2005-ul.
Or fi doar simple impresii?
A mai "experimentat" cineva?



User avatar
Marius Bancila
Fondator
Fondator
Posts: 2344
Joined: 11 Jul 2007, 11:45
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: Visual Studio 2008

Post by Marius Bancila » 04 Jan 2008, 16:43

Da, si eu il folosesc. Si mie mi se pare ca se misca mai bine. Asta inainte sa-mi schimb compul si sa am 2 core-uri. In ce priveste instalarea insa, nu am observat mari diferente in timpul de instalare. Toate instalurile de VS se misca la fel de incet, dupa parerea mea.
Marius Bancila
Fondator Codexpert, Microsoft MVP VC++
Site personal | Blog

User avatar
MrSmersh
Microsoft MVP
Microsoft MVP
Posts: 289
Joined: 20 Jul 2007, 10:18
Location: Timisoara
Contact:

Re: Visual Studio 2008

Post by MrSmersh » 05 Jan 2008, 13:09

Din punct de vedere timp e ok (daca nu ai deschis de la boot explorer si outlook si... ), din punct de vedere al caitatii instalarii e sub orice critica bugs care pot face calculatorul mobila. Din aventuri si probleme vezi mai vezi si aici http://ronua.windigita.com/CS/forums/thread/193591.aspx.

User avatar
Ovidiu Cucu
Fondator
Fondator
Posts: 3776
Joined: 11 Jul 2007, 16:10
Judet: Iaşi
Location: Iasi
Contact:

Re: Visual Studio 2008

Post by Ovidiu Cucu » 05 Jan 2008, 13:52

Well, eu unul asa cum am mai spus, n-am avut absolut nici un fel de problems cu instalarea.
O fi din cauza ca l-am pus pe un sistem "curat"? Nu stiu...

User avatar
MrSmersh
Microsoft MVP
Microsoft MVP
Posts: 289
Joined: 20 Jul 2007, 10:18
Location: Timisoara
Contact:

Re: Visual Studio 2008

Post by MrSmersh » 05 Jan 2008, 18:48

Pai toate instalarile merg pe masini curate si pe masini virtuale :biggrin: ... Cind le pui pe fieru pe care lucrezi atunci nu merg ca ai si alte programe pe el. Filozofic cum ai inceput zsa instalezi ceva pe un sistem deja il strici :D .
La serios 2008 mere mai bine si pe mobile masina virtuala e clar mai buna la dezvoltare, active sync nu mai crapa dupa 10 ore, inca investighez daca nu lasa resurse alocate.

User avatar
maximghe
Membru
Membru
Posts: 139
Joined: 10 Aug 2007, 23:54

Re: Visual Studio 2008

Post by maximghe » 06 Jan 2008, 12:31

Vorba marxistului: "Acumularile cantitative duc la salturi calitative". :D
Era si timpul sa apara si un salt calitativ de la 6.0 incoace...
Max

alexandrugris
Junior
Junior
Posts: 4
Joined: 09 Feb 2008, 13:33

Re: Visual Studio 2008

Post by alexandrugris » 09 Feb 2008, 14:16

Imi plac la visual studio 2008 urmatoarele: (btw, am sarit direct de la 2003 la 2008, deci e posibil ca unele sa fi fost si in 2005)

- fereastra de debug threads
- compilarea pe threaduri diferite (clar un improvement atunci cand ai cel putin dual-core)
- suportul bun de OpenMP
- suportul pentru profile guided optimizations (din pacate nu merge cu OpenMP :()
- conformanta mai buna la standard (cand am compilat proiectul a inceput sa-mi strige warninguri din toate partile :) )
- faptul ca merge destul de repede si arata bine :)
- am vazut ca au un beta care updateaza MFC-ul (not really interested) dar si pentru TR1 (cool :D)
- faptul ca IDE-ul este deschis si ca se pot face aplicatii custom folosind framework-ul grafic / functiile din VS. (ma gandesc serios sa-l pun la treaba)

In general, e un mare plus :)

alleku
Junior
Junior
Posts: 28
Joined: 30 Oct 2008, 22:01
Judet: Bucureşti

Re: Visual Studio 2008

Post by alleku » 30 Oct 2008, 22:42

salut,
am si eu o mare problema. cu VS 2008 si anume:
Am instalat VB 2008, VS 2008 SP1 insa cu nici unul dintre pachetele VS nu reusesc de nici un fel sa dau debug (F5) la fisierele .cpp.

S-a mai lovit cineva de aceasta problema sau ma poate ajuta macar cu o sugestie ?

Sa fie de la sistemul de operare XP si anume sa mearga doar pe x64 si x86 si nu si pe x32 cum am eu ?

multumesc anticipat

neagu_laurentiu
Membru++
Membru++
Posts: 919
Joined: 23 Jul 2007, 11:32

Re: Visual Studio 2008

Post by neagu_laurentiu » 30 Oct 2008, 22:52

alleku wrote:doar pe x64 si x86 si nu si pe x32 cum am eu
x32 nu exista. x86 e acel "x32"...
alleku wrote:Am instalat VB 2008
Daca nu e greseala de scriere, atunci instaleaza VC++ 2008...

alleku
Junior
Junior
Posts: 28
Joined: 30 Oct 2008, 22:01
Judet: Bucureşti

Re: Visual Studio 2008

Post by alleku » 31 Oct 2008, 00:18

Scuze, VC ++ ma intereseaza nu VB cum din greseala am scris in celalalt post.

Nu vreau sa fiu contra insa exista XP x32.

Vista e pe x64 si x86

neagu_laurentiu
Membru++
Membru++
Posts: 919
Joined: 23 Jul 2007, 11:32

Re: Visual Studio 2008

Post by neagu_laurentiu » 31 Oct 2008, 00:34

alleku wrote:Nu vreau sa fiu contra insa exista XP x32. Vista e pe x64 si x86
Serios ?! Mai studiaza... x86 inseamna 32 biti :yes:
http://msdn.microsoft.com/en-us/subscri ... fault.aspx

User avatar
Marius Bancila
Fondator
Fondator
Posts: 2344
Joined: 11 Jul 2007, 11:45
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: Visual Studio 2008

Post by Marius Bancila » 31 Oct 2008, 09:43

alleku wrote:salut,
am si eu o mare problema. cu VS 2008 si anume:
Am instalat VB 2008, VS 2008 SP1 insa cu nici unul dintre pachetele VS nu reusesc de nici un fel sa dau debug (F5) la fisierele .cpp.

S-a mai lovit cineva de aceasta problema sau ma poate ajuta macar cu o sugestie ?

Sa fie de la sistemul de operare XP si anume sa mearga doar pe x64 si x86 si nu si pe x32 cum am eu ?

multumesc anticipat
Pai nu poti face debug la un fisier. Faci debug la un proiect. Ce se intampla cand dai F5?

BTW, x86 se refera la o arhitectura, cea a seriei de procesoare care se terminau in 80, de genul 80186, 80386, etc. (mai tarziu numite pe scurt 386, 486, etc.) si a celor care le-au urmat, si caror set de instuctiuni e compatibil cu cel initial de pe Intel 8086. Mai multe poti afla aici http://en.wikipedia.org/wiki/X86.
Marius Bancila
Fondator Codexpert, Microsoft MVP VC++
Site personal | Blog

alleku
Junior
Junior
Posts: 28
Joined: 30 Oct 2008, 22:01
Judet: Bucureşti

Re: Visual Studio 2008

Post by alleku » 31 Oct 2008, 17:51

Retrag cele spuse mai devreme referitor la x32 si 86, ati avut dreptate sunt unu si acelasi lucru, mea culpa.

Totusi mi se pare ciudat sa nu pot face debug la o amarata de secventa de cod dintr-un cpp gen:
#include<iostream.h>
void main()
{ cout<<" text"';
}

Din cautarile facute in cursul zilei de azi am dedus k visual studio e pt sistemele de operare x64. Gresesc ?

Dark
Banned
Banned
Posts: 75
Joined: 21 Nov 2007, 19:29
Judet: Bucureşti

Re: Visual Studio 2008

Post by Dark » 31 Oct 2008, 19:02

Nu e, merge perfect si pe 32 de biti.

Motivul pentru care nu poti face debug la chestia aia este ca nu se compileaza. iostream.h nu mai exista de aproximativ 11 ani. Ia incearca asa:

Code: Select all

#include <iostream>

int main()
{
    std::cout << "Welcome to the 21st century." << std::endl;
}

User avatar
maximghe
Membru
Membru
Posts: 139
Joined: 10 Aug 2007, 23:54

Re: Visual Studio 2008

Post by maximghe » 31 Oct 2008, 19:48

In completare la ce a spus deja Dark poti gasi informatii aici
http://www.codexpert.ro/forum/viewtopic.php?f=23&t=116
Max

Post Reply