SDI

Intrebari despre programarea cu VC++ incluzand mediul de dezvoltare, instalare, setari, debugger, compilator, linker si documentatie.
Post Reply
viorel2004ro
Membru
Membru
Posts: 67
Joined: 20 Mar 2008, 23:23

SDI

Post by viorel2004ro » 24 Mar 2008, 07:47

Salut

Am urmatoarea problema:Fie alicatia MFC SDI FrTex care are clasa de vizualizare FrTexFormView derivata din CFormView.
Am gasit intr-o carte cum sa mai adaug o clasa de vizualizare.Am adaugat clasa CFractalView derivata si ea din CFormView.
Problema este cum pot comuta intre cele 2 clase de vizualizare fara sa creez o noua de clasa de viziualizare,asa cum face solutia din carte.



User avatar
Marius Bancila
Fondator
Fondator
Posts: 2344
Joined: 11 Jul 2007, 11:45
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: SDI

Post by Marius Bancila » 24 Mar 2008, 10:29

Cum adica sa comuti? Evident ca trebuie sa creezi o instanta a clasei care afiseaza datele din document.
Marius Bancila
Fondator Codexpert, Microsoft MVP VC++
Site personal | Blog

User avatar
Silviu Ardelean
Senior
Senior
Posts: 1175
Joined: 12 Jul 2007, 09:22
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: SDI

Post by Silviu Ardelean » 24 Mar 2008, 10:33

Comutarea o potzi face din clasa document. Din clasa document poti obtine View-ul curent astfel:

Code: Select all

POSITION pos =GetFirstViewPosition();
GetNextView(pos);
Poti obtine view-ul si din clasa CMainFrame ( GetActiveView() ). Daca ai nevoie sa comuti in clasa aplicatie (derivata din CWinApp) sau din orice alta clasa, poti folosii:

Code: Select all

AfxGetMainWnd()->GetActiveView();
Last edited by Silviu Ardelean on 24 Mar 2008, 22:16, edited 1 time in total.

User avatar
maximghe
Membru
Membru
Posts: 139
Joined: 10 Aug 2007, 23:54

Re: SDI

Post by maximghe » 24 Mar 2008, 12:23

Din cind in cind nu strica sa arunci un ochi la FAQ-uri, ponturi si smecherii.
De exemplu, acest FAQ pare sa fie ceea ce-ti trebuie.
Max

viorel2004ro
Membru
Membru
Posts: 67
Joined: 20 Mar 2008, 23:23

Re: SDI

Post by viorel2004ro » 24 Mar 2008, 13:24

ideea e urmatoarea:

Am o aplicatie SDI,si mai multe vizualizari.Prin intermediul unui buton sau meniu doresc sa comut printre vizualizarile
create,ca si cum le-as ascunde si le-as afisa.

User avatar
Marius Bancila
Fondator
Fondator
Posts: 2344
Joined: 11 Jul 2007, 11:45
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: SDI

Post by Marius Bancila » 24 Mar 2008, 14:12

Marius Bancila
Fondator Codexpert, Microsoft MVP VC++
Site personal | Blog

User avatar
Ovidiu Cucu
Fondator
Fondator
Posts: 3778
Joined: 11 Jul 2007, 16:10
Judet: Iaşi
Location: Iasi
Contact:

Re: SDI

Post by Ovidiu Cucu » 25 Mar 2008, 23:04

viorel2004ro wrote:ideea e urmatoarea:

Am o aplicatie SDI,si mai multe vizualizari.Prin intermediul unui buton sau meniu doresc sa comut printre vizualizarile
create,ca si cum le-as ascunde si le-as afisa.
No, acuma vrei sa stii cum legi un buton sau un item din meniu la "... sa comut printre vizualizarile
create,ca si cum le-as ascunde si le-as afisa"
?

Post Reply