OLE DB

Intrebari despre programarea cu VC++ incluzand mediul de dezvoltare, instalare, setari, debugger, compilator, linker si documentatie.
Post Reply
viorel2004ro
Membru
Membru
Posts: 67
Joined: 20 Mar 2008, 23:23

OLE DB

Post by viorel2004ro » 24 Mar 2008, 13:29

Salut

As vrea sa stiu unde folosesc dezvoltatorii OLE DB?
Merita sa le inveti?
daca e cea mai rapida tehnologie de acces la date, de ce sunt putine carti scrise despre folosirea lor?



viorel2004ro
Membru
Membru
Posts: 67
Joined: 20 Mar 2008, 23:23

Re: OLE DB

Post by viorel2004ro » 24 Mar 2008, 13:34

Am gasit pe site-ul microsoft urmatorul raspuns:

So what's the difference between OLE DB and .NET data providers? Speaking abstractly, they share the same vision of data access. But managed providers are much simpler and specialized. They result in a better performance for two main reasons. First off, managed providers aren't supposed to use the COM Interop bridge to get and set data. Being COM components, OLE DB providers have no choice on this point. Furthermore, managed providers normally leverage the vendor's knowledge of the data source internals to get and set rows much faster. This is exactly also what OLE DB providers do, but when used within .NET OLE DB providers pay the price of their COM-based nature and need extra code to translate data into .NET-specific classes.
Citatul e de pe adresa:http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/ms810287.aspx
Si atunci trebuie sa folosesc ADO.NET?
Merita sa inveti C++ .NET?
3.In Visual C++ se pot crea aplicatii 3-tier?Am citit ca Windows DNA a fost un esec.

User avatar
Marius Bancila
Fondator
Fondator
Posts: 2344
Joined: 11 Jul 2007, 11:45
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: OLE DB

Post by Marius Bancila » 24 Mar 2008, 14:14

Pai bineinteles ca Microsoft evanghelizeaza implementarile .NET. Care intradevar, sunt superioare. Dar dupa cum ai intuit, nu le poti folosi intr-o aplicatie VC++.
Marius Bancila
Fondator Codexpert, Microsoft MVP VC++
Site personal | Blog

neagu_laurentiu
Membru++
Membru++
Posts: 919
Joined: 23 Jul 2007, 11:32

Re: OLE DB

Post by neagu_laurentiu » 24 Mar 2008, 14:16

They result in a better performance for two main reasons
Orice test ai face nu e adevarata afirmatia.

Tehnologiile COM alte Microsoft-ului vazute/implementate prin C++ is... criminale ! Adica nu-s simple deloc, desi puteau fi ! Folosite cu alte limbaje sunt simple...
Acum tu inveti pentru cultura ta generala, vrei sa te angajezi undeva sau sa-ti faci propria ta aplicatie si sa scoti un ban din ea ? Ca sunt trei intrebari si trei raspunsuri diferite.
Daca citesti MSDN-ul o sa te ademene sa folosesti .NET si C# ca asta-i in meniu la Microsoft zilele acestea !
Extensia C++/CLI .NET e facuta sa fie o punte de legatura intre aplicatiile native si cele managed plus o migrare mai usora spre .NET.
In Visual C++ se pot crea aplicatii 3-tier?
Da, dar nu in maniera ASP.NET, ci lucrand mai indeaproape cu mijloacele IIS-ul de comunicatie, adica el iti paseaza argumentele cererii web si tu-i returnezi datele.

viorel2004ro
Membru
Membru
Posts: 67
Joined: 20 Mar 2008, 23:23

Re: OLE DB

Post by viorel2004ro » 24 Mar 2008, 14:47

Sunt implicat in niste proiecte de cercetare.Nu ma intereseaza solutiie "easy" decat cand sunt in criza de timp.
Dar ma intereseaza sa stiu ceva care poate fi folosit oricand.Am vazut ce "tzeapa" au luat programatorii de VB6
de la microsoft cand a aparut VB.NET.Au trebuit sa invete POO + o multime de lucruri.MFC de exemplu are mai putine carti
scoase dupa Visual C++ 6 deoarece baza este cam aceasi(schimbari minore) in comparatie cu VB.
Bineinteles ca se poate mergesi pe maniera de a cumpara Componenta X care ma ajuta sa fac un soft bun si fara prea multe batai de cap.Ideea este ca atunci cand vrei mai mult se poate ca sa nu mai gasesti de-agata.Un domeniu in care e nevoie de aplicatii care sa foloseaca OLE DB ar fi un sistem de cautare intr-o baza de date cu imagini(si nu neaparat dupa trasaturile ei.)
Ma intereseaza ce target are OLE DB?Am o carte mai veche d epoe net despre OLE DB,dar stiu ca e o tehnologie,
oarecum "secreta" pentru majoritatea.(foarte putin scris despre ea in comparatie cu cartile despre VB)

neagu_laurentiu
Membru++
Membru++
Posts: 919
Joined: 23 Jul 2007, 11:32

Re: OLE DB

Post by neagu_laurentiu » 24 Mar 2008, 15:26

ma intereseaza sa stiu ceva care poate fi folosit oricand
Pai atunci librariile cross-platform is binevenite. :thumbup:
Acum Microsoft isi muta/indeamna programatorii sa migreze spre .NET ! Asa a facut si acum 10 ani cu tehnologiile OLE/COM... si nu se stie cand se schimba unul/altul pe la ei si se lasa de .NET ;)
OLE DB-ul a fost eclipsat de ADO (nu confunda cu ADO.NET) fiindca este mai usor si simplu de folosit de catre utilizatori plus ca e la fel de performant. OLE DB-ul e folosit de producatorii de drivere de conexiune pentru baze de date ca-i o specificatie low.
ODBC-ul e ce vrei tu fiindca-i specificatie cross-plaform si acceptata de toate partile.

Post Reply