Visual C++ help

Intrebari despre programarea cu VC++ incluzand mediul de dezvoltare, instalare, setari, debugger, compilator, linker si documentatie.
Post Reply
viorel2004ro
Membru
Membru
Posts: 67
Joined: 20 Mar 2008, 23:23

Visual C++ help

Post by viorel2004ro » 03 Apr 2008, 18:45

Salut

1.Cum pot genera acelasi clase pentru un control ActiveX cum le genereaza Visual C++ 6 in VC++ 2005/2008.
2.VB6 daca ar fi fost sustinut alaturi de Visual C++ ar fi fost o optiune mai buna decat VB.NET sau C#
Merita sa fie dezvoltat netframework.



User avatar
Ovidiu Cucu
Fondator
Fondator
Posts: 3778
Joined: 11 Jul 2007, 16:10
Judet: Iaşi
Location: Iasi
Contact:

Re: Visual C++ help

Post by Ovidiu Cucu » 03 Apr 2008, 20:29

viorel2004ro wrote:1.Cum pot genera acelasi clase pentru un control ActiveX cum le genereaza Visual C++ 6 in VC++ 2005/2008.
2.VB6 daca ar fi fost sustinut alaturi de Visual C++ ar fi fost o optiune mai buna decat VB.NET sau C#
Merita sa fie dezvoltat netframework.
1. Cum adica "aceleasei clase"? Te rog fii mai explicit!
2. Probabil.

neagu_laurentiu
Membru++
Membru++
Posts: 919
Joined: 23 Jul 2007, 11:32

Re: Visual C++ help

Post by neagu_laurentiu » 03 Apr 2008, 21:11

1.Cum pot genera acelasi clase pentru un control ActiveX cum le genereaza Visual C++ 6 in VC++ 2005/2008
In VC++ 200* ai meniul Project / Add Class iar acolo alegi MFC Class From Typelib. Sau intri in Dialog Designer si-ti pui controlul pe forma apasand click dreapta si Insert ActiveX Control

viorel2004ro
Membru
Membru
Posts: 67
Joined: 20 Mar 2008, 23:23

Re: Visual C++ help

Post by viorel2004ro » 03 Apr 2008, 21:20

1.Ma intreb de ce ceea ce genereaza Visual C++ 2005/2008 nu este identic cu ceea ce genereaza Visual C++ 6.0.Pentru
o componenta ComponentOne Chart a trebuit sa generez clasele in Visual C++ 6.0.Dar cand nu o sa gasesc Visual C++ 6 la
o firma ce optiune voi avea?
2.Se poate genera pentru o componenta .NET o clasa asemanatoare cu cea din ActiveX.Folosirea ei in Visual C++ este
la fel ?
3.Componentele .NET au vreun avantaj fata de ActiveX?

neagu_laurentiu
Membru++
Membru++
Posts: 919
Joined: 23 Jul 2007, 11:32

Re: Visual C++ help

Post by neagu_laurentiu » 03 Apr 2008, 21:31

2.VB6 daca ar fi fost sustinut alaturi de Visual C++ ar fi fost o optiune mai buna decat VB.NET sau C#
C# si .NET framework ca limbaj si clase sunt mai simple decat COM-ul si implementarea acestuia in C++ de catre MS. Vezi si tu cate prostii scrii in C++ si ActiveX cand puteau fi incapsulate multe aspecte asa cum e in VB6.
Implementarea lor insa intr-o masina virtuala e problema din punctul meu de vedere.
Conceptul de compilare JIT se lauda ca va compila mai optimizat pe procesorul gasit la fata locului si nu general asm 386/586 ca C/C++. Da, daca mi-ar genera un exe nativ la client. Dar asa cum e el implementat, cu generare in cache, nu se compara cu generare directa si rulare.

neagu_laurentiu
Membru++
Membru++
Posts: 919
Joined: 23 Jul 2007, 11:32

Re: Visual C++ help

Post by neagu_laurentiu » 03 Apr 2008, 22:00

1.Pentru o componenta ComponentOne Chart a trebuit sa generez clasele in Visual C++ 6.0.Dar cand nu o sa gasesc Visual C++ 6 la o firma ce optiune voi avea?
N-as prea crede ca VC++ 200* nu importa anumite componente iar VC++ 6.0 da !
2.Se poate genera pentru o componenta .NET o clasa asemanatoare cu cea din ActiveX
Da, daca acea componenta o expui ca obiect COM din .NET. Dar nu are rost miscarea asta pentru C++ cand el lucreaza direct cu .NET prin C++/CLI.
3.Componentele .NET au vreun avantaj fata de ActiveX?
Daca-ti rezolva problema poate ca nu mai conteaza... Aici e vorba insa de doua tehnologii si adresabilitate diferita !

Post Reply