tehnologii Visual C++

Intrebari despre programarea cu VC++ incluzand mediul de dezvoltare, instalare, setari, debugger, compilator, linker si documentatie.
User avatar
maximghe
Membru
Membru
Posts: 139
Joined: 10 Aug 2007, 23:54

Re: tehnologii Visual C++

Post by maximghe » 25 Apr 2008, 23:07

viorel2004ro wrote: 2. [...]
Eu cred ca problema ta este una tipica pusa de orice student normal, iesit de pe bancile caldute ale scolii.

Neo, welcome in the real World!

Pana acum, in Matrix, erai pus sa demonstrezi teoreme dar in lumea reala trebuie sa le aplici in practica.
Nashpa tare! Dar asta e... programarea este un domeniu practic. ;)


Max

User avatar
Ovidiu Cucu
Fondator
Fondator
Posts: 3778
Joined: 11 Jul 2007, 16:10
Judet: Iaşi
Location: Iasi
Contact:

Re: tehnologii Visual C++

Post by Ovidiu Cucu » 25 Apr 2008, 23:22

viorel2004ro wrote:cati in ziua de azi stiu sa implementeze
un quiksort.
Eu unul stiu.
Dar intreb si eu: cati din ziua de azi se scarpina la tampla dreapta cu deshtul mic de la chicioru stang si se apuca sa implementeze o functie care sa faca un quiksort intr-o aplicatie serioasa de C/C++ altfel decat for fun, for learnig purpose, sa treaca de licenta, sa impresioneze niste gagici intr-un forum, sa... ...? ;)

neagu_laurentiu
Membru++
Membru++
Posts: 919
Joined: 23 Jul 2007, 11:32

Re: tehnologii Visual C++

Post by neagu_laurentiu » 26 Apr 2008, 12:02

Cateva paie pe foc de dragul discutiilor ca si MS o cauta cu lumanarea: F# language sau Singularity operating system written using managed code ( http://research.microsoft.com/default.aspx ) :reallymad:

viorel2004ro
Membru
Membru
Posts: 67
Joined: 20 Mar 2008, 23:23

Re: tehnologii Visual C++

Post by viorel2004ro » 26 Apr 2008, 15:44

cred ca se face o mare confuzie:in momentul cand proiectezi/lucrezi cu o tehnologie ca OLE DB de exemplu esti
programator sau analist programator:nu cumva se doreste mai multi programatori "dictionar"
decat analisti?astfel de ce sunt atatea bug-uri?

neagu_laurentiu
Membru++
Membru++
Posts: 919
Joined: 23 Jul 2007, 11:32

Re: tehnologii Visual C++

Post by neagu_laurentiu » 27 Apr 2008, 21:54

astfel de ce sunt atatea bug-uri?
Da exemple de bug-uri din OLEDB ! Poate iti da la driver-ul pe care-l folosesti, da' asta e alta mancare de... miel.

viorel2004ro
Membru
Membru
Posts: 67
Joined: 20 Mar 2008, 23:23

Re: tehnologii Visual C++

Post by viorel2004ro » 28 Apr 2008, 09:15

Poate OLE DB nu a fost cel mai fericit exemplu deoarece m-am bazat oe ceea ce am citit, dar DirectShow SDK da,
atunci cand trebuie sa corectezi erorile manual.Apoi din punctul de vedere al lui Microsoft lucrurile ar sta cam asa:
Va dam librarii bazate pe COM stiti COM utilizatiile.OK.Numai ca atunci intrebarea este: a distrus Microsoft o piata
pentru programatorii de C++ cand a transformat VB6 in VB.NET?Nu cumva dupa J# va disparea si VB.NET?Nu inteleg
pasiunea asta criminala de a distruge limbaje de la microsoft si tehnologii.Poate in viitor nici COM nu va mai fi ,
cine stie.Ar putea sa treaca pe o interoperabilitate mai mare intre C++ si .NET si COM sa fie doar de forma.Mai mult
se intampla ceva interesant:daca prin '92 de exemplu erau multi programatori de ASM si C/C++ sau ASM/Pascal
acum e ceva interesant:putini stiu ASM(2%) si multi stiu programare.cati programatori de C++ fara experienta avem in ziua
de azi?multi.Ceea ce fac la scoala e nimica cu ce se cere.Multi fac interfete bazate pe grafica Win32 si MFC SDI.
Sunt proiecte bune in Visual C++ in care afiseaza de exemplu un grafic folosind Win32 API.poate unii folosesc pentru
grafica OpenGL( e mai simplu) sau DirectX.Dar cati stiu sa foloseasca un ActiveX Control sau o tehnologie COM?
Chiar e interesant si pe partea de COM:nu prea am vazut componente COM free.Dar am vazut o groza de proiecte
cross-platform pe sourceforge care nu folosesc COM.programatorii de C++ care folosesc Ms Visual C++ se bucura de
librarii complexe gratuite pe cand cei de Linux au o mai mare libertate.

neagu_laurentiu
Membru++
Membru++
Posts: 919
Joined: 23 Jul 2007, 11:32

Re: tehnologii Visual C++

Post by neagu_laurentiu » 28 Apr 2008, 09:57

MS nu a fost in trecut renumit pentru "user friendly" in privinta SDK-urilor. De aceea in anii '90 Borland-ul a castigat teren.
Chiar MS zice ca tehnologia COM e in proces de conservare. Iar ea a aparut din propria lor vina adica aceea de a crea N limbaje si pe urma si-au pus problema de a le unifica.
In 2000 MS s-a uitat in stanga/dreapta si a scos .NET + C#... care, sa recunoastem, a pus capat tuturor dilemelor tale. Numai ca vechiul obicei le-a ramas si aici: a fost/este WinForms dar propune WPF, adica in loc sa construiasca peste, fac iar o constructie noua ! Asta-i suparator, dar pune-te cu ei :reallymad:
Chestia cu free pe Windows sau alte sistemele comericale nu prea tine. Aici vorbim de business chiar de la concepere pana la finalizarea produsului finit si obtinerea de profit... free-ul e in alta parte !
De C/C++ nu s-au putut atinge ca-i limbaj de creare platforme (printre altele) si si-ar fi dat foc la tot ce au ! :yahoo: Ca au adugat tot felul de chestii specifice, e alta poveste, dar limbajul/tehnologia pe care e cladit Windows-ul a ramas.
Eu stiu un lucru: daca aplicatiile mele folosesc limbajul/tehnologia ce se leaga direct la sistemului de operare voi avea aplicatii cu o durata de viata cat a respectivului OS (asta daca nu-i proasta aplicatia mea :yes: ).

Post Reply