aliniere text in edit control

Intrebari despre programarea cu VC++ incluzand mediul de dezvoltare, instalare, setari, debugger, compilator, linker si documentatie.
User avatar
Ovidiu Cucu
Fondator
Fondator
Posts: 3778
Joined: 11 Jul 2007, 16:10
Judet: Iaşi
Location: Iasi
Contact:

Re: aliniere text in edit control

Post by Ovidiu Cucu » 30 Apr 2008, 11:38

neagu_laurentiu wrote:
carpeala se numeste
Pai a incapsula intr-o clasa myEdit bazata pe CEdit aceste functionalitati se numeste carpeala ?
Scuze Laurentiu, "carpeala" poate suna prea dur, asa ca refomulez: "tricky".
Deci, a folosi un edit multiline pe post de edit singleline e din start tricky chiar daca in anumite conditii/setari se comporta asa cum vreau.
Cum am spus mai inainte, aceste conditii se pot schimba si e destul de mult cod de scris in spate pentru a ma asigura ca intradevar acel edit va arata/se va comporta exact asa cum vreau daca de exemplu se schimba fontul, sistemul target, cineva se joaca pe la stiluri, and so on...
Astea fiind date, mai bine scriu propriul meu control "from scratch" sau, mai simplu si mai bine il las cu bordura si alinierea de la mama lui, cum deasemenea am mai spus, un user normal de aplicatii Windows normale se asteapta sa-l vada.



Dragos Cojocari
Membru++
Membru++
Posts: 789
Joined: 11 Jul 2007, 14:11

Re: aliniere text in edit control

Post by Dragos Cojocari » 30 Apr 2008, 11:49

Ce mai poti face e sa afisezi textul tau intr-un static text, centrat cum vrei tu iar cand userul da cu clikul in acel control sa creezi un edit control, fara borders, centrat vertical in static text de intaltimea fontului.

User avatar
Ovidiu Cucu
Fondator
Fondator
Posts: 3778
Joined: 11 Jul 2007, 16:10
Judet: Iaşi
Location: Iasi
Contact:

Re: aliniere text in edit control

Post by Ovidiu Cucu » 30 Apr 2008, 11:54

Dragos Cojocari wrote:Ce mai poti face e sa afisezi textul tau intr-un static text, centrat cum vrei tu iar cand userul da cu clikul in acel control sa creezi un edit control, fara borders, centrat vertical in static text de intaltimea fontului.
... si ai mare grija sa nu-l creezi dinamic... :D
Well, cu ce castigam intr-o parte (viewforum.php?f=13) ne scarpinam in cealalta... :roll: ;)

Post Reply