Password text box

Intrebari despre programarea cu VC++ incluzand mediul de dezvoltare, instalare, setari, debugger, compilator, linker si documentatie.
Post Reply
User avatar
Zanetti
Membru
Membru
Posts: 80
Joined: 20 Jul 2007, 08:57
Location: Tg.Mures

Password text box

Post by Zanetti » 20 Jul 2007, 09:05

Well, well, well... v-ati mutat in casa noua :thumbup: este un lucru foarte bun ce ati facut; sincer, ma bucur ca ati creat un astfel de website care este mai mult decat util; sunteti de mare ajutor, tineti-o tot asa.

Lucrez la un keyloger inceput mai de demult si amanat din cauza altor probleme. Este totul OK, monitorizeaza keystroke-urile dar... nu vreau sa monitorizeze atunci cand userul isi scrie parola la email,ymess,etc. Aveti vreo idee cum sa ies din problema asta?
Multumesc!


Ai fost facut DE Dumnezeu si PENTRU Dumnezeu - si pana vei intelege asta,viata ta nu va avea sens.

User avatar
Ovidiu Cucu
Fondator
Fondator
Posts: 3778
Joined: 11 Jul 2007, 16:10
Judet: Iaşi
Location: Iasi
Contact:

Re: Password text box

Post by Ovidiu Cucu » 20 Jul 2007, 09:36

Ai incercat sa pui un hook si nu prinde WM_CHAR-urile de la IE (clasa "Internet Explorer_Server")?
Spy++ul prinde. ;)

User avatar
Zanetti
Membru
Membru
Posts: 80
Joined: 20 Jul 2007, 08:57
Location: Tg.Mures

Re: Password text box

Post by Zanetti » 20 Jul 2007, 10:21

Keylogerul functioneaza Ovidiu, m-am folosit de hooks pt aceasta. Problema este ca as vrea nu monitorizeze chiar tot ce scrie userul. Adica, cand userul isi scrie parola(la diferite programe), nu vreau sa ii aflu parola. Cum as putea sa fac astfel incat sa imi dau seama ca userul tasteaza intr-un password text box ?
Ai fost facut DE Dumnezeu si PENTRU Dumnezeu - si pana vei intelege asta,viata ta nu va avea sens.

User avatar
Marius Bancila
Fondator
Fondator
Posts: 2344
Joined: 11 Jul 2007, 11:45
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: Password text box

Post by Marius Bancila » 20 Jul 2007, 10:25

Un text box care nu afiseaza caracterele, ci * pentru a nu vedea password-ul, are stilul ES_PASSWORD. Asa ca daca poti afla handle-ul la fereastra care are focusul, poti testa stilul ala. GetWindowLong(hwnd, GWL_STYLE).
Marius Bancila
Fondator Codexpert, Microsoft MVP VC++
Site personal | Blog

User avatar
MrSmersh
Microsoft MVP
Microsoft MVP
Posts: 289
Joined: 20 Jul 2007, 10:18
Location: Timisoara
Contact:

Re: Password text box

Post by MrSmersh » 20 Jul 2007, 10:41

Da e o solutie, dar vezi ca desi stilul e asta cind trimiti get char mesaju iti da totusi parola in clar fara "guguloaie", deci atentie la logica.

User avatar
Zanetti
Membru
Membru
Posts: 80
Joined: 20 Jul 2007, 08:57
Location: Tg.Mures

Re: Password text box

Post by Zanetti » 20 Jul 2007, 11:51

Deci, ar trebui sa verific care fereastra are focus. Si in fereastra respectiva sunt alte ferestre (controale). Si daca focusul este pe un cotrol ce are stilul ES_PASSWORD atunci nu monitorizez.
OK, cum aflu handle-ul ferestrei care are focus? :D
Ai fost facut DE Dumnezeu si PENTRU Dumnezeu - si pana vei intelege asta,viata ta nu va avea sens.

Viorel
Microsoft MVP
Microsoft MVP
Posts: 292
Joined: 13 Jul 2007, 12:26

Re: Password text box

Post by Viorel » 20 Jul 2007, 12:16

(De notat că, se pare, nu există un control Windows în cazul unui element de tip “password”, inserat într-o pagină Web si afişat de Internet Explorer. Elementul este desenat şi gestionat de Internet Explorer. Prin urmare tehnica bazată pe analiza stilului ES_PASSWORD probabil nu este aplicabilă în cazul paginilor Web).

User avatar
Zanetti
Membru
Membru
Posts: 80
Joined: 20 Jul 2007, 08:57
Location: Tg.Mures

Re: Password text box

Post by Zanetti » 20 Jul 2007, 12:44

ya, asa este , pt o fereastra IE ... pica smecheria cu password.
Ai fost facut DE Dumnezeu si PENTRU Dumnezeu - si pana vei intelege asta,viata ta nu va avea sens.

nmg
Junior
Junior
Posts: 43
Joined: 12 Jul 2007, 07:36

Re: Password text box

Post by nmg » 20 Jul 2007, 12:46

Un keylogger este o aplicatie care capteaza toate caracterele tastate. Daca tu vrei sa excluzi unele caractere destinate unei anume grupe de ferestre, acea aplicatie nu mai este un keylogger ci serveste altui fel de scop. Cred ca ar trebui sa incerci o alta abordare in functie de scopul aplicatiei tale.

User avatar
Marius Bancila
Fondator
Fondator
Posts: 2344
Joined: 11 Jul 2007, 11:45
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: Password text box

Post by Marius Bancila » 20 Jul 2007, 13:07

Viorel wrote:(De notat că, se pare, nu există un control Windows în cazul unui element de tip “password”, inserat într-o pagină Web si afişat de Internet Explorer. Elementul este desenat şi gestionat de Internet Explorer. Prin urmare tehnica bazată pe analiza stilului ES_PASSWORD probabil nu este aplicabilă în cazul paginilor Web).
Cu siguranta. In cazul unui browser, treaba nu mai merge asa. E o alta mancare de peste. Si IE ca IE, dar cred ca trebuie sa iei in calcul si aplicatii precum Firefox, Netscape sau Opera, nu?
Marius Bancila
Fondator Codexpert, Microsoft MVP VC++
Site personal | Blog

User avatar
Zanetti
Membru
Membru
Posts: 80
Joined: 20 Jul 2007, 08:57
Location: Tg.Mures

Re: Password text box

Post by Zanetti » 20 Jul 2007, 13:34

nmg wrote:Un keylogger este o aplicatie care capteaza toate caracterele tastate. Daca tu vrei sa excluzi unele caractere destinate unei anume grupe de ferestre, acea aplicatie nu mai este un keylogger ci serveste altui fel de scop. Cred ca ar trebui sa incerci o alta abordare in functie de scopul aplicatiei tale.
salut nmg, nu ne=am vazut de mult timp! cred ca atunci aplicatia mea se poate chema spyware :D dar facuta cu ganduri bune :mrgreen:
Ai fost facut DE Dumnezeu si PENTRU Dumnezeu - si pana vei intelege asta,viata ta nu va avea sens.

nmg
Junior
Junior
Posts: 43
Joined: 12 Jul 2007, 07:36

Re: Password text box

Post by nmg » 20 Jul 2007, 14:25

Zanetti wrote: cred ca atunci aplicatia mea se poate chema spyware :D dar facuta cu ganduri bune :mrgreen:
Ganduri bune, eh ? Un fel de spyware partial, eh ? :lol: Care e diferenta intre a spiona si a spiona doar partial ? :lol:

User avatar
Ovidiu Cucu
Fondator
Fondator
Posts: 3778
Joined: 11 Jul 2007, 16:10
Judet: Iaşi
Location: Iasi
Contact:

Re: Password text box

Post by Ovidiu Cucu » 20 Jul 2007, 17:13

Zanetti wrote: Problema este ca as vrea nu monitorizeze chiar tot ce scrie userul.
Se pare ca in cazul de fata nu ai incotro. Te limitezi cel mult la fereastra breowserului.
Oricum, daca n-ai folosit un hook atunci ce?

BTW, daca puneai problema asta de exemplu prin CG, iti sareau imediat in cap o gasca de anti-keylogeri-isti...

NOTA: Normal, controalele dintr-un breowser sunt (sau cel putin par a fi) alta mancare de peste decat cele comune Windows. Dar ma abtin sa sar din prima afirmand chestia asta, de cand am aflat ca si meniurile sunt ferestre,... :)

Post Reply