Add CDialog derived class to a dialog - Issue

Intrebari despre programarea cu VC++ incluzand mediul de dezvoltare, instalare, setari, debugger, compilator, linker si documentatie.
User avatar
Silviu Ardelean
Senior
Senior
Posts: 1175
Joined: 12 Jul 2007, 09:22
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Add CDialog derived class to a dialog - Issue

Post by Silviu Ardelean » 20 Jun 2008, 12:50

Lucrez la un proiect foarte mare, in care, intalnesc imposibilitatea de a adauga automat o clasa derivata din CDialog la fereastra noua, utilizand Class Wizard. Acum, folosesc VC++ 2005 Pro. Ceva asemanator am intalnit si in trecut la fostul job, dar atunci foloseam VC++ 2003 Pro.

Dupa cum se poate observa, apelez fereastra MFC Class Wizard si introduc numele clasei, clasa de baza, ID-ul si apoi selectez butonul Finish.
add_class_error_1.png
add_class_error_1.png (29.41 KiB) Viewed 8565 times
Apoi, primesc doua "frumoase" ferestre ce ma atentioneaza ca procesul de adaugare a clasei a esuat:
add_class_error_2.png
add_class_error_2.png (8.67 KiB) Viewed 8564 times
add_class_error_3.png
add_class_error_3.png (8.47 KiB) Viewed 8562 times
Firesc, ultima solutie e sa scriu eu manual si scheletul pe care l-ar face "Class wizard"-ul. Nu e mare scofala, dar ar fi util sa evit scrierea manuala a noilor "schelete" de clase de acest gen. As castiga timp si in acest sens am zis sa vad daca altii au gasit rezolvarea la astfel de probleme.

Idei, solutii pentru a evita scrierea manuala a acestui tip de schelet de clase? Multumesc anticipat.



neagu_laurentiu
Membru++
Membru++
Posts: 919
Joined: 23 Jul 2007, 11:32

Re: Add CDialog derived class to a dialog - Issue

Post by neagu_laurentiu » 20 Jun 2008, 13:00

Eu am VS 2005 Pro + SP1 si nu face problema asta ! La fel nici VS 2008. Eu am mai patit sa mi se strice care un wizard in C++ dupa ce am instalat alte programe in Windows iar rezolvarea a venit prin reinstalarea lui VS.

User avatar
Silviu Ardelean
Senior
Senior
Posts: 1175
Joined: 12 Jul 2007, 09:22
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: Add CDialog derived class to a dialog - Issue

Post by Silviu Ardelean » 20 Jun 2008, 13:45

neagu_laurentiu wrote:Eu am VS 2005 Pro + SP1 si nu face problema asta ! La fel nici VS 2008. Eu am mai patit sa mi se strice care un wizard in C++ dupa ce am instalat alte programe in Windows iar rezolvarea a venit prin reinstalarea lui VS.
Am uitat sa mentionez, intr-adevar, si eu am SP1 pentru VS 2005 Pro. In plus, pe proiecte simple, nu am astfel de probleme.
In foarte mare proportie, suspectez ca e o chestiune de continut a fisierului de configurare a proiectului (.vcproj).

User avatar
Ovidiu Cucu
Fondator
Fondator
Posts: 3778
Joined: 11 Jul 2007, 16:10
Judet: Iaşi
Location: Iasi
Contact:

Re: Add CDialog derived class to a dialog - Issue

Post by Ovidiu Cucu » 20 Jun 2008, 14:16

Eh, de-ale vrajitorilor! Cred ca de la cornul secarei li se trage... :biggrin:

Nu cred ca vcproj-ul are treaba cu asta.
Incearca sa stergi in primul rand .NCB-ul.
Daca nu merge atunci sterge toate celelalte fisiere care pot fi generate din nou de IDE, adica .APS, .SUO, etc...
Poate, poate... ;)

User avatar
Marius Bancila
Fondator
Fondator
Posts: 2344
Joined: 11 Jul 2007, 11:45
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: Add CDialog derived class to a dialog - Issue

Post by Marius Bancila » 20 Jun 2008, 14:19

Asta e o problema, as zice clasica, de eroare datorita coruperii fisierului ncb. Sunt gata sa pun pariu ca stergandu-l scapi de eroare.
Marius Bancila
Fondator Codexpert, Microsoft MVP VC++
Site personal | Blog

User avatar
Zanetti
Membru
Membru
Posts: 80
Joined: 20 Jul 2007, 08:57
Location: Tg.Mures

Re: Add CDialog derived class to a dialog - Issue

Post by Zanetti » 20 Jun 2008, 14:30

Mie numai lucuri ciudate mi se intampla in VS 2005 Pro. Timp exagerat de lung la adaugarea variabilelor cu wizzard daca proiectul e mai marisor; diferite mesaje de eroare; comportament destul de ciudat avand in vedere ca inainte foloseam VS2003 si nu tin minte sa imi fi facut ce imi face 2005-ul.
Ai fost facut DE Dumnezeu si PENTRU Dumnezeu - si pana vei intelege asta,viata ta nu va avea sens.

User avatar
crystyce
Junior
Junior
Posts: 38
Joined: 26 Jul 2007, 22:24
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Add CDialog derived class to a dialog - Issue

Post by crystyce » 20 Jun 2008, 14:33

Asta e cel mai des intalnita. Sterge ncb-u fara mila. De curios, zi-ne si noua ce dimensiune avea... Sa ne batem in ncb-uri :evil:

Oricum eroarea asta si aia cu Node Element sunt cele mai des intalnite

PS. Am mai patit cateodata cand nu vroia sa adauge nimic pana nu inchideam anumite taburi deschise... deci daca nici dupa stergerea ncb nu merge incearca sa inchizi toate documentele deschise.

User avatar
Silviu Ardelean
Senior
Senior
Posts: 1175
Joined: 12 Jul 2007, 09:22
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: Add CDialog derived class to a dialog - Issue

Post by Silviu Ardelean » 20 Jun 2008, 14:47

Am sters toate fisierele intermediare din solutie, inclusiv .NCB-ul si am rebuild-uit solutia.
Din pacate, aceeasi situatie. :(
Alte idei? :D
crystyce wrote:Asta e cel mai des intalnita. Sterge ncb-u fara mila. De curios, zi-ne si noua ce dimensiune avea... Sa ne batem in ncb-uri :evil:
Dimensiunea .NCB-ului este de 10 MB. :mrgreen:

User avatar
crystyce
Junior
Junior
Posts: 38
Joined: 26 Jul 2007, 22:24
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Add CDialog derived class to a dialog - Issue

Post by crystyce » 20 Jun 2008, 14:59

Ciudat ca nu merge... ai incercat sa inchizi toate documentele deschise?

PS. 10 mega :thumbdown: slabut... eu am 38.5 mega cel mai mult...

User avatar
Silviu Ardelean
Senior
Senior
Posts: 1175
Joined: 12 Jul 2007, 09:22
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: Add CDialog derived class to a dialog - Issue

Post by Silviu Ardelean » 20 Jun 2008, 15:02

crystyce wrote:Ciudat ca nu merge... ai incercat sa inchizi toate documentele deschise?

PS. 10 mega :thumbdown: slabut... eu am 38.5 mega cel mai mult...
Da, am inchis toate fisierele si doar resursa o aveam deschisa. O fi putzin, 10 MB, dar te asigur ca e vorba de o solutie f. mare si e o solutie software world wide sold. :thumbsup:

User avatar
Marius Bancila
Fondator
Fondator
Posts: 2344
Joined: 11 Jul 2007, 11:45
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: Add CDialog derived class to a dialog - Issue

Post by Marius Bancila » 20 Jun 2008, 15:35

O fi putzin, 10 MB, dar te asigur ca e vorba de o solutie f. mare si e o solutie software world wide sold.
Eu am un .ncb de 90 de MB. Aplicatia are 4 milioane de linii de cod. Aprox. ;)

Silviu, ai inchis solutia inainte sa stergi? Fa cum a zis Ovidiu, sterge si fisierul suo, dar problema trebe sa fie din ncb.
Marius Bancila
Fondator Codexpert, Microsoft MVP VC++
Site personal | Blog

User avatar
Silviu Ardelean
Senior
Senior
Posts: 1175
Joined: 12 Jul 2007, 09:22
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: Add CDialog derived class to a dialog - Issue

Post by Silviu Ardelean » 20 Jun 2008, 15:53

Marius Bancila wrote:Silviu, ai inchis solutia inainte sa stergi? Fa cum a zis Ovidiu, sterge si fisierul suo, dar problema trebe sa fie din ncb.
Da, am inchis-o. Am rulat un .BAT care arata cam asa:

Code: Select all

del /s *.ilk
del /s *.obj
del /s *.res
del /s *.exp
del /s *.pdb
del /s *.pch
del /s *.idb
del /s *.bsc
del /s *.plg
del /s *.sbr
del /s *.ncb
del /s BuildLog.htm
E drept, ca avea lipsa *.suo, dar il voi include si voi rula.

User avatar
Ovidiu Cucu
Fondator
Fondator
Posts: 3778
Joined: 11 Jul 2007, 16:10
Judet: Iaşi
Location: Iasi
Contact:

Re: Add CDialog derived class to a dialog - Issue

Post by Ovidiu Cucu » 20 Jun 2008, 16:02

Marius Bancila wrote:
Aplicatia are 4 milioane de linii de cod. Aprox. ;)
Whoau! E in assembly? :biggrin:

BTW. Mai demult credeam ca o aplicatie (MFC) la care munceam de cativa ani buni si avea vreo suta de oceixuri si deleleuri are un milion de ELOC (effective lines of code) ca focu'.
Cand am pus o scula sa le numere, au iesit vreo doua sute de mii.

User avatar
crystyce
Junior
Junior
Posts: 38
Joined: 26 Jul 2007, 22:24
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Add CDialog derived class to a dialog - Issue

Post by crystyce » 20 Jun 2008, 16:10

Marius Bancila wrote:Eu am un .ncb de 90 de MB. Aplicatia are 4 milioane de linii de cod. Aprox. ;)
:whorship:

Eu l-am avut odata de 150 dar asta din cauza ca innebunise Intellisense-u, flicareau toate ferestrele in el si crestea ca nebunu... Imi pare asa rau ca nu am avut inspiratia sa il las sa vad pana unde ajunge si i-am dat in cap pe la 150...

User avatar
Ovidiu Cucu
Fondator
Fondator
Posts: 3778
Joined: 11 Jul 2007, 16:10
Judet: Iaşi
Location: Iasi
Contact:

Re: Add CDialog derived class to a dialog - Issue

Post by Ovidiu Cucu » 20 Jun 2008, 16:17

Toata lumea e de acord ca sunt mici mari probleme cu NCB-ul.
Din cate stiu eu, bajetii de la MS lucreaza tare sa le remedieze.

Post Reply