Page 1 of 1

Editare intr-un child frame

Posted: 14 Jul 2008, 15:46
by radoo
Salut, am si eu o intrebare. Am de facut o aplicatie...cu MFC...si vreau sa fac ceva gen un tabel intr-un child frame (nu dialog) si vreau sa va intreb cum as putea sa fac niste casutze gen edit box`urile dintr-un dialog in care sa introduc date...si sa pastrez un aspect de tabel...sper ca am fost clar...

Re: Editare intr-un child frame

Posted: 14 Jul 2008, 16:33
by Silviu Ardelean
Sincer, si eu sper sa fi mai clar. Chiar nu am inteles ce vrei sa faci.
Spune-ne ideea aplicatiei pe care doresti s-o faci si ce intelegi tu prin acel tabel cu edit-box-uri.

Re: Editare intr-un child frame

Posted: 14 Jul 2008, 18:52
by neagu_laurentiu
radoo wrote:si vreau sa fac ceva gen un tabel intr-un child frame (nu dialog) si vreau sa va intreb cum as putea sa fac niste casutze gen edit box`urile dintr-un dialog in care sa introduc date...si sa pastrez un aspect de tabel
Grid se cheama ce vrei tu... sau asa inteleg eu !
Ia vezi asa e bine ? http://www.codeproject.com/KB/miscctrl/gridctrl.aspx

Re: Editare intr-un child frame

Posted: 14 Jul 2008, 18:56
by Silviu Ardelean
neagu_laurentiu wrote:Grid se cheama ce vrei tu... sau asa inteleg eu !
Ia vezi asa e bine ? http://www.codeproject.com/KB/miscctrl/gridctrl.aspx
Intr-adevar, cu acest grid poate face cam ce intuiesc ca doreste el.
L-am folosit si eu in trecut si am o parere f. buna despre acest produs. Permite multe customizari ale gridului cu controale comune din MFC.

Re: Editare intr-un child frame

Posted: 14 Jul 2008, 19:59
by Ovidiu Cucu
[ off-topic ]
Oarecum, pe gridul acela am invatat eu MFC.
Demul, tare demult,... pe cand Chris Maunder era inca la CODEGURU... :)

Re: Editare intr-un child frame

Posted: 14 Jul 2008, 22:16
by radoo
Da...am vazut si eu p site`ul respectiv grid`ul acela...doar ca nu stiu daca pot sa`l customizez astfel incat sa arate cam asa k in poza de mai jos...adica sa arate cam ca un tabel din word sau html....va multumesc pentru raspunsuri..

Poza de care ziceam: Image

Re: Editare intr-un child frame

Posted: 14 Jul 2008, 23:42
by Silviu Ardelean
Eu zic ca se poate customiza gridul sa arate cam cum vrei tu... dar trebuie multa rabdare si munca de chinez. Aceeasi interfatza o potzi face prin desenare daca e vorba doar de afisare.
Ce nu inteleg eu, e de ce vrei ca interfatza sa arate chiar asa? O aplicatie Windows nu e tocmai un fisier Excel plin de celule. Aceleasi date de intrare/iesire pot fi organizate si reprezentate diferit.

Re: Editare intr-un child frame

Posted: 15 Jul 2008, 01:12
by radoo
Asa vroiam sa fac initial, prin desenare, insa m-am dat de problema cu celulele in care trebuie sa introduc date.. ceea ce apare acolo nu e doar afisare...e un tabel in care introduci date si in anumite casutze iti afiseaza altele in functie de niste formule...e vorba de o planificare pe o perioada mai lunga de timp...si in functie de anumiti parametrii aplicatia iti gnereaza un anumit numar de astfel de tabele care reprezinta divizunea perioadei repsective in perioade mai mici...si apoi realizeaza niste grafice...ma rog...e o chestie sportiva mai complicat de explicat. Multumesc pentru sfaturi, daca mai ai te rog nu ezita.. ;)

Re: Editare intr-un child frame

Posted: 15 Jul 2008, 01:35
by radoo
Silviu, sa stii ca m-am gandit putin la ce ai zis si am gasit o alta metoda de a introduce datele, fara sa fac un grid ci doar sa desenez tabelul pentru afisare..implica un consum mai mic de nervi ;) Mersi!

Re: Editare intr-un child frame

Posted: 15 Jul 2008, 06:06
by neagu_laurentiu
Acum daca doresti neaparat sa arate la fel... se poate. Sunt pe piata disponibile zeci de astfel de controale: http://www.componentsource.com/index.html
Daca vrei o chestie mai avansata poti chiar ingloba in MFC parti din Excel (via COM/OLE) sau MS ofera ActiveX-uri ce incapsuleaza functionalitati Office: http://msdn.microsoft.com/en-us/library ... e.10).aspx

Re: Editare intr-un child frame

Posted: 15 Jul 2008, 09:44
by Silviu Ardelean
radoo wrote:Silviu, sa stii ca m-am gandit putin la ce ai zis si am gasit o alta metoda de a introduce datele, fara sa fac un grid ci doar sa desenez tabelul pentru afisare..implica un consum mai mic de nervi ;) Mersi!
Ma bucur ca am putut sa-tzi dau o idee buna. Chiar nu avea sens sa te chinui cu o astfel de inferfatza care sa arate ca un fisier XLS. Atunci, chiar solutzia mai buna ar fi fost sa folosesti macro-uri VBA in fisierul XLS.
Mult spor! ;)

Re: Editare intr-un child frame

Posted: 16 Jul 2008, 16:41
by Ovidiu Cucu
Silviu Ardelean wrote: Atunci, chiar solutzia mai buna ar fi fost sa folosesti macro-uri VBA in fisierul XLS.
Silviu, recunosc, VBA-ul e minunat (m-am jucat si eu foarte mult cu el cand eram mai tinerel :)), cred c-ar fi bine sa-l sfatuim pe OP sa adopte solutii mai ingineresti si mai apropiate de C++. ;)

Re: Editare intr-un child frame

Posted: 16 Jul 2008, 16:45
by Silviu Ardelean
Ovidiu Cucu wrote:
Silviu Ardelean wrote: Atunci, chiar solutzia mai buna ar fi fost sa folosesti macro-uri VBA in fisierul XLS.
Silviu, recunosc, VBA-ul e minunat (m-am jucat si eu foarte mult cu el cand eram mai tinerel :)), cred c-ar fi bine sa-l sfatuim pe OP sa adopte solutii mai ingineresti si mai apropiate de C++. ;)
Sunt intru totul de acord. Chiar nu recomand aceasta abordare. Propuneam varianta VBA doar daca se doreste ca aplicatzia sa sa arate in stilul prezentat mai sus, bazata pe fisier Excel.
Se pare ca, intre timp, Radu sh-a schimbat punctul de vedere initial, legat de cum va arata interfatza grafica.

Re: Editare intr-un child frame

Posted: 16 Jul 2008, 16:56
by Ovidiu Cucu
Mai demult, am fost pus si eu in fata unei astfel de cerinte, in care un client mi-a facut o "macheta" asemanatoare de UI.
El a facut-o super-cool si super-usor in Excel numai ca, folosirea Excel + VBA, a controlului "Office Spreadsheet" si a altor solutii similare se lipeau ca "nuca de parete" in aplicatia reala.
Asa ca,... cu putina transpiratie si putina inspiratie de la grid-ul lui Chris Maunder, am rezolvat problema,... curat MFC,... :)

Re: Editare intr-un child frame

Posted: 16 Jul 2008, 17:02
by Silviu Ardelean
Ovidiu Cucu wrote: Asa ca,... cu putina transpiratie si putina inspiratie de la grid-ul lui Chris Maunder, am rezolvat problema,... curat MFC,... :)
Cunoscand ce poate grid-ul respectiv, te cred ca ai rezolvat elegant problema cu MFC. :thumbsup:
Totusi, cred ca se poate gasii o interfatza nativa Windows, user-friendly, mai familiara. Iar reprezentarea sa se faca asa cum vor muschii clientului. ;)