cum mi-a distrus setup-ul de VS2008 SP1 instalarea de VS

Intrebari despre programarea cu VC++ incluzand mediul de dezvoltare, instalare, setari, debugger, compilator, linker si documentatie.
Post Reply
User avatar
Marius Bancila
Fondator
Fondator
Posts: 2344
Joined: 11 Jul 2007, 11:45
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

cum mi-a distrus setup-ul de VS2008 SP1 instalarea de VS

Post by Marius Bancila » 21 Oct 2008, 23:31

Probabil installerul e cel mai prost produs Microsoft. Imi scoate peri albi. Ultima patanie dureaza de vreo 2 ore.

In seara asta am dat jos VS2008 SP1 si i-am dat drumul. La un moment dat a aparut o eroare. Cum stiam din experienta ca la o rulare succesiva s-ar putea sa mearga am re-pornit, de cateva ori. Fara succes. Cand am incercat sa pornesc VS, oroare, nu mai porneste. Apare splash screen-ul pentru o clipa, dar e gol, apoi dispare. In event viewer apare asta:
.NET Runtime version 2.0.50727.3053 - Fatal Execution Engine Error (7A097706) (80131506)
In log-ul instalarii apare:
Exe (C:\DOCUME~1\Marius\LOCALS~1\Temp\Microsoft Visual Studio 2008 SP1\VC_x86Runtime.exe) succeeded and requires reboot.
...
[10/21/2008, 22:34:27] Action: Performing Action on Exe at C:\DOCUME~1\Marius\LOCALS~1\Temp\Microsoft Visual Studio 2008 SP1\SqlPubWizInstaller.exe...
[10/21/2008, 22:34:27] (IronSpigot::ExeInstallerBase::Launch) Launching CreateProcess with command line = SqlPubWizInstaller.exe /install
[10/21/2008, 22:43:58] (IronSpigot::ExeInstallerBase::EnsureExitCodeIsAnMSIErrorCode) Original exit code: C:\DOCUME~1\Marius\LOCALS~1\Temp\Microsoft Visual Studio 2008 SP1\SqlPubWizInstaller.exe returned non-MSI error code: 0x80131506 - (null)
[10/21/2008, 22:43:58] (IronSpigot::ExeInstallerBase::PerformAction) C:\DOCUME~1\Marius\LOCALS~1\Temp\Microsoft Visual Studio 2008 SP1\SqlPubWizInstaller.exe - Exe installer does not provide a log file name
[10/21/2008, 22:43:58] (IronSpigot::ExeInstallerBase::PerformAction) Exe (C:\DOCUME~1\Marius\LOCALS~1\Temp\Microsoft Visual Studio 2008 SP1\SqlPubWizInstaller.exe) failed with 0x80070643 - Fatal error during installation. .
[10/21/2008, 22:43:58] (IronSpigot::ExeInstallerBase::PerformAction) PerformOperation on exe returned exit code 1603 (translates to HRESULT = 0x80070643)
[10/21/2008, 22:43:58] Action complete
[10/21/2008, 22:43:58] (IronSpigot::LogUtils::LogFinalResult) Final Result: Installation failed with error code: (0x80070643), Fatal error during installation.
Am incercat sa rulez SqlPubWizInstaller.exe si crapa instant.
setup.exe has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience.
In event viewer apare:
Faulting application setup.exe, version 9.0.30604.0, stamp 48489a6a, faulting module mscorwks.dll, version 2.0.50727.3053, stamp 4889dc18, debug? 0, fault address 0x0000e3c8.
Asa ca am dezinstalat tot ce apucase sa se instalaze. Apoi am bagat DVD-ul si am zis sa reinstalez. Din nou OROARE: nu mai merge. Apare o eroare si se opreste:
[10/21/08,23:25:37] MSITOSIT: [2] ERROR processed; exception was thrown for retail build
Developer Comment: : has no associated directory, verify the Feature table is correct
Build Time: Thu Dec 11 14:04:18 2003
HRESULT: -2147467259
Asa ca momentan sunt in plop. :reallymad:

Daca cineva are idei, inafara de ras tot si reinstalat, va rog, spuneti-mi.


Marius Bancila
Fondator Codexpert, Microsoft MVP VC++
Site personal | Blog

User avatar
Silviu Ardelean
Senior
Senior
Posts: 1175
Joined: 12 Jul 2007, 09:22
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: cum mi-a distrus setup-ul de VS2008 SP1 instalarea de VS

Post by Silviu Ardelean » 22 Oct 2008, 00:12

Super-nashpa situatzie! :reallymad:
Incearca cu vreun tool de uninstall ptr a repune VS 2008 si a nu fi nevoie de reinstalare OS.

User avatar
Marius Bancila
Fondator
Fondator
Posts: 2344
Joined: 11 Jul 2007, 11:45
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: cum mi-a distrus setup-ul de VS2008 SP1 instalarea de VS

Post by Marius Bancila » 23 Oct 2008, 08:49

Am incercat o multime de lucruri, si n-a mers. Chiar si dupa ce am reusit sa reinstalez VS2008 am primit aceiasi eroare.
.NET Runtime version 2.0.50727.3053 - Fatal Execution Engine Error (7A097706) (80131506)
Probabil ca instalarea de SP1 a distrus ceva in .NET 2.0. Asa ca am formatat partitia, am reinstalat Windows-ul (XP desigur) si a mers struna.

Cred ca stiu insa de unde a pornit toata treaba: cand am descarcat SP1, pentru ca dura 30-40 minute, am lucrat in VS, asteptand terminarea downloadului. Doar ca atunci cand a terminat, nu m-a anuntat, nici n-a dat eroare ca incepe instalarea si nu poate continua pt. ca VS e pornit. A mers pur si simplu. Am descoperit asta cand era pe la 20%, si cand am inchis VS a crapat. Probabil unele componente fusesera deja alterate. Iar cand setup-ul a ajuns la sfarsit a dat eroarea la acel SqlPubWizInstaller.exe. Dar cauza fusese probabil anterioara.

Oricum, partea naspa e ca am pierdut 2 zile din aceasta cauza. :reallymad:
Marius Bancila
Fondator Codexpert, Microsoft MVP VC++
Site personal | Blog

User avatar
Silviu Ardelean
Senior
Senior
Posts: 1175
Joined: 12 Jul 2007, 09:22
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: cum mi-a distrus setup-ul de VS2008 SP1 instalarea de VS

Post by Silviu Ardelean » 23 Oct 2008, 09:56

Marius Bancila wrote:Cred ca stiu insa de unde a pornit toata treaba: cand am descarcat SP1, pentru ca dura 30-40 minute, am lucrat in VS, asteptand terminarea downloadului.
Vezi Marius, las-o mai moale cu lucrul, macar cand faci astfel de instalari. :biggrin:
Marius Bancila wrote:Oricum, partea naspa e ca am pierdut 2 zile din aceasta cauza. :reallymad:
This is really sad! I hate these situations. :reallymad:

Post Reply