Citire dintr-un fisier excel

Intrebari despre programarea cu VC++ incluzand mediul de dezvoltare, instalare, setari, debugger, compilator, linker si documentatie.
Post Reply
User avatar
Popa Alin
Membru
Membru
Posts: 52
Joined: 30 May 2008, 11:00
Judet: Timiş
Location: Timisoara

Citire dintr-un fisier excel

Post by Popa Alin » 03 Nov 2008, 10:40

Salutare,

Exista o functie care sa imi permita sa citesc dintr-un fisier excel?

Mersic


Great minds disscuss ideas, average minds disscuss events, small minds disscuss people.

User avatar
MrSmersh
Microsoft MVP
Microsoft MVP
Posts: 289
Joined: 20 Jul 2007, 10:18
Location: Timisoara
Contact:

Re: Citire dintr-un fisier excel

Post by MrSmersh » 03 Nov 2008, 12:05

Functie? Chiar asa de mura in gura :biggrin: ? nop
Dar in orice caz ai o interfata automation care iti "deschide" calea spre excel. Astea xlsx sint fisiere xml puse in un zip deci muuult mai usor de citit....
Revenind ce fel de excel si mai mergem un pas...

neagu_laurentiu
Membru++
Membru++
Posts: 919
Joined: 23 Jul 2007, 11:32

Re: Citire dintr-un fisier excel

Post by neagu_laurentiu » 03 Nov 2008, 12:55

Fisierele Excel pot fi privite ca o "baza de date" si astfel prin ODBC/ADO/OLEDB pot fi citite datele...

User avatar
Popa Alin
Membru
Membru
Posts: 52
Joined: 30 May 2008, 11:00
Judet: Timiş
Location: Timisoara

Re: Citire dintr-un fisier excel

Post by Popa Alin » 03 Nov 2008, 17:56

MrSmersh wrote:Revenind ce fel de excel si mai mergem un pas...
Am atasat un model de fisier din care as dorii sa citesc date.

Daca te uiti in el o sa vezi un fel de tabel si eu as vrea sa citesc in felul urmator:

Pentru un anumit student, sa vad daca la o anumita materie a fost la lucrarea 2 de seminar.

Ex: As vrea sa vad daca studentul Popa Alin a fost la prezentarea 1 de la materia POO. Daca acel autoshape este "umplut" inseamna ca studentul a fost la prezentarea 1, daca este gol viceversa.

Sper ca am fost explicit :P

Mersi fain.
Attachments
Exemplu.zip
(38.25 KiB) Downloaded 401 times
Great minds disscuss ideas, average minds disscuss events, small minds disscuss people.

neagu_laurentiu
Membru++
Membru++
Posts: 919
Joined: 23 Jul 2007, 11:32

Re: Citire dintr-un fisier excel

Post by neagu_laurentiu » 03 Nov 2008, 18:04

Nu merge pentru cazul tau... fiindca tu nu ai date in celule ci obiecte grafice peste celule ! E o diferenta...

User avatar
MrSmersh
Microsoft MVP
Microsoft MVP
Posts: 289
Joined: 20 Jul 2007, 10:18
Location: Timisoara
Contact:

Re: Citire dintr-un fisier excel

Post by MrSmersh » 03 Nov 2008, 19:44

Deci pas 1 putin vb sa faci excel "la fel" numai fara obicte grafice. Si e excel din ala "vechi" deci fara OpenXML...
Si acces prin ODBC sau asa e o idee, care recunosc nu mi-a trecut prin cap.

User avatar
Popa Alin
Membru
Membru
Posts: 52
Joined: 30 May 2008, 11:00
Judet: Timiş
Location: Timisoara

Re: Citire dintr-un fisier excel

Post by Popa Alin » 06 Nov 2008, 19:49

neagu_laurentiu wrote:Nu merge pentru cazul tau... fiindca tu nu ai date in celule ci obiecte grafice peste celule ! E o diferenta...
Ok dar pe un fisier de acest gen? Se poate face? Adica pot sa obtin accesul la acea celula si sa vad daca este colorata sau nu?

Mersi fain.
Attachments
Exemplu.zip
(50.6 KiB) Downloaded 311 times
Great minds disscuss ideas, average minds disscuss events, small minds disscuss people.

User avatar
MrSmersh
Microsoft MVP
Microsoft MVP
Posts: 289
Joined: 20 Jul 2007, 10:18
Location: Timisoara
Contact:

Re: Citire dintr-un fisier excel

Post by MrSmersh » 06 Nov 2008, 21:19

In automation sigur merge dar e un overkill...
De ce nu faci check box in excel?

User avatar
Popa Alin
Membru
Membru
Posts: 52
Joined: 30 May 2008, 11:00
Judet: Timiş
Location: Timisoara

Re: Citire dintr-un fisier excel

Post by Popa Alin » 06 Nov 2008, 21:26

MrSmersh wrote:In automation sigur merge dar e un overkill...
De ce nu faci check box in excel?
Cum adica nu e overkill??? :(

Si daca fac un checkbox pot sa am acces la el din VC++? Adica la proprietatile lui ( sa vad daca e check-uit sau nu )???

Si daca se poate asta imi poti da un hint cum pot sa acesez acel checkbox dintr-o anumita celula?

Mersi fain.
Great minds disscuss ideas, average minds disscuss events, small minds disscuss people.

neagu_laurentiu
Membru++
Membru++
Posts: 919
Joined: 23 Jul 2007, 11:32

Re: Citire dintr-un fisier excel

Post by neagu_laurentiu » 06 Nov 2008, 22:44

Popa Alin wrote:Ok dar pe un fisier de acest gen? Se poate face?
Via ODBC/ADO/OLEDB (deci privit ca o baza de date/tabela)... nu.
Pentru ca tu in celula nu ai informatii (nr./data/text/etc.). Tu ai doar background-ul colorat ori asta nu e o data valida in celula pe care sa o returneze intr-o database table.
Popa Alin wrote:pot sa obtin accesul la acea celula si sa vad daca este colorata sau nu?
Da, poti prin OLE/COM Automation... Uite lista de obiecte prin care poti accesa ce vrei: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/bb149081.aspx
Dar un dezavantaj e ca trebuie neaparat instalat Excel-ul pe acel calculator unde faci citirea (fiindca alocand acele obiecte de fapt instantiezi Excel-ul - in mod invizibil pe ecran, desi poti sa-l si afisezi daca vrei neaparat)... pe cand in varianta cu "baza de date" nu era nevoie.
Despre COM/Automation gasesti tutoriale pe net destule...

LE: Uite aici o clasa si un bun exemplu de plecare: http://www.codeguru.com/cpp/data/mfc_da ... hp/c11745/
In general programarea COM & VC++ unmanaged e un pic mai dificila pentru incepatori... alternativa pe acest limbaj e C++/CLI & .NET unde lucrurile sunt/par mai simple. Daca ai programat in VB <=6.0 atunci stii de COM & CreateObject(...)

User avatar
MrSmersh
Microsoft MVP
Microsoft MVP
Posts: 289
Joined: 20 Jul 2007, 10:18
Location: Timisoara
Contact:

Re: Citire dintr-un fisier excel

Post by MrSmersh » 07 Nov 2008, 01:44

E overkill :biggrin:
Ca check box pune in celula o valoare bool, adica check box e aratat la user dar in celula pune true si false.
Si deci poti merge pe calea ODBC
Si cum se fac check astea arunca un ochi aici http://articles.techrepublic.com.com/51 ... 41101.html

Post Reply