problema TabCtrl

Intrebari despre programarea cu VC++ incluzand mediul de dezvoltare, instalare, setari, debugger, compilator, linker si documentatie.
Post Reply
viorel2005
Membru
Membru
Posts: 208
Joined: 24 May 2008, 09:41

problema TabCtrl

Post by viorel2005 » 05 Jan 2009, 11:32

Salut

Am un TabCtrl intr-un formview care are 2 tab-uri.
Pot trata evenimentele unui buton de pe un tab intr-un formview?Wizard-ul imi ofera aceasta optiune, dar nu raspunde la eveniment aplicatia.



User avatar
maximghe
Membru
Membru
Posts: 139
Joined: 10 Aug 2007, 23:54

Re: problema TabCtrl

Post by maximghe » 05 Jan 2009, 12:59

Bineinteles ca se poate.
Mapeaza-ti de exemplu notificarea TCN_SELCHANGE, pune-un breakpoint in handlerul aferent si ai sa vezi ca apicatia "raspunde".
Doar daca nu cumva ai derivat din CTabCtrl si ai mapat deja acolo mesajul reflectat "=TCN_SELCHANGE".
Max

viorel2005
Membru
Membru
Posts: 208
Joined: 24 May 2008, 09:41

Re: problema TabCtrl

Post by viorel2005 » 06 Jan 2009, 15:44

Ideea este urmatoarea:doresc un tabctrl cum era in vb6 din punct de vedere al programarii evenimentelor si al accesarii variabilelor.Ce optiuni am in VC++?

neagu_laurentiu
Membru++
Membru++
Posts: 919
Joined: 23 Jul 2007, 11:32

Re: problema TabCtrl

Post by neagu_laurentiu » 06 Jan 2009, 19:37

MFC are un stil, VB altul...

User avatar
Andreas
Membru
Membru
Posts: 117
Joined: 09 Nov 2008, 12:13
Judet: Timiş
Location: Timisoara

Re: problema TabCtrl

Post by Andreas » 06 Jan 2009, 20:33

Cred ca te referi la "Microsoft Tabbed Control" sau SSTab, destul de utilizat in VB6. Acesta este un ActiveX care poate fi inserat si intr-un dialog/formview insa nu are functionalitate pentru design (adaugat de controale in ferestrele asociate tab-urilor) in editorul de resurse din visual studio. E posibil sa il manipulezi din cod, dar cred ca iti da mai multa bataie de cap decat merita.

Sugestia mea este sa folosesti tehnica PropertySheet/PropertyPages si sa creeezi PropertySheet-ul ca fereastra copil la fereastra de vizualizare de tip "formview" din proiectul tau:

Code: Select all

pSheet->Create(this,WS_CHILD|WS_VISIBLE|WS_TABSTOP,0);
Mai ramane sa adaugi cod pentru pozitionarea corecta a ferestrei de tip PropertySheet in cadrul formview.

In cadrul forum-ului gasesti suficiente informatii: poti incepe cu articolul lui Ovidiu: Property Sheets - Episodul 1: La drum!

Post Reply