Fisiere text

Intrebari despre programarea cu VC++ incluzand mediul de dezvoltare, instalare, setari, debugger, compilator, linker si documentatie.
Post Reply
cosmyn17th
Junior
Junior
Posts: 16
Joined: 28 Nov 2008, 21:39
Judet: Neamţ

Fisiere text

Post by cosmyn17th » 22 Jan 2009, 22:02

in poate explica si mie cum lucrez cu fisiere text in VC 2008? :D
deci am codul asta de program (care in Borland C++ 3.1 merge adik stiu cum se face acolo, dar aici nu am nici cea mai mica idee)

Code: Select all

#include<fstream.h>
void main()
{
	ifstream r("numar.in");
	ofstream e("numar.out");
	int a, b, c, s;
	r>>a>>b>>c;
	e<<a<<b<<c;
	s=a+b+c;
	e<<s;
	r.close();
	e.close();
}
programu de mai sus citeste 3 nr din fisierul numar.in si afiseaza in fisierul numar.out numarul format din a,b,c si suma lor

Deci daca stii careva , va rog sa imi explicati cum se face in VC 2008



neagu_laurentiu
Membru++
Membru++
Posts: 919
Joined: 23 Jul 2007, 11:32

Re: Fisiere text

Post by neagu_laurentiu » 22 Jan 2009, 22:20

Code: Select all

#include <fstream>
using namespace std;
...

cosmyn17th
Junior
Junior
Posts: 16
Joined: 28 Nov 2008, 21:39
Judet: Neamţ

Re: Fisiere text

Post by cosmyn17th » 22 Jan 2009, 22:45

da , stiu asta , da cum fac sa scriu in "numar.in" sau mai bn spus unde il gasesc....

User avatar
Marius Bancila
Fondator
Fondator
Posts: 2344
Joined: 11 Jul 2007, 11:45
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: Fisiere text

Post by Marius Bancila » 22 Jan 2009, 23:37

Pai din cate vad numar.in e un fisier de intrare. numar.out e cel de iesire. Mai bine ai explica ce vrei sa faci. Vrei sa scri si sa citesti din/in acelasi fisier?
Marius Bancila
Fondator Codexpert, Microsoft MVP VC++
Site personal | Blog

cosmyn17th
Junior
Junior
Posts: 16
Joined: 28 Nov 2008, 21:39
Judet: Neamţ

Re: Fisiere text

Post by cosmyn17th » 23 Jan 2009, 00:11

pai vreau sa citesc din fisierul numar.in si sa imi afiseze in numar.out
dar dilema mea e ca nu stiu unde e fisierul numar.in k sa pun datele in el
:wacko:

User avatar
Silviu Ardelean
Senior
Senior
Posts: 1175
Joined: 12 Jul 2007, 09:22
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: Fisiere text

Post by Silviu Ardelean » 23 Jan 2009, 00:38

Pai si ti-e greu sa adaugi si calea, macar la fisierul de iesire?
Hai sa zicem... fisierul de intrare ti-l face in locul unde e executabilul tau.... acolo ar trebuii sa fie si fisierul tau de iesire.

User avatar
Silviu Ardelean
Senior
Senior
Posts: 1175
Joined: 12 Jul 2007, 09:22
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: Fisiere text

Post by Silviu Ardelean » 23 Jan 2009, 00:46

cosmyn17th wrote:da , stiu asta , da cum fac sa scriu in "numar.in" sau mai bn spus unde il gasesc....
Nu scrii in fisierul de intrare! Dintr-un stream al unui fisier de intrare, doar citesti. Fisier de intrare e considerat un fisier de unde iti vin datele de intrare... Practic, fisierul(streamul) poate fi intrarea de la tastatura.

Fisierul in care scrii, este cel de iesiere (in cazul tau instanta outstream).
Daca vroiai sa scrii in acelasi fisier, faceai o instanta, iostream. ;)

User avatar
Andreas
Membru
Membru
Posts: 117
Joined: 09 Nov 2008, 12:13
Judet: Timiş
Location: Timisoara

Re: Fisiere text

Post by Andreas » 23 Jan 2009, 01:47

Ca sa "stii" relativ la ce locatie gasesti fisierele de intrare/iesire cu care lucrezi in proiect, se seteaza "Working Directory", in proprietatile proiectului, cu calea dorita. Predefinit este calea care contine fisierul proiect.

Insa e bine sa procesezi dinamic care este calea in care se afla modulul exe al aplicatiei, relativ la care (ma refer la cale) sa cauti/construiesti structura de directoare/fisiere ale aplicatiei. O solutie ar fi utilizarea lui GetModuleFileName.

User avatar
Marius Bancila
Fondator
Fondator
Posts: 2344
Joined: 11 Jul 2007, 11:45
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: Fisiere text

Post by Marius Bancila » 23 Jan 2009, 10:29

cosmyn17th wrote:pai vreau sa citesc din fisierul numar.in si sa imi afiseze in numar.out
dar dilema mea e ca nu stiu unde e fisierul numar.in k sa pun datele in el
:wacko:
Cand scris asa:

Code: Select all

ifstream r("numar.in");
fisierul se ia din directorul curent. Daca rulezi din VS, atunci acesta e directorul in care e fisierul de proiect. Daca rulezi din explorer, Total Commander, consola, etc. atunci directorul curect e fisierul in care e executabilul.
Marius Bancila
Fondator Codexpert, Microsoft MVP VC++
Site personal | Blog

cosmyn17th
Junior
Junior
Posts: 16
Joined: 28 Nov 2008, 21:39
Judet: Neamţ

Re: Fisiere text

Post by cosmyn17th » 23 Jan 2009, 15:46

si fisierul trebuie sa existe(adica sa il fac eu),sau il creaza cand rulez programu

User avatar
Marius Bancila
Fondator
Fondator
Posts: 2344
Joined: 11 Jul 2007, 11:45
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: Fisiere text

Post by Marius Bancila » 23 Jan 2009, 16:12

cosmyn17th wrote:si fisierul trebuie sa existe(adica sa il fac eu),sau il creaza cand rulez programu
Pai fisierul de intrare clar ca trebuie sa existe. Deaia e fisier de intrare (din care citesti). Cel in care scri nu trebuie sa existe, se creaza automat daca nu exista.
Marius Bancila
Fondator Codexpert, Microsoft MVP VC++
Site personal | Blog

cosmyn17th
Junior
Junior
Posts: 16
Joined: 28 Nov 2008, 21:39
Judet: Neamţ

Re: Fisiere text

Post by cosmyn17th » 23 Jan 2009, 16:26

ok multumesc, mam lamurit ,

Post Reply