Initializarea automata cand folosim Rich Edit Controls

Intrebari despre programarea cu VC++ incluzand mediul de dezvoltare, instalare, setari, debugger, compilator, linker si documentatie.
User avatar
Silviu Ardelean
Senior
Senior
Posts: 1175
Joined: 12 Jul 2007, 09:22
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Initializarea automata cand folosim Rich Edit Controls

Post by Silviu Ardelean » 29 Mar 2009, 19:10

Din categoria imbunatatirilor aduse mediului Visual Studio, am adaugat si eu, recent, o solicitare echipe Visual C++.
Daca si pe voi v-a deranjat aceasta situatie, astept suportul vostru. :)
https://connect.microsoft.com/VisualStu ... kID=428053



User avatar
Ovidiu Cucu
Fondator
Fondator
Posts: 3778
Joined: 11 Jul 2007, 16:10
Judet: Iaşi
Location: Iasi
Contact:

Re: Initializarea automata cand folosim Rich Edit Controls

Post by Ovidiu Cucu » 29 Mar 2009, 22:21

Si eu abia astept sa sterg acest FAQ. :)

User avatar
Marius Bancila
Fondator
Fondator
Posts: 2344
Joined: 11 Jul 2007, 11:45
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: Initializarea automata cand folosim Rich Edit Controls

Post by Marius Bancila » 29 Mar 2009, 22:33

Am dat si eu un vot. Nu cred insa ca Microsoft va schimba ceva aici.
Marius Bancila
Fondator Codexpert, Microsoft MVP VC++
Site personal | Blog

neagu_laurentiu
Membru++
Membru++
Posts: 919
Joined: 23 Jul 2007, 11:32

Re: Initializarea automata cand folosim Rich Edit Controls

Post by neagu_laurentiu » 29 Mar 2009, 22:37

Mai bine le-am cere:
- un layout manager;
- un control grid;
- designerul sa lucreze normal cu tabcontrol-ul;
- o componenta pentru rapoarte;
- un treeview multicoloana;
- caracteristici noi la controale;
- visual-ul sa-si merite numele;
si lista poate continua mult si bine...

User avatar
Ovidiu Cucu
Fondator
Fondator
Posts: 3778
Joined: 11 Jul 2007, 16:10
Judet: Iaşi
Location: Iasi
Contact:

Re: Initializarea automata cand folosim Rich Edit Controls

Post by Ovidiu Cucu » 29 Mar 2009, 22:41

neagu_laurentiu wrote:Mai bine le-am cere:
...
Cere si ti se va da!... :)

neagu_laurentiu
Membru++
Membru++
Posts: 919
Joined: 23 Jul 2007, 11:32

Re: Initializarea automata cand folosim Rich Edit Controls

Post by neagu_laurentiu » 29 Mar 2009, 23:39

Migration and interoperability... amin ! :beg:

User avatar
Silviu Ardelean
Senior
Senior
Posts: 1175
Joined: 12 Jul 2007, 09:22
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: Initializarea automata cand folosim Rich Edit Controls

Post by Silviu Ardelean » 29 Mar 2009, 23:59

Ma bucur ca si altii impartasesc parerea mea.
Multumesc pentru voturi! Astept si altele. :thumbsup:

User avatar
cristianamarie
Membru++
Membru++
Posts: 480
Joined: 12 Mar 2009, 18:47
Judet: Iaşi
Location: Iasi

Re: Initializarea automata cand folosim Rich Edit Controls

Post by cristianamarie » 30 Mar 2009, 18:56

Silviu Ardelean wrote:Din categoria imbunatatirilor aduse mediului Visual Studio, am adaugat si eu, recent, o solicitare echipe Visual C++.
Daca si pe voi v-a deranjat aceasta situatie, astept suportul vostru. :)
https://connect.microsoft.com/VisualStu ... kID=428053
E destul de dificil - ma gindesc doar daca un rich edit se creeaza dinamic din cod.
Ar trebui ca wizard-ul sa se "intepe"ca trebuie sa insereze un call la AfxInitRichEdit uitindu-se in .rc daca are vreun control de tip RICHEDIT din resource editor.
E cumva similar cu "daca am COM in cod, pune AfxOleInit".

Poate s-ar putea cu un fel de introspectie a aplicatiei, care isi poate, eventual, inspecta resursele si incearca sa caute un RICHEDIT prin ele.
Chiar si asa, ar fi posibil ca un exe sa incarce un dll care se bazeaza pe executabil sa cheme initializarea richedit.
Nuclear launch detected

User avatar
Silviu Ardelean
Senior
Senior
Posts: 1175
Joined: 12 Jul 2007, 09:22
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: Initializarea automata cand folosim Rich Edit Controls

Post by Silviu Ardelean » 30 Mar 2009, 19:03

Cel mai simplu mi se pare ca in momentul in care se creeaza controlul sa se verifice existenta acestei linii injectate si daca nu exista, sa se insereze.
Wizardul face acelasi lucru cand mapam o variabila sau tratam un mesaj.
De asemenea, acelasi lucru se intampla si la nivel de fisiere .rc si altele (inserare/modificare/stergere de linii ce contin propietatile controalelor).

User avatar
Marius Bancila
Fondator
Fondator
Posts: 2344
Joined: 11 Jul 2007, 11:45
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: Initializarea automata cand folosim Rich Edit Controls

Post by Marius Bancila » 31 Mar 2009, 21:25

cristianamarie wrote:E destul de dificil - ma gindesc doar daca un rich edit se creeaza dinamic din cod.
Ar trebui ca wizard-ul sa se "intepe"ca trebuie sa insereze un call la AfxInitRichEdit uitindu-se in .rc daca are vreun control de tip RICHEDIT din resource editor.
E cumva similar cu "daca am COM in cod, pune AfxOleInit".

Poate s-ar putea cu un fel de introspectie a aplicatiei, care isi poate, eventual, inspecta resursele si incearca sa caute un RICHEDIT prin ele.
Chiar si asa, ar fi posibil ca un exe sa incarce un dll care se bazeaza pe executabil sa cheme initializarea richedit.
Nu-i chiar atat de greu de adaugat.
Marius Bancila
Fondator Codexpert, Microsoft MVP VC++
Site personal | Blog

User avatar
Silviu Ardelean
Senior
Senior
Posts: 1175
Joined: 12 Jul 2007, 09:22
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: Initializarea automata cand folosim Rich Edit Controls

Post by Silviu Ardelean » 29 Apr 2009, 12:26

"The Visual C++ team has triaged the issue you reported. The issue has been resolved during triage with the following message:
According to your suggestion the wizard generated code will add information that it’s required to initialize RichEdit with AfxInitRichEdit2() function."


Se pare ca treaba e rezolvata. Multumesc tuturor pentru sprijin. :thumbsup:

User avatar
Ovidiu Cucu
Fondator
Fondator
Posts: 3778
Joined: 11 Jul 2007, 16:10
Judet: Iaşi
Location: Iasi
Contact:

Re: Initializarea automata cand folosim Rich Edit Controls

Post by Ovidiu Cucu » 29 Apr 2009, 15:58

Sa mai zica cineva ca MS-ul nu tine cont de vocea poporului... :biggrin:

Felicitari!

Dragos Cojocari
Membru++
Membru++
Posts: 789
Joined: 11 Jul 2007, 14:11

Re: Initializarea automata cand folosim Rich Edit Controls

Post by Dragos Cojocari » 29 Apr 2009, 16:45

Da bine la numaratoare. :biggrin: 1000 probleme raportate 950 rezolvate. Ce e cu alea 50 ramase? Ahhh, maruntisuri ... :biggrin:

User avatar
Ovidiu Cucu
Fondator
Fondator
Posts: 3778
Joined: 11 Jul 2007, 16:10
Judet: Iaşi
Location: Iasi
Contact:

Re: Initializarea automata cand folosim Rich Edit Controls

Post by Ovidiu Cucu » 29 Apr 2009, 17:03

Dragos Cojocari wrote:Da bine la numaratoare. :biggrin: 1000 probleme raportate 950 rezolvate. Ce e cu alea 50 ramase? Ahhh, maruntisuri ... :biggrin:
Poate ca alea 50 vor ramane sa intareasca zicala
The three most dangerous things in the world are: a programmer with a soldering iron, a hardware type with a program patch and a user with an idea.
:)

User avatar
Silviu Ardelean
Senior
Senior
Posts: 1175
Joined: 12 Jul 2007, 09:22
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: Initializarea automata cand folosim Rich Edit Controls

Post by Silviu Ardelean » 28 May 2009, 12:00

"The following fields or values changed:
Field Status changed from [Active] to [Resolved]
Field Resolution changed from [Not Set] to [Fixed]
"

URAAA! :biggrin:

Post Reply