aplicatii enterprise

Acest forum este dedicat intrebarilor de programare care nu-si au locul in unul din celelalte forumuri

aplicatii enterprise

Mesajde viorel2005 » 02 Ian 2010, 12:46

Salut!

In cartea Professiona Enterprise.NET(Wrox,2009) autorii sustin ca exista un nou model de proiectare OOP pentru aplicatii enterprise.
De exemplu folosirere containerelor IoC, pentru a descrie obiectele la momentul compilarii.
Intrebarea este daca in C++ poate fi folosit pentru aplicatii enterprise complete.Mai precis care este rentabilitatea
unei firme care ar proiecta asa ceva in ziua de azi in comparatie cu o firma care ar folosi C# sau JAVA?
2)Java & C# sunt mai bine proiectate OOP decat C++?
viorel2005
Membru
Membru

Re: aplicatii enterprise

Mesajde Silviu Ardelean » 02 Ian 2010, 13:17

Daca, inca, iti mai pui astfel de probleme "existentiale", arunca o geana pe niste liste ce spun de la sine cam la ce scara este C++ available for enterprise application:
http://www2.research.att.com/~bs/applications.html
http://www.lextrait.com/vincent/implementations.html

Do you need more? :biggrin:

PS. Degeaba sunt proiectate niste limbaje f. meserias daca sunt folosite de niste "strungari" nu foarte nepriceputi.
Silviu Ardelean
Membru++
Membru++

Mesajde viorel2005 » 02 Ian 2010, 14:56

Multumesc pentru linkuri.
Totusi din top observ ca partea de web, din pacate este dominata de alte limbaje, nu C++.
Iar tendinta este ca totul sa se faca intr-un browser in viitor, deoarece browserele nu mai afiseaza doar imagini,text si muzica.
Interactiviatea va venii din limbaje si tehnologii dinamice.
SI atunci apare intrebarea daca legea lui Moore va face ca C++ sa ai soarta lui ASM in ziua de azi?
ASM a fost invins de legea lui Moore.C++ cand va urma?
viorel2005
Membru
Membru

Mesajde Silviu Ardelean » 02 Ian 2010, 15:26

Scuza-ma, cred ca compari mere cu pere.
Tu vorbesti de aplicatii enterprise-super complexe, si apoi o dai pe aplicatii web, din familia web 2.0, care ca si complexitate nu se compara cu cele enumerate in cele doua link-uri.
Analizeaza si tu cam ce fac aplicatiile gen OS, CAD, image processing, etc, si spune-mi cum vor fi acestea implementate in browsere...

De ce ar trebuii ca lumea web sa fie dominata tot de C++? De ce ar fi nevoie de flexibilitate oferita de C++ intr-un browser? Doar de amoru artei?
C++ are scopul si aria sa de "competente" si in ea nu se regaseste http-ul.
Iar de la "tendinta", pentru useri, de totul intr-un browser pana la acoperirea anumitor arii enumerate de mine mai sus e cale LUUUUNGA!

Apropo, ce intelegi tu prin limbaje si tehnologii dinamice?

ASM a fost invins de legea lui Moore.C++ cand va urma?

Putin mai aproape decat pastile cailor... :D
Silviu Ardelean
Membru++
Membru++

Mesajde neagu_laurentiu » 02 Ian 2010, 15:55

Povestea asta cu "enterprise application" e una umflata cu pompa, am regasit-o numai la "web application" si propovaduita intens in zona Java, in care unii cred ca "middleware-ul" e descoperirea secolului. Au inventat aici tot felul de tehnici care de care mai inutile (sau deja existente) dar nu-s in stare sa puna un grid functional in browser.

Daca vrei C/C++ pe parte de "server web programming" atunci (din punctul meu de vedere) poate inlocui oricand PHP sau ASP (clasic). La partea de client, HTML/CSS/JavaScript e ok dar cine vrea giumbuslucuri poate crea un plugin/ActiveX in C++ si iarasi e ok.

Cat despre "cloud computing" e cale lunga si lumina nu ne-a ajuns inca.
neagu_laurentiu
Membru++
Membru++

Mesajde viorel2005 » 02 Ian 2010, 20:15

Povestea asta cu "enterprise application" e una umflata cu pompa, am regasit-o numai la "web application" si propovaduita intens in zona Java, in care unii cred ca "middleware-ul" e descoperirea secolului.

Poti detalia afirmatia de mai sus. Cartea e scrisa de 2 persoane:prima are peste 14 ani experienta in proiectarea, dezvoltarea si conducerea de sisteme multi-tier, iar a doua are o certificare microsoft
MCP Web Developer si lucreaza cu .NET versiunea 1. Deci cartea este scrisa de persoane cu experienta, nu de amatori. Pentru ca conform afirmatiei de mai sus ar insemna ca cele doua persoane
nu ar fi trebuit sa mai scrie o astfel de carte, in special prima care a lucrat si cu C++/
Au inventat aici tot felul de tehnici care de care mai inutile (sau deja existente) dar nu-s in stare sa puna un grid functional in browser.

Ce inseamna grid functional?Pentru ca google are asa ceva in cadrul googl .docs.
viorel2005
Membru
Membru

Mesajde neagu_laurentiu » 02 Ian 2010, 21:45

Da, exista griduri ok (precum cel amintit) sau altele (http://live.intersoftpt.com/) insa cele din pachetele ASP.NET sau JSF sunt jalnice.

Nu are rost sa detaliez nimic, citeste pe evanghelistii tai si "emancipate your classes"...
neagu_laurentiu
Membru++
Membru++

Mesajde Silviu Ardelean » 02 Ian 2010, 21:46

Povestea asta cu "enterprise application" e una umflata cu pompa, am regasit-o numai la "web application" si propovaduita intens in zona Java, in care unii cred ca "middleware-ul" e descoperirea secolului.
Poti detalia afirmatia de mai sus.

Ce-ar fi ca inainte de a primii alte lamuriri, raspunzi si tu la intrebarile altora? Nu doar altii la intrebarile tale.
In alta ordine de idei, ideea descrisa de Laurentiu in fraza de mai sus mi se pare una destul de clar si concis exprimata. ;)
Silviu Ardelean
Membru++
Membru++

Mesajde tudor_t » 03 Ian 2010, 00:42

viorel2005 scrie:In cartea Professiona Enterprise.NET(Wrox,2009) autorii sustin ca exista un nou model de proiectare OOP pentru aplicatii enterprise.
...
2)Java & C# sunt mai bine proiectate OOP decat C++?

Intrebarea nu prea are sens - un limbaj nu e "proiectat OOP".

Legat de intrebarea initiala, termenul de "aplicatii enterprise" e ceva vag si relativ - in C++ s-au realizat si se realizeaza inca cu success aplicatii extrem de complexe - un limbaj e doar o unealta, si fiecare limbaj si tehnologie e mai mult sau mai putin potrivit pentru o anumita categorie de aplicatii.
Inca exista o gramada de aplicatii care nu se preteaza a fi browser-based, si nu e nici o problema in asta.
tudor_t
Membru
Membru

Înapoi la Programare generala