portare aplicatie VC++ de la 32 la 64 de biti

Acest forum este dedicat intrebarilor de programare care nu-si au locul in unul din celelalte forumuri
viorel2005
Membru
Membru
Posts: 208
Joined: 24 May 2008, 09:41

Re: portare aplicatie VC++ de la 32 la 64 de biti

Post by viorel2005 » 12 Aug 2010, 09:27

Poti sa dai numele aplicatiei? Ce tehnologie de acces la baze de date foloseste? Mai rar o aplicatie ERP in C++.



neagu_laurentiu
Membru++
Membru++
Posts: 919
Joined: 23 Jul 2007, 11:32

Re: portare aplicatie VC++ de la 32 la 64 de biti

Post by neagu_laurentiu » 12 Aug 2010, 09:48

viorel2005 wrote:Mai rar o aplicatie ERP in C++.
Ai vazut dupa cat timp apare preview-ul (prima data) la Crystal Reports & .NET ? Cine nu doreste sa bata darabana cu degetul in masa asteptand sa se deseneze pe ecran trei prostii va alege C++.
Ce problema ar avea ADO/ODBC in accesul la bazele de date ? Cui ii trebuie ORM si alte inventii ?

User avatar
Marius Bancila
Fondator
Fondator
Posts: 2344
Joined: 11 Jul 2007, 11:45
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: portare aplicatie VC++ de la 32 la 64 de biti

Post by Marius Bancila » 12 Aug 2010, 10:15

viorel2005 wrote:Poti sa dai numele aplicatiei? Ce tehnologie de acces la baze de date foloseste? Mai rar o aplicatie ERP in C++.
Poftim? Ce vrei sa spui? Sistemele ERP sunt aplicatii care rezista pe piata zeci de ani. Cea la care lucrez eu are 15 ani vechime; banuiesc ca sti ca pe vreamea aia nu existau .NET, Entity Framework si alte chestii in voga la ora actuala. Aplicatia asta, ca si multe alte ERP-uri din vremea aia, au fost create cu ce era in voga la acel moment, adica C++, MFC, ATL, etc. Crede-ma ca e plin de aplicatii ERP scrise in C++.
Marius Bancila
Fondator Codexpert, Microsoft MVP VC++
Site personal | Blog

viorel2005
Membru
Membru
Posts: 208
Joined: 24 May 2008, 09:41

Re: portare aplicatie VC++ de la 32 la 64 de biti

Post by viorel2005 » 12 Aug 2010, 16:27

Mai rar o aplicatie ERP in C++.
Majoritatea cartilor aparute si tehnologiilor nu sugereaza folosirea limbajului C++ pentru scrierea de aplicatii ERP.
Dar daca am un sistem ERP de exemplu in Visual Basic 6, in momentul de fata trecerea lui inseamna recodarea aplicatiei intr-un limbaj .NET.
De ce pentru C++ se alege portarea si nu reproiectarea aplicatiilor pe 64 bit in majoritatea cazurilor?

In legatura cu Crystal Reports vina o are Microsoft care profita pentru ca detine monopolul pe piata. Nu aveau nici un motiv sa retraga componenta din VS 2010 si
sa dea de lucru inutil la niste programatori pentru ca firma nu are bani sa cumpere o licenta de Crystal Report.Pe de alta parte am lucrat cu Crystal Report si trebuie sa
recunosc ca are niste atu-uri. Unul dintre ele este faptul ca in urma unei intrerogari SQL care are datele validate pe server pe baza unei scheme XML(SQL Server), utilizatorul
poate exporta datele din raport intr-un format XML sau alt format text generat pe baza unei transformari XSLT inclusa in raport.

Si totusi, care e numele aplicatiei?

neagu_laurentiu
Membru++
Membru++
Posts: 919
Joined: 23 Jul 2007, 11:32

Re: portare aplicatie VC++ de la 32 la 64 de biti

Post by neagu_laurentiu » 12 Aug 2010, 19:24

Pai niciodata nu urma sfaturile (comerciale) prezentate in carti de IT, ia doar notiunile tehnice necesare.
Orice biblioteca de raportare serioasa contine mecanisme de export in diverse formate. Crystal Reports are un designer mizerabil/primitiv, dupa mine (cel putin versiunea free prezenta pana decurand).

In principiu numele nu poate fi divulgat mai ales cand respectivul programator s-a prezentat cu datele personale pe forum !

User avatar
Marius Bancila
Fondator
Fondator
Posts: 2344
Joined: 11 Jul 2007, 11:45
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: portare aplicatie VC++ de la 32 la 64 de biti

Post by Marius Bancila » 12 Aug 2010, 20:05

Majoritatea cartilor aparute si tehnologiilor nu sugereaza folosirea limbajului C++ pentru scrierea de aplicatii ERP.
Dar daca am un sistem ERP de exemplu in Visual Basic 6, in momentul de fata trecerea lui inseamna recodarea aplicatiei intr-un limbaj .NET.
De ce pentru C++ se alege portarea si nu reproiectarea aplicatiilor pe 64 bit in majoritatea cazurilor?
Pentru ca deciziile astea sunt mai complexe decat "hai, gata, facem in .NET ca e cool". Rescrierea unei aplicatii care care milioane de linii de cod, 10-15 ani vechime si zeci de mii de utilizatori poate lua vreo 3 ani (sa zicem), poate mai mult avand in vedere ca in acelasi timp trebuie sa continui sa menti si dezvolti versiunea curenta. Managerii nu prea sunt dispusi sa ia astfel de decizii, chiar daca noua programatorilor ni se pare simplu. Greu e sa iei taurul de coarne si sa faci refactoring intr-o astfel de aplicatie, apai sa o rescri de la zero.
Marius Bancila
Fondator Codexpert, Microsoft MVP VC++
Site personal | Blog

User avatar
zlatomir
Membru++
Membru++
Posts: 282
Joined: 04 Jul 2009, 23:59
Location: Arad
Contact:

Re: portare aplicatie VC++ de la 32 la 64 de biti

Post by zlatomir » 13 Aug 2010, 01:55

viorel2005 wrote: ...
Dar daca am un sistem ERP de exemplu in Visual Basic 6, in momentul de fata trecerea lui inseamna recodarea aplicatiei intr-un limbaj .NET.
De ce pentru C++ se alege portarea si nu reproiectarea aplicatiilor pe 64 bit in majoritatea cazurilor?
...
Cu riscul de a continua offtopic-ul, tin sa subliniez faptul ca c++ era acum 15 ani intr-o forma destul de asemanatoare cu ce este acum (in sensul ca nu trebuiesc multe modificari in cod de acum 15 ani ca sa compileze pe un compilator modern), dar intre VB6 si VB7 diferentele sunt mult mai mari (disclaimer nu cunosc limbajele, dar multa lume spune ca sunt doua limbaje distincte), deci concluzia mea este: C++ este mult mai "potrivit" pt astfel de software.

Am si o intrebare pt Marius: se urmareste un spor de performanta? sau din ce motive se face trecerea la 64bit?

Discutia a cam deviat de la subiectul initial, poate ar fi o idee buna ca un administrator sa desparta discutia despre erp intr-un topic separat!

User avatar
Marius Bancila
Fondator
Fondator
Posts: 2344
Joined: 11 Jul 2007, 11:45
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: portare aplicatie VC++ de la 32 la 64 de biti

Post by Marius Bancila » 13 Aug 2010, 09:16

se urmareste un spor de performanta? sau din ce motive se face trecerea la 64bit?
Ar fi mai multe motive: in primul rand access la mai mult de 2GB de memorie; apoi aplicatiile pe 64 biti ar trebui sa fie implicit mai rapide cu un pana la 15% pe 64 de biti (din cateva cauze de arhitectura, cum ar fi mai multi registrii, transferul parametrilor la functii (primii 4) prin registrii nu pe stiva, si nu in ultimul rand lipsa subsistemului WoW64). Acces la fisiere mai mari de 2GB nu e cazul la noi (inca), dar teoretic si asta poate fi un beneficiu.
Marius Bancila
Fondator Codexpert, Microsoft MVP VC++
Site personal | Blog

larralex
Junior
Junior
Posts: 1
Joined: 13 May 2012, 13:50

Re: portare aplicatie VC++ de la 32 la 64 de biti

Post by larralex » 13 May 2012, 14:05

Sper sa nu se simta nimeni jignit, mie zbaterea asta mi se pare amuzanta. :whorship:
De la platforme hardware ca IBM BladeCenter la OS-urile Linux, cu Apache, Tomcat, MySql, Postgres si Big Data Hadoop, la Openbravo ERP si Pentaho BI... sute de mii de oameni (daca nu milioane) inoveaza si revolutioneaza solutii practic la cateva luni. C++, Java, PHP... la alegerea dezvoltatorului, care e rostul Microsoft pe lumea asta, oameni buni??
Think open, work on source! :thumbup:
De ce sa cumperi un program de facturare ca sa folosesti un program de gestiune si contabilul sa aiba nevoie de un program de contabilitate?? Exista toate la un loc, se numeste ERP ;)

User avatar
Ovidiu Cucu
Fondator
Fondator
Posts: 3778
Joined: 11 Jul 2007, 16:10
Judet: Iaşi
Location: Iasi
Contact:

Re: portare aplicatie VC++ de la 32 la 64 de biti

Post by Ovidiu Cucu » 13 May 2012, 15:10

larralex wrote:Sper sa nu se simta nimeni jignit, mie zbaterea asta mi se pare amuzanta.
...
Daca erai un pic atent la data ultimului post, ai fi observat ca nu s-a mai "zbatut" nimeni in topicul asta de aproape doi ani. ;)
larralex wrote:... C++, Java, PHP... la alegerea dezvoltatorului, care e rostul Microsoft pe lumea asta, oameni buni??
Exact cum spui si tu, rostul e... "la alegerea dezvoltatorului" chiar si in cazul Microsoft.
larralex wrote:Think open, work on source!
Corect. Pentru asta insa nu trebuie nici sa dezgropi discutii vechi, nici sa postezi off-topic.

Locked