Cerere sfat asupra unui soft

Acest forum este dedicat intrebarilor de programare care nu-si au locul in unul din celelalte forumuri
Post Reply
crs
Junior
Junior
Posts: 2
Joined: 21 Nov 2011, 19:24
Judet: Bucureşti

Cerere sfat asupra unui soft

Post by crs » 21 Nov 2011, 19:55

Salutari,

In primul rand as dori sa mentionez ca nu am cine stie ce experienta in programare. Singurele tangente pe care le-am avut cu acest domeniu au fost in liceu. Inteleg in mare cum functioneaza samd dar nu stiu limbajele.

As dori sa fac o aplicatie care sa imi usureze treaba la serviciu. Ideea este ca aceasta ar trebui sa functioneze pe principiul server-client.

Serverul: are o baza de date care colecteaza informatii din alte baze de date la cererea clientului (una este sql, un server de mail si altele despre care nu stiu momentan)
Clientul: interogheaza baza de date de pe server si afiseaza datele intr-un format user-friendly si sa se updateze in mod automat atunci cand baza de date este modificata. El mai trebuie sa fie si capabil sa trimita mesaje text-only via e-mail (prin acelasi server de mail pe care il interogheaza). De asemenea trebuie sa fie capabil sa afiseze in timp real desfasurarea unor operatiuni si progresul acestora; ma gandeam la crearea unor etichete care sa se deplaseze fata de o linie a timpului.

Scopul acestui soft este acela de a folosi UN SINGUR program care interogheaza O BAZA DE DATE in loc de o gama variata de programe care interogheaza o gama variata de baze de date

As dori, daca se poate sa imi recomandati niste soft-uri cu care sa realizez ceea ce mi-am propus. Pentru client presimt ca imi va trebui ceva visual insa nu stiu despre celelalte. Ce baza de date sa folosesc, cu ce sa creez aplicatia pentru server etc.

LE: Am uitat sa mentionez ca ma intereseaza ceva relativ usor de folosit, dar nu o porcarie, despre care sa casesc si ceva documentatie pe net pentru ca o sa imi trebuiasca.

Merci anticipat.neagu_laurentiu
Membru++
Membru++
Posts: 919
Joined: 23 Jul 2007, 11:32

Re: Cerere sfat asupra unui soft

Post by neagu_laurentiu » 21 Nov 2011, 23:54

E mult de studiu si truda pana sa ajungi la realizarea proiectului tau tinand cont ca nu faci asta in mod curent.
crs wrote:una este sql, un server de mail si altele despre care nu stiu momentan
Care e numele exact al serverului SQL si de mail ?

crs
Junior
Junior
Posts: 2
Joined: 21 Nov 2011, 19:24
Judet: Bucureşti

Re: Cerere sfat asupra unui soft

Post by crs » 22 Nov 2011, 00:32

Salut,

Stiu ca este foarte mult de studiat si de muncit pentru a reusi sa fac un program care sa faca cel putin o parte din lucrurile pe care mi le doresc. Nu ma grabesc insa... cu calm si rabdare.

Serverul este MySQL (si nu, nu este web-based). Cel de mail nu stiu cum se numeste si nici pe ce sistem de operare este hostat. Cert este ca pot intra pe el web-based cu Horde / SquirrelMail sau il pot interoga cu Outlook / Thunderbird cu POP / SMTP.

Sper ca am reusit sa iti raspund la intrebari... intrucat nu stiu sigur daca asta ai vrut sa stii.

Post Reply