Page 1 of 1

Oracle-conectare

Posted: 06 Dec 2011, 02:11
by Empirey
Salut. Cum se face legatura cu o baza de date oracle prin wamp? Ca sa fiu mai explicit: Am creat 2 tabele in oracle, apoi am facut niste linkuri in pagini html si unu din ele are rolul de a insera in una din tabele alte valori, introduc datele, nu-mi da nici o eroare, dar daca verific in oracle acestea nu apar in tabel. Poate imi recomandati un tutorial bun, orice sfat e binevenit

Re: Oracle-conectare

Posted: 06 Dec 2011, 10:38
by bu7ch3r
Baza de date oracle e mysql ? Paginile html sunt defapt php ? Ce link-uri ai facut ?
Eu manipulez bazele de date mysql cu scripturi php, iar link-urile mele sunt defapt POST sau GET la acele script-uri.

Re: Oracle-conectare

Posted: 06 Dec 2011, 11:14
by Silviu Ardelean
Empirey wrote:Cum se face legatura cu o baza de date oracle prin wamp?

Din cate stiu Wamp-ul e doar un packet de apache+mysql+php care te scuteste de instalarea si configurarea celor trei servere manual, pe Windows. Nimic special, in rest, legat de baza de date.
Empirey wrote:Ca sa fiu mai explicit: Am creat 2 tabele in oracle, apoi am facut niste linkuri in pagini html si unu din ele are rolul de a insera in una din tabele alte valori, introduc datele, nu-mi da nici o eroare, dar daca verific in oracle acestea nu apar in tabel.
Pornind de la premisa ca foloseti mysql adaug urmatoarele:
- Asigura-te ca informatiile ajung din formele HTML in scriptul tau php folosind trace-uri via echo().
- Daca ajung asigura-te ca functia ta da inserare intoarce TRUE. Daca intoarce FALSE atunci vezi ce mesaj de eroare iti da si incearca sa rezolvi.

Code: Select all

<?php
$result = mysql_query('INSERT INTO ...');
if (!$result) {
    die('Invalid query: ' . mysql_error());
}
?>
Atentie la scrierea query-urilor. Eventual, incearca-le inainte intr-un tool de genul phpmyadmin.
Empirey wrote:Poate imi recomandati un tutorial bun, orice sfat e binevenit
Cred ca un bun punct de pornire ar fi: http://www.w3schools.com/php/

Re: Oracle-conectare

Posted: 06 Dec 2011, 13:02
by bu7ch3r
Inainte de a manipula orice baza de date trebuie sa te conectezi la ea. Eu folosesc xamp pe localhost, userul default e root fara parola... Trebuie sa vezi care sunt credentialele default. Apoi in php:

Code: Select all

<?php 
$db_server = "localhost"; //pentru wamp pui asa, daca serverul de productie e in alta parte decat hostul trebuie sa pui adresa de acolo, dar asta cand faci deploy nu acum 
$db_user = "root"; 
$db_pwd = ""; //Enter your root password here. 
$db_db = "mysql"; 

if (!$cnn = mysql_connect($db_server, $db_user, $db_pwd)) { 
  echo mysql_error(); 
  exit(); 
} 

//aici pui ce vrei tu 

?>

Re: Oracle-conectare

Posted: 07 Dec 2011, 22:44
by Empirey

Code: Select all

<?php
$c = oci_connect("username", "password", "localhost/XE"); // localhost XE = SID
if ( !$c )
{
echo "Error connecting to database.\n";
}
?> 
am incercat asa si imi da fatal error. Foloseam msql, dar am proiect de facut si trebuie neaparat cu oracle.

Re: Oracle-conectare

Posted: 08 Dec 2011, 10:27
by bu7ch3r
Ce versiune de oracle ai? Din cate stiu eu sa te conectezi asa nu merge decat de la 10g in sus. Al 3-lea parametru e optional. Incearca asa:

Code: Select all

$c = oci_connect('username', 'password'); //pune in loc de <"> pune < '>
        trigger_error(htmlentities($e['message'], ENT_QUOTES), E_USER_ERROR); //Iti arunca in browser eroarea exacta
N-am folosit niciodata oracle configurat de mine dar stiu ca daca vrei sa legi apache de oracle e destul de greu :-?? Plus ca de la 10g trebuie sa modifici php.ini sa nu foloseasca nush ce librarie dar nu mai tin minte...care si cum :D
In plus ca la versiunile mai vechi de 10g trebuie sa specifici exact stringul de conexiune si el trebuie sa existe intr-un fisier .ora dar, din nou, nu mai stiu care...

LE: E cam rapida trecerea asta de la OOP (function must return a value :p ) la php + oracle...Saptamana viitoare urmeaza OpenGl sau embeded :D ?

Re: Oracle-conectare

Posted: 11 Dec 2011, 12:47
by Empirey
Folosesc oracle 10g express edition. Pai nu am ce face, trebuie sa ma adaptez, asta "vor sa ne invete" la facultate sem asta. La oracle mi-a dat codul ala pentru conectare care nu merge si gata, acum sa ma descurc. La urmatorul laborator nu mai scapa pana nu-mi rezolva problema cu conectarea.