Page 1 of 1

Ajutor!

Posted: 04 Apr 2013, 00:30
by andrei72b
Salut! As avea nevoie de niste ajuntor in ceea ce priveeste un proiect care acum l-am inceput si imi cam depaseste nivelul de cunostinte in domeniu (sper macar ca am postat topicul unde trebuie). Proiectul se refera la o aplicatie de tip windows form in Visual c# (2010 daca are vreo importanta) folosind deasemenea si baze de date. Acum intrebarea: Cum pot face ca aplicatia mea sa poata crea baze de date (nu sa-mi ofere posibilitatea doar de a adauga informatii in baze de date ci si de a le crea baze de date)? Deasemenea o sa mai fiu interesat si de posibilitatea de a le salva si asa mai departe dar asta pe parcurs... Imi cer scuze, s-ar putea sa sun ca un incepator, dar cunostintele de tipul asta nu mi se acorda la scoala... Multumesc anticipat!

Re: Ajutor!

Posted: 04 Apr 2013, 10:14
by Marius Bancila
Da, e un loc gresit. Aici discutam de VC++ si nu de VC#.

Uite aici un articol despre cum creezi o baza de date in VC#: http://support.microsoft.com/kb/307283.

Re: Ajutor!

Posted: 04 Apr 2013, 10:15
by Marius Bancila
[ subiect mutat ]

Re: Ajutor!

Posted: 04 Apr 2013, 11:47
by andrei72b
Marius Bancila wrote:Da, e un loc gresit. Aici discutam de VC++ si nu de VC#.

Uite aici un articol despre cum creezi o baza de date in VC#: http://support.microsoft.com/kb/307283.
Multumesc! e de ajutor, dar ai putea sa-mi explici putin mai ca la prosti, primesc o eroare si am impresia ca e de la punctu 5."Change the connection string to point to your computer running SQL Server, and then verify that the Database argument is set to Master or is blank." care nu l-am inteles mai deloc si deasemenea mai am niste intrebari: 1.Trebuie sa am deja o baza de date? daca da: de ce tip si cum trebuie sa o setez? 2.Cum setez proprietatile la bazele de date capabile sa le creeze aplicatia?

P.S: Imi cer scuze de postarea gresita a subiectului.

Re: Ajutor!

Posted: 04 Apr 2013, 12:23
by Viorel
Poate încerci o versiune simplificată – ”SQL Server Compact”? Este un sistem de gestiune a bazelor de date bazat pe fișiere locale de tip .sdf. Deci nu sînt necesare instalări complexe ale serverelor. Ai nevoie doar de niște biblioteci gratuite.

Iată un exemplu în care se creează o nouă bază de date (adică un nou fișier Test.sdf) prin program:
Poți folosi acest sistem și în C++ nativ (http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms174516.aspx) sau în C++/CLR.

Re: Ajutor!

Posted: 04 Apr 2013, 12:32
by Marius Bancila
Pai nu ai explicat ce fel de baze de date vrei sa folosesti. SQL Server, mysql, mongodb, Access, fisiere Excel, what?

Cred ca faci confuzie intre un server de baze de date (ex. SQL server) care e o aplicatie, si baza de date efectiva, care e unul sau mai multe fisiere.

Re: Ajutor!

Posted: 04 Apr 2013, 13:09
by andrei72b
Vreau sa creez o aplicatie in visual c# care sa poata crea baze de date cu anumite proprietati care le dau eu (binenteles vreau sa pot si introduce informatii in ele prin aplicatie, altfel e inutil), si care sa fie capabila sa le exporte, nu stiu exact ce se foloseste la o aplicatie de genu, deaia am intrebat.Ideea e ca toata treaba vreau sa fie folosita pe plan local, nu in retele.