Page 1 of 1

cautarea intr-un proiect mare

Posted: 19 Sep 2007, 20:13
by dan
Va salut,
As avea si eu o intrebare:
De citeva zile lucrez la un proiect destul de mare (MFC) si intrebarea e cum gasesc functiile in care se executa anumite operatii, de ex: sa pp. ca am un combobox in care se adauga niste informatii extrase de undeva si problema e ca nu gasesc acea functie care umple acel combobox din cauza ca proiectul e foarte mare si complet necomentat.
-Cum ati proceda voi pentru gasirea acelei functii ? Am incercat cu niste mesaje pozitionate in unele puncte cheie (pe care le banuiam eu a fi "cheie") dar fara rezultate.
-Se poate folosi debugger-ul pentru asta? daca da, cum?

stima!

Re: cautarea intr-un proiect mare

Posted: 19 Sep 2007, 22:07
by Marius Bancila
Pai depinde destul de mult de ce cauti. Ai zi ca te intereseaza unde se populeaza un combo box. Pentru asta iti recomand as faci un Find in Files pentru AddString() sau InsertString(). Cine a scris codul a folosit una din astea doua.

Re: cautarea intr-un proiect mare

Posted: 20 Sep 2007, 10:28
by dan
Merci de raspuns.Da, am incercat si ceva de felul asta numai ca si functiile astea le gasesc in numar foarte mare.Daca mai aveti idei noi, sinteti bineveniti :)

Re: cautarea intr-un proiect mare

Posted: 20 Sep 2007, 11:32
by Marius Bancila
Pai pe tine te intereseaza un anumit combo box. Uita-te la id-ul lui si porma vezi in cod unde se foloseste si id-ul respectiv si AddString(). Poate ca exista o variabila associata prin mechanismul de DDX, caz in care trebe sa urmaresti numele acelei variabile si AddString(). Cu alte cuvinte nu exista o reteta clara. Mergi mai mult "babeste".

Re: cautarea intr-un proiect mare

Posted: 20 Sep 2007, 12:18
by Ovidiu Cucu
Pentru ca nu sunt un adept al shortcut-urilor de tastatura (exceptand Ctrl+C, Ctrl+V si alte cateva din seria asta), primul lucru pe care-l fac dupa ce instalez Visual Studio este sa-l customizez in asa fel incat sa am un singur toolbar cu cele mai utilizate functii.
Dupa cum se poate vedea din imagine...
VC++Toolbar.gif
VC++Toolbar.gif (10.4 KiB) Viewed 6138 times
...butonelul "Find in files" e la mare cinste. ;)

Re: cautarea intr-un proiect mare

Posted: 20 Sep 2007, 13:16
by dan
merci, am inteles cam cum sta treaba cu combobox-urile... as mai avea totusi o intrebare: cum pot adauga/sterge date dintr-un splitter? se folosesc aceleasi functii? (addString/deleteString) Practic e aceeasi problema dar in loc de combo am splitter.

Re: cautarea intr-un proiect mare

Posted: 20 Sep 2007, 13:49
by Marius Bancila
Pai un combo box si un spliiter sunt doua animale diferite. Splitter-ul nu are nimic de-a face cu adaugarea de string-uri, asa ca nu are metode AddString sau InsertString. Pentru un splitter poti cauta dupa CreateView().

Re: cautarea intr-un proiect mare

Posted: 20 Sep 2007, 14:05
by maximghe
dan wrote:merci, am inteles cam cum sta treaba cu combobox-urile... as mai avea totusi o intrebare: cum pot adauga/sterge date dintr-un splitter? se folosesc aceleasi functii? (addString/deleteString) Practic e aceeasi problema dar in loc de combo am splitter.
In momentul cand confunzi aceste doua "animale", cautarea chiar si intr-un proiect mititel poate deveni un chin.
Poti evita aceasta tragand mai intii un ochi in MSDN.
CSplitterWnd Members
CComboBox Members.

Apropo. Topicul asta n-ar trebui sa stea in forumul de "Visual C++" sau "Biblioteci MFC, ATL, GDI, etc."?