Sugestie software

Acest forum este dedicat intrebarilor de programare care nu-si au locul in unul din celelalte forumuri
Post Reply
suciulaurentiu
Junior
Junior
Posts: 2
Joined: 07 Jan 2015, 10:24
Judet: Bucureşti

Sugestie software

Post by suciulaurentiu » 07 Jan 2015, 10:28

Buna ziua,
Sunt nou pe acest forum asadar nu stiu daca nimeresc foarte bine topicul.
Pentru firma la care lucrez as avea nevoie de un software care este capabil sa aloce numere consecutive si unice pentru documentele (polite RCA/ CASCO) generate indiferent de cati utilizatori lucreaza simultan. Generarea de numere pentru polite prin emiterea lor este okay, noua doar ne-ar trebuie acel numar unic, urcat automat in formularul http de polita. Numarul generat ar trebui garantat consecutiv si unic.

Aveti ceva sugestii ?

Multumesc



User avatar
bu7ch3r
Membru++
Membru++
Posts: 326
Joined: 17 May 2011, 15:17
Judet: Iaşi
Location: Sofia
Contact:

Re: Sugestie software

Post by bu7ch3r » 07 Jan 2015, 11:48

Salut,
cine iti genereaza momentan numere, site-ul?
Cu stima,
Lupu Claudiu

suciulaurentiu
Junior
Junior
Posts: 2
Joined: 07 Jan 2015, 10:24
Judet: Bucureşti

Re: Sugestie software

Post by suciulaurentiu » 07 Jan 2015, 12:56

Asiguratorii ne dau o plaja de numere. Momentan se mergem pe ideea old-school. Excel encriptate cu plaja de numere, care il ia, semneaza si completeaza si se trece la urmatorul. ne-am dori ca toata treaba asta sa se faca automat.
Momentan modul de lucru intern de software se bazeaza pe implementare din excel in html cu spreadsheet converter. Apoi din site se creeaza pdf-uri cu xslfast .
Ideal ar fi ca numerele sa fie introduse direct in directia dorita in formular atunci cand se apasa submit in pdf .

User avatar
bu7ch3r
Membru++
Membru++
Posts: 326
Joined: 17 May 2011, 15:17
Judet: Iaşi
Location: Sofia
Contact:

Re: Sugestie software

Post by bu7ch3r » 07 Jan 2015, 13:41

Poti sa faci un server php(local, la tine pe calculator sau pe un fel de server slabut - nu-ti trebuie dita infrastructura pentru ce vrei tu) si sa faci un script simplu cu care sa: www.vreauidpolita.ro?user=popescu&parola=moscraciun care sa verifice userul si parola, citeste din xls un id liber, marcheaze ca luat de user si sa trimite raspuns numarul politei. (www.vreaupolita.ro o sa fie ip-local, sau modifici in router sa redirectioneze adresa la ip-ul serverul-ul - fain fain)

Apoi il complici, iti pui mysql, iti pui userii si parolele intr-un tabel, apoi id-ul de polite in altul apoi faci legaturi intre useri si polite. Faci interfata de administrare, in care adaugi id-uri de polite si gata:)

Doar cu php trebuie sa sincronizezi operatia( adica daca 5 useri fac request simultan s-ar putea sa primeasca acelasi id).

Cu mysql faci select for update si commit.

In rest nu stiu cum functioneaza pdf-ul tau dar sigur poti face post la submit si popula campul.
A da si butonul de submit ar trebui dezactivat pana primesti raspuns - un coleg nerabdator s-ar putea sa apese ca nebunul si sa ocupe o gramade de id-uri degeaba.
Aa si pe langa userul care ocupa un id poti sa pui si ora sau ceva; daca vezi ca un user a facut request la mai mult de o polita in 30 de secunde sigur e ceva nasol la mijloc(si sa-i dea mesaj sa verifice sau blochezi userii depinde de regulile tale de generare).
Cu stima,
Lupu Claudiu

Post Reply