intrebare

Acest forum este dedicat intrebarilor de programare care nu-si au locul in unul din celelalte forumuri
Post Reply
viorel2004ro
Membru
Membru
Posts: 67
Joined: 20 Mar 2008, 23:23

intrebare

Post by viorel2004ro » 12 May 2008, 08:05

Salut

Care sunt motivele pentru care programatorii de la microsoft de c++, deci se spun ca sunt specialisti
nu fac viata mai usoara programatorilor de Visual C++?de ce trebuie ADO.NET pentru .NET si pentru
VC++ MFC nu este ceva echivalent?Mai precis de ce toti programatorii de VB6 semneaza o petitie la Microsoft
eventual iau masuri invatand altceva pe cand cei de C++ prefera sa accepte ceea ce le da Microsoft?
De ce alegem o tehnologie care face o treaba de mantuiala si cu bani corectata si nu alegem o tehnologie
verificata?mai precis de ce nu se creaza o librarie open source peste WinApi cum e Qt dar free si trebuie
sa fim experti in utilizarea MFC?Nu cimva programatorii de Visual C++ sunt prosti ca acepta sa fie umiliti
cu ceea ce le da microsoft sa ciugule?Mai precis nu am auzit de o petitie cand s-a facut schimbarea
de la managed C++ la C++/CLI? Sau ca Visual C++ managed nu avea designer in versiunea de Visual C++ 2002?
Accept(-am/-ati) ca fraierii toate experimentele de la Microsoft fara sa luati masuri?Ar fi ideal daca s-ar trece la
programarea cross-platform pentru experimentele pe care le-a facut microsoft in ultimii 6 ani.
Oricum sper sa vina vremea cand microsoft va include un free chart in MFC etc...E incredibil
cate carti se scriu pentru .NET si cate se scriu pentru programarea Windows.Sper sa vina o vreme
cand se vor destepta si programatorii de C++ si o sa foloseasca OOP impotriva lui Microsoft.
S-a vazut clar cati useri a atrs Firefox in comparatie cu IE, de parca IE a fost creat sa aduca bani la Microsoft
prin facilitatile care le ofera Opera.va oferim ceva prost, corectati,corectati si apoi cumparati de altii....
pe bani frumosi.O sa spun si o povestoara:Intreaba Sf.Petre pe Dumnezeu:dar cum o sa traiasaca atata lume pe
pamantul acesta?las mai Petre, ca o sa se insele unul pe altul ....
ne inselam unii pe altii folsoind OOP.In trecut fiecare era creativ cu interfata,dar acum trebuie sa fim doctori
in crearea de GUi in loc sa facem programe destepte.Deci user-ilor le plac programele simple ca sa scoatem un ban
trebuie sa complicam si sa le vindem solutii de simplificare.cati scriu programe stintifice medicale?putini sau multi?
Multe sunt pe prelucrari de imagine(artistic), jocuri ce aduce bani,divertisment in loc sa facem ceva pentru omenire.

cand auzi programatori profesionisti ca e mai bun VB6 decat VC++ 6 pentru aplicatii enterprise si apo spun
lear Vb.NET, cum e posibil ca Petzold sa scoata capitolul de OLE din editiile ulterioare si apois sa mai
scrie si o carte de WinAPI si spunem ca e un mare programnator o carte buna.Programatorul lu' peste.Si-a vandut
sufletul pe bani ca sa promoveze toate balivernele lu microsft.pe care le accept si ridicam in slavi.
La scoala se mai utilizeaza Boland C++ nu Visual C++ 40 sau alta versiune.Apoi legat de Visual C+ 6
care cupriundea un grid bun de la ComponentOne cum se face ca nu mai este in ediitle superioare
mai mult nici s-au obosit sa cumpere o versiune mai noua deci sincer era mai bun decat ListView
iar niste clase pentru ADO MFC ar fi fost binevenite.Ce ne-a dat?Praf in ochi:controale de la BGGSoft
cu taraita si mai mult sa-i faca reclama deci cred ca codejock era mai bun sau oricum mai bien creau ei ceva.
Dar asa suntem noi fraieri.Acceptam sa isi bata joc si slavim produsele lor.Cred ca din dragoste de limbaj.
pacat de voi ca aveti experienta in C/C++ dar sa luati atitudine mai putin.ce bien ar fi fost sa fie o concurenta
intre microsoft si borland.dar alegem majoritatea ca e mai ieftin microsoft.deci cred ca merita si borland
sa se bucure de o piata ecchilibrata.Are visual c++ vreo concurenta ?nu .microsoft poate sa il vand asa
cum este acum cativa ani si tot va avea sustinatori.



User avatar
Silviu Ardelean
Senior
Senior
Posts: 1175
Joined: 12 Jul 2007, 09:22
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: intrebare

Post by Silviu Ardelean » 12 May 2008, 08:27

Parca era vorba de o intrebare... La tine vad un intreg monolog scris la nervi, anti-MS.
Relax... iar daca nu-tzi convine situatia potzi migra spre "cross-platform", .NET sau ce doresti tu.
Stai linistit, vremea VC++ nu a apus. ;)

neagu_laurentiu
Membru++
Membru++
Posts: 919
Joined: 23 Jul 2007, 11:32

Re: intrebare

Post by neagu_laurentiu » 12 May 2008, 10:22

vremea VC++ nu a apus
Sigur ca nu a apus si nu va apune dar astazi e dedicat altei categorii de software si nu celei de care vorbeste viorel2004ro. Vorbim de modul cum se prezinta el la vinzare astazi si nu impreuna cu alti terti.
Care sunt motivele pentru care programatorii de la microsoft de c++... nu fac viata mai usoara programatorilor de Visual C++?
Nu ei decid asta ! MS are alte strategii in vizor.
Daca vrei sa dezvolti pe platforma lor fii atent la mutarile lor si mergi cu ei. Borland-ul a vandut IDE-urile lui Embarcadero Technologies (http://dn.codegear.com/article/38132) tot datorita scaderii vanzarilor si vom vedea pe viitor ce o sa iasa.
Daca vrei cross-platform (iti recomand) alege intre QT si wxWidgets si nu o sa mai ai parte de schimbari non-stop de tehnologie...

Dragos Cojocari
Membru++
Membru++
Posts: 789
Joined: 11 Jul 2007, 14:11

Re: intrebare

Post by Dragos Cojocari » 12 May 2008, 11:01

Silviu Ardelean wrote:Stai linistit, vremea VC++ nu a apus. ;)
O mica (,) corectura: vremea C++ nu a apus VC++ inseamna un compilator de C++ si MFC, iar ce se va intampla cu MFC-ul in continuare cred ca e complicat de estimat.

User avatar
Marius Bancila
Fondator
Fondator
Posts: 2344
Joined: 11 Jul 2007, 11:45
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: intrebare

Post by Marius Bancila » 12 May 2008, 12:36

Viorel, vad ca in ultimul timp ai postat foarte mult aici, si vad ca ai niste frustrari mari. Poti sa ne spui cateva cuvinte despre tine, asa, sa stim cu cine discutam?
Mai precis nu am auzit de o petitie cand s-a facut schimbarea de la managed C++ la C++/CLI?
Pai C++/CLI e net superior lui MC++. Schimbarea a fost foarte binevenita. Nu vad motive pentru care cineva s-ar plange. Poti sa ne dai cateva?
Marius Bancila
Fondator Codexpert, Microsoft MVP VC++
Site personal | Blog

viorel2004ro
Membru
Membru
Posts: 67
Joined: 20 Mar 2008, 23:23

Re: intrebare

Post by viorel2004ro » 12 May 2008, 14:14

am luat o carte de c++ managed, initial mi-a placut a prins as spune
deoarece era si o alternativa la MFC.Apoi au schimbat sintaxa.
Se spune ca poti integra .net in mfc dar nu prea am vazut sa
fie un suport pentru aceasta din perspectiva producatorilor de componente .NET.
Deci a fost un fiasco.De ce daca zici ca C++/CLI e exceptional, dar nu are suport din partea
producatorilor de componente .NET care in trecut programau ActiveX.Nu
sunt programatori incepatori.As dori sa aduci niste argumente solide
in sustinerea faptului :
Pai C++/CLI e net superior lui MC++. Schimbarea a fost foarte binevenita
din perspectiva utilizarii sale de producatorii de componente .NET nu doar pareri personal, subiective din suflet
pentru microsoft, sau din dragoste pentru Bill Gates.

neagu_laurentiu
Membru++
Membru++
Posts: 919
Joined: 23 Jul 2007, 11:32

Re: intrebare

Post by neagu_laurentiu » 12 May 2008, 14:37

nu prea am vazut sa fie un suport pentru aceasta din perspectiva producatorilor de componente .NET
Pai orice componenta din .NET e compatibila cu MC++ sau C++/CLI. In plus poate coopera cu MFC.
Sau nu am inteles eu ce vrei sa spui !

viorel2004ro
Membru
Membru
Posts: 67
Joined: 20 Mar 2008, 23:23

Re: intrebare

Post by viorel2004ro » 12 May 2008, 15:22

Hai sa luam de exemplu controalele .NET de la ComponentOne.Au suport pentru VB 2005 si C#, mai precis au exemple, dar pe C++/CLI
nu. Iar controalele ActiveX au exemple in Visual C++.Deci nu era normal sa am macar un exemplu in Visual C++.In trecut
majoritatea componentelor pentru programatorii VB era scrisa de programatorii de Visual C++.In loc sa fie create componente
in C++/CLI pentru programatorii de VB si C# acestea sunt create in C#.Deci unde este avantajul lui C++/CLI peste C#?Sau avantajele
sunt pe hartie?.Nefind un produs testat bug-urile pot fi mai multe.

neagu_laurentiu
Membru++
Membru++
Posts: 919
Joined: 23 Jul 2007, 11:32

Re: intrebare

Post by neagu_laurentiu » 12 May 2008, 15:39

Au suport pentru VB 2005 si C#, mai precis au exemple
Suportul e una, exemplul e alta. Ai inclus pe o forma o astfel de componenta in C++/CLI si nu a mers ?
Se pare ca nu stii cei aia managed C++.
In loc sa fie create componente in C++/CLI pentru programatorii de VB si C# acestea sunt create in C#.
Dar de unde stii tu cum sunt create ? Ca pot fi in oricare din limbaje, platforma e una. Te-ai uitat vreodata intr-un .dll cu un decompilator sa vezi sursele ? Le poti generea in oricare din limbaj.
Iar daca vrei sa stii, multe din ele sunt COM-uri si au doar un mic .dll spre .NET !
Deci unde este avantajul lui C++/CLI peste C#?
Da, sintaxa nu e la fel de simpla poate, dar el e facut sa suporte trecerea intre unmanaged si managed. C# iti permita asta printr-o singura instuctiune #pragma (un)managed ?

User avatar
Marius Bancila
Fondator
Fondator
Posts: 2344
Joined: 11 Jul 2007, 11:45
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: intrebare

Post by Marius Bancila » 12 May 2008, 16:47

viorel wrote:subiective din suflet pentru microsoft, sau din dragoste pentru Bill Gates.
Sa sti ca in general ma inervez destul de greu, dar afirmatiile astea gratuite ma scot din sarite usor. Daca ai ceva de spus te rog fa-o intr-un mod civilizat, la rece. In ani multi de cand sunt activ pe forumuri am vazut oameni frustrati, dar tu ii depasesti de departe pe toti.
Marius Bancila
Fondator Codexpert, Microsoft MVP VC++
Site personal | Blog

viorel2004ro
Membru
Membru
Posts: 67
Joined: 20 Mar 2008, 23:23

Re: intrebare

Post by viorel2004ro » 12 May 2008, 20:00

Odata spui:
Pai C++/CLI e net superior lui MC++. Schimbarea a fost foarte binevenita
apoi:
Sa sti ca in general ma inervez destul de greu
Eu nu inteleg cum e posibil ca daca o companie are un comportament necivilizat fata de clientii sai,
acei clienti sa-i faca reclama.Pai in momentul in care s-a schimbat sintaxa, automat toate proiectele
create in vechea tehnologie vor trebuie rescrise, deoarece codul nu mai este compatibil.Ori eu nu mi-a aduc aminte
ca vreun alt produs produs de alta firma sa fi facut asta in 2-3 ani.Adica sa vezi niste proiecte create dupa
un timp de 2-3 ani ca nu sunt compatibile in noua versiune de produs e prea mult.Nici o firma nu isi permite asa ceva
dar Microsoft da.M ai mult se spune ca C++/CLI e superior de MC++.Atata timp cat in C++ nu ai garbage collection
aduce un avantaj ca il adaugam?mai mult faptul ca l-am adaugat ne face viata mai usoara?Daca a fost adaugat
garbage colection in C++ atunci ar fi trebuit ca lumea sa fii ales C++ nu C#, sa se fi popularizat C++ nu C# in fata
lui VB.dar se promoveaza mai mult C# si Vb in loc de C++.Si sa spui ca CLI ofera ceea ce ofera C# sau VB e fals.
Ofera si mai mult si mai putin.Exemplu:faci o aplicatie bancara in C++.Probabil faci interfata in C++ managed.
Acum trebuie sa o rescrii in C++/CLI ca
e net superior lui MC+
.pai atunci nu a fost?Nu iti bati joc de client
ca in loc sa te concentrezi pe eliminarea bug-urilor trebuie sa o iei de la inceput din nou.S-a plans cineva
in acesti ani ca VC++ nu a avut suportul de alta data?Ca dezvolti tehnologii care le declari apoi de nisa si sa cumperi
controale de la terti ca oamenii din compania ta lucreaza la alte departamente.Si te superi cand spun ca esti un fan microsoft?te puteai supara daca ziceam ca nu iti place microsoft dar nu te-am auzit sa iei o pozitie critica fata
de ceea ce fac ei gresit.Adica sa lansezi o actiune impotriva greselilor microsoft.E asa de greu sa faci o critica obiectiva ?
Mai mult in loc sa te enervezi adu argumente solide ca ma insel, ca nu am dreptate.Sunt o persoana care recunoaste cand greseste.
argumente obiective.

neagu_laurentiu
Membru++
Membru++
Posts: 919
Joined: 23 Jul 2007, 11:32

Re: intrebare

Post by neagu_laurentiu » 12 May 2008, 20:38

in momentul in care s-a schimbat sintaxa, automat toate proiectele create in vechea tehnologie vor trebuie rescrise
Nu e asa. Sintaxa veche a ramas. Doar setezi /clr:oldSyntax la compilare si ai vechiul MC++.

Ai dreptate in unele privinte, in altele nu. Ca sunt multi adepti C# si MS promoveaza asta acum, e adevarat. Dar la fel de adevart e ca asta si-a dorit. Adica sa capteze pe cei mai putin programatori si sa-i faca programatori. Si daca aici e grosul tot de aici vin si banii. Si tu in locul lor la fel ai face !
Iar acolo unde scopul e maximizarea profitului, nimeni nu da doi bani pe chestii morale... din pacate !

viorel2004ro
Membru
Membru
Posts: 67
Joined: 20 Mar 2008, 23:23

Re: intrebare

Post by viorel2004ro » 12 May 2008, 22:43

Adica sa capteze pe cei mai putin programatori si sa-i faca programatori. Si daca aici e grosul tot de aici vin si banii.
Pot sa explici mai detaliat afirmatia de mai sus?

neagu_laurentiu
Membru++
Membru++
Posts: 919
Joined: 23 Jul 2007, 11:32

Re: intrebare

Post by neagu_laurentiu » 13 May 2008, 08:12

Dupa mine, doar cu VB/C#/Java nu poti ajunge guru in programare. Acestea sunt limbaje cu o anumita dedicatie, care sunt mai usor de asimilat si intrebuintat. Pe deoparte si incepatorii pot sa intre in tainele programarii dar si cei mai experimentati pot la un moment dat sa se folosesaca de ele atunci cand limbajul e o unealta si nu un scop. Dar un limbaj universal precum C/C++ iti permite orice. Iar dupa ce te-ai plictisit sa aloci obiecte si sa le folosesti metodele/proprietatile iti pui problema cum ai putea sa mai trisezi. Sa stii ce e aia API sistem, stiva, heap, pointer, de ce exista a.b si a->b, sa pasezi o variabila prin referinta sau valoare etc... cu alte cuvinte sa te simti stapan pe situatie. Un limbaj pentru mine e excelent daca-mi permite sa gresesc ( :idea: ) fiindca am un scop si stiu ce fac. Nu vreau sa fiu directionat... Dar sigur asta nu recomand incepatorilor !

Post Reply