Page 1 of 1

IE8 mai rapid cu plug-in Google

Posted: 25 Sep 2009, 11:33
by Marius Bancila
Se pare ca IE8 e de aproape 10 ori mai rapid in afisarea paginilor web daca are instalat plug-inul Crome Frame de la Google. Pentru mai multe informatii cititi aici: http://www.computerworld.com/s/article/ ... le_plug_in.

Re: IE8 mai rapid cu plug-in Google

Posted: 25 Sep 2009, 14:50
by Silviu Ardelean
Intr-adevar, stirea a aparut si pe Slashdot zilele trecute si cred ca merita testat. :)

Re: IE8 mai rapid cu plug-in Google

Posted: 29 Sep 2009, 12:44
by Silviu Ardelean
Reactia Microsoft nu se lasa asteptata. Ei spun ca acest plug-in ar face IE-ul mai unsafe.
http://tech.slashdot.org/story/09/09/24 ... e?from=rss
http://www.techspot.com/news/36371-week ... ecure.html

Ma surprinde faptul ca MS, nici acum nu tine pasul cu ultimele standarde web, ex. HTML 5. Am mai multe pretentii de la ei. ;)

Re: IE8 mai rapid cu plug-in Google

Posted: 29 Sep 2009, 15:22
by cristianamarie
Nu stiu cu ce au masurat, mie nu mi se pare ca se misca mai bine.

Re: IE8 mai rapid cu plug-in Google

Posted: 29 Sep 2009, 15:38
by Marius Bancila
cristianamarie wrote:Nu stiu cu ce au masurat, mie nu mi se pare ca se misca mai bine.
E fraza asta:
Chrome Frame must be installed by the browser user, but it can be triggered automatically by Web site and application developers using a single HTML tag on their sites or in their applications' code. Until those sites and applications are modified to call on Chrome Frame, users can manually force IE to use the plug-in by prefacing the URL of a site with the characters "cf:" (sans the quotation marks)
N-am inteles daca vrea sa spuna ca in mod implicit, chiar daca e plug-inul instalat, IE nu-l foloseste fara ca site-rile web sa-l forteze, sau daca instalarea poate fi fortata de astea din urma...

Re: IE8 mai rapid cu plug-in Google

Posted: 29 Sep 2009, 21:16
by cristianamarie
Da, am testat si cu cf: si fara, chiar pe site-ul MSN din prima, si pe inca vreo citeva.
Am verificat cu spy, se incarca cu cf: frame-ul google (care e un DocHostUI pentru render-ul de la webkit, cred).

Poate pe site-uri cu foarte mult scripting se vede, nu zic nu, la urma urmei inteleg ca V8 e mai rapid ca MSHTML de 8 ori.
Dar principala problema, asa, din ochi, cred ca ramine Flash-ul.

La urma urmei, bravo lor. Si daca nu v-ati uitat inca in sursele de la chrome, merita. E scris frumos si civilizat (ei nu chiar peste tot), dar e de invatat.

Re: IE8 mai rapid cu plug-in Google

Posted: 29 Sep 2009, 22:01
by neagu_laurentiu
Silviu Ardelean wrote:Ma surprinde faptul ca MS, nici acum nu tine pasul cu ultimele standarde web, ex. HTML 5. Am mai multe pretentii de la ei.
Trage un ochi cu Firefox si unul cu IE: http://www.libpng.org/pub/png/png-gammatest.html
Care plange, care ride ?

Re: IE8 mai rapid cu plug-in Google

Posted: 30 Sep 2009, 00:04
by Silviu Ardelean
neagu_laurentiu wrote:Trage un ochi cu Firefox si unul cu IE: http://www.libpng.org/pub/png/png-gammatest.html
Care plange, care ride ?
Mda, fel si fel de teste. In acesta rade IE.
Totusi, da si tu o geana peste http://acid3.acidtests.org/ cu IE, FF si Chrome. :biggrin: Cred ca acest test este mai dureros pentru anumiti protagonisti. ;)

Re: IE8 mai rapid cu plug-in Google

Posted: 30 Sep 2009, 09:10
by Marius Bancila
neagu_laurentiu wrote:
Silviu Ardelean wrote:Ma surprinde faptul ca MS, nici acum nu tine pasul cu ultimele standarde web, ex. HTML 5. Am mai multe pretentii de la ei.
Trage un ochi cu Firefox si unul cu IE: http://www.libpng.org/pub/png/png-gammatest.html
Care plange, care ride ?
Pai in FF 3.5 totul e OK, in IE8 sunt o multime de imagini care nu sunt randate corect.

Re: IE8 mai rapid cu plug-in Google

Posted: 30 Sep 2009, 12:04
by neagu_laurentiu
Marius Bancila wrote:Pai in FF 3.5 totul e OK, in IE8 sunt o multime de imagini care nu sunt randate corect.
Da, asta am vrut sa arat.
Iar in link-ul dat de Silviu tot IE iese prost.

Re: IE8 mai rapid cu plug-in Google

Posted: 30 Sep 2009, 12:22
by Silviu Ardelean
Cu parere de rau, la testul Acid3, eu zic ca IE iese FOARTE prost. As putea spune ca e chiar jalnic... :thumbdown: