Implementarea unui sistem CollectionView::SortDescriptions

Intrebari despre limbajul C++/CLI (si versiunile mai vechi MC++), applicatii mixed-mode sau probleme specifice .NET legate de C++.
Post Reply
u0m3
Membru
Membru
Posts: 80
Joined: 21 Dec 2008, 19:11
Judet: Bucureşti
Contact:

Implementarea unui sistem CollectionView::SortDescriptions

Post by u0m3 » 09 Mar 2010, 21:07

Salut.

Sunt oarecum fascinat de modul in care se foloseste System::Windows::Data::CollectionView::SortDescriptions::Add(gcnew SortDescription("popertyName")), in special de modul in care aceasta clasa (SortDescription) este capabila sa preia un string si sa identifice proprietatea dintr-o clasa/structura (managed).
M-ar interesa sa implementez pentru o clasa proprie acest mecanism, mai ales pentru filtrarea anumitor elemente dintr-o lista.

Stiu ca este o intrebare cam generica, dar sper ca ma poate indruma cineva intr-o oarecare directie, deoarece, sincer sa fiu, habar nu am de unde sa incep.


Multumesc anticipat pentru orice sugestie.


Old-School: If at first you don't succeed, try and try again.
New-School: If at first you don't succeed, destroy every evidence that you have ever tried.
Citate nostime:
  1. Mintile umane sunt ca parasutele... Functioneaza doar daca sunt deschise.
  2. Light travels faster than sound, that's why some people seem Bright ...... untill they Speak...

neagu_laurentiu
Membru++
Membru++
Posts: 919
Joined: 23 Jul 2007, 11:32

Re: Implementarea unui sistem CollectionView::SortDescriptio

Post by neagu_laurentiu » 10 Mar 2010, 11:40

u0m3 wrote:Sunt oarecum fascinat de modul in care...
Atunci decompileaza codul ala, tehnologia o permite, si vezi ca in oglinda totul. :yes:

User avatar
Marius Bancila
Fondator
Fondator
Posts: 2344
Joined: 11 Jul 2007, 11:45
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: Implementarea unui sistem CollectionView::SortDescriptio

Post by Marius Bancila » 10 Mar 2010, 14:38

Nu stiu prea multe despre clasa SortDescription, dar sunt sigur ca ceea ce descri tu aici se bazeaza pe reflection, care e intradevar o tehnica foarte puternica, si pe care o poti desigur folosi si tu.

Daca ne descri mai detaliat ce vrei sa faci poate de putem ajuta mai exact.
Marius Bancila
Fondator Codexpert, Microsoft MVP VC++
Site personal | Blog

Post Reply