cateva precizari

Aici puteti oferi feedback cu privire la site. Puteti sugera imbunatatiri sau indica bug-uri.
Post Reply
User avatar
Marius Bancila
Fondator
Fondator
Posts: 2344
Joined: 11 Jul 2007, 11:45
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

cateva precizari

Post by Marius Bancila » 06 Jul 2010, 11:09

In urma discutiilor recente de pe acest forum, doresc sa fac cateva precizari si comentarii.

Acest forum este dedicat impartasirii de cunostinte si suport pentru cei care au nevoie de ajutor. Toti activam aici in mod benevol, din timpul nostru mai mult sau mai putin liber. Dorinta noastra este sa pastram discutiile aici intr-un mod civilizat. Da, acceptam glumele, acceptam mistoul, dar toate lucrurile au o limita. Cand mistoul trece in sfera jignirilor nu mai este acceptat. Cand mesajele trec din sfera unor comentarii sau corectii pertinente in sfera atacurilor personale nu mai sunt acceptate.

Am evitat sa editam sau sa stergem marea parte a mesajelor de pana acum (cu unele exceptii care au fost neaparat necesare). Tin insa sa precizez, ca de acum inainte acest lucru se va schimba. Vom edita sau sterge toate mesajele pe care le consideram ca incalca regulile de comportament acceptat. Nu ne intereseaza ce se intampla pe alte forumuri, in ce limite (sau in afara caror limite) se poarta discutiile acolo, aici pe codexpert avem niste reguli. Regulile acestea spun ca:
  • nu acceptam comportament abuziv, hartuiri sau atacuri personale
  • nu acceptam mesaje cu continut obscen
  • nu acceptam sa va deghizati in alte persoane, membrii sau nu ai acestei comunitati
  • nu acceptam repetarea acelorasi mesaje iarasi si iarasi
  • daca vi se cere de catre un moderator incetarea postarii mesajelor cu un anumit continut, veti face acest lucru
Mai sunt si altele, pe care le puteti citi in linkul mentionat. Dintre acestea probabil cel mai mult tinem la regula 0:
  • NU folositi un limbaj jignitor si NU postati atacuri la persoana!
Incalcarea acestor reguli va duce la editarea/stergerea mesajelor si dupa caz la banare.

Speram ca toata lumea va intelege aceste aspecte si se va conforma. Nu putem opri pe nimeni sa aiba un anumit comportament, dar putem sa facem curatenie pe forum. Desigur, nu ne dorim acest lucru, inseamna munca in plus si pentru noi si timp pierdut, dar daca este necesar nu ne vom mai da inapoi.

Va multumim tuturor pentru intelegere!

PS: cei care doriti neaparat sa va atacati personal, va reamintesc ca exista mijloace de a face asta, fara a-i include si pe cei pe care nu ii intereseaza aceste lucruri. Folositi cu incredere mesajele private sau e-mailul.


Marius Bancila
Fondator Codexpert, Microsoft MVP VC++
Site personal | Blog

viorel2005
Membru
Membru
Posts: 208
Joined: 24 May 2008, 09:41

Re: cateva precizari

Post by viorel2005 » 06 Jul 2010, 16:36

PS: cei care doriti neaparat sa va atacati personal, va reamintesc ca exista mijloace de a face asta, fara a-i include si pe cei pe care nu ii intereseaza aceste lucruri. Folositi cu incredere mesajele private sau e-mailul.
Nu inteleg de ce trebuie sa accept ca user al acestui forum un atac personal pe canalul PM. Acesta poate fi folosit
atunci cand trimit un cod personal unei persoane care imi inspira incredere pe forum, de exemplu, nu sa atac persoana.
Daca eu ma leg de poza dumneavoastra de pe avatar spunand lucruri neadevarate trimitand mesaje prin PM, in mod normal nu o sa fiu banat ca totul este pe PM.
Pe e-mail am optiunea spam, filtre etc.

User avatar
Marius Bancila
Fondator
Fondator
Posts: 2344
Joined: 11 Jul 2007, 11:45
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: cateva precizari

Post by Marius Bancila » 06 Jul 2010, 16:48

Desigur ca nu trebuie sa accepti. Doar ca mesajele private nu le putem controla asa usor intrucat nu le vedem, chiar ca si moderatori, deaia sunt private. Desigur ca avand access la baza de date putem sterge, dar nu pot face asta fara sa-mi fie indicat asa ceva. Iar ca si in cazul emailului, nu ai control cine iti trimite. Tot ce poti face e sa dezactivezi optiunea de mesaje private.

Acuma, cred ca n-am fost prea clar. Nu vreau sa se ajunga ca cineva sa trimita insulte pe PM; ce voiam sa spun e ca atunci cand cineva are ceva personal cu un alt membru sa foloseasca alte canale de a transmite mesaje acelei persoane fara a folosi subiectele publice.
Marius Bancila
Fondator Codexpert, Microsoft MVP VC++
Site personal | Blog

Dragos Cojocari
Membru++
Membru++
Posts: 789
Joined: 11 Jul 2007, 14:11

Re: cateva precizari

Post by Dragos Cojocari » 07 Jul 2010, 12:03

Sa adaug la ce a scris Marius deja: banararea fie ea si temporara e un instrument la care nu ne face placere sa apelam. Eu am banat ieri un user pentru o perioada limitata de timp deoarece a continuat cu atacurile la adresa altor useri. Scopul actiunii mele a fost sa evit escaldarea situatiei si sa ii dau timp acelui user sa se linisteasca. Alti useri au fost banati de alti moderatori in exact acelasi scop.

Daca nu sunteti de acord cu spusele cuiva puteti sa va exprimati dezacordul civilizat, atacand idea si nu omul, atacurile la persoana nu sunt si nu vor fi tolerate. Puteti face praf idea cu argumente solide dar nu omul. De asemenea nu e o nici o tragedie sa ti se infirme spusele, trebuie sa avem fair-play si sa recunoastem cand gresim. Pana la urma scopul acestui forum e sa schimbam idei si cunostinte iar ceva ce stim dar e gresit e mai periculos proabil decat ceva ce stim ca nu stim. ( filozofie tata) :)

Post Reply