Page 1 of 1

Se poate face o sectiune mai "tehnica"

Posted: 03 Jul 2008, 23:40
by Ispas_Mircea
Nu stiam unde sa pun aceasta intrebare si m'am gandit ca aici ar fi cel mai potrivit ( scria ca se poate pune orice nu are loc in alte parti:P )
Ma refer la ceva in genul formatelor de fisiere/sisteme de fisiere/algoritmi/prelucrare de imagini(efecte) sau orice altceva care implica scrierea de la capat a unei functii si nu folosirea unei functii gata scrise. Cred ca sunt destul de multe intrebari in sectiunea asta si sunt destul de multi care au incercat/vor sa incerce sa faca ei o clasa care sa citeasca un JPG in loc sa foloseasca o clasa deja scrisa prin VS. Am vazut ca cineva intreba cum sa sorteze o ceva si i s'a recomandat qsort, care e o functie generala foarte buna, dar cand vine vorba de cazuri particulare sunt metode mai performante.

Re: Se poate face o sectiune mai "tehnica"

Posted: 04 Jul 2008, 08:57
by Marius Bancila
Pai intrebarea asta e cel mai potrivita in forumul de Feedback (pt. care am s-o si mut acolo). Ce pot sa spun e ca suntem deschisi la necesitati si cerinte. Recent am deschis un forum de C++/CLI, pt. ca lumea a cerut. Idea e ca nu vrem sa umplem forumul cu subforumuri in care se pune o intrebare odata la cateva luni. Deocamndata nu a fost nici o intrebare de genul celor la care te referi tu. Astfel incat mi se pare prematur sa initiem un astfel de forum. Daca insa vor apare, vor fi suficient de multe, si se va considera oportun, vom deschide.

Re: Se poate face o sectiune mai "tehnica"

Posted: 04 Jul 2008, 09:33
by Silviu Ardelean
Cred ca tema "mai tehnica" depaseste de multe ori granitzele unui forum.
Pentru teme genul "formatelor de fisiere/sisteme de fisiere/algoritmi/prelucrare de imagini" s-au scris teancuri de cartzi si e cam greu sa stintetizezi un intreg astfel de concept intr-un topic de pe un forum. Mai degraba, se pot scrie article si discuta cazuri particulare la problemele intampinate in timpul procesului de dezvoltare.

Re: Se poate face o sectiune mai "tehnica"

Posted: 04 Jul 2008, 11:35
by nmg
Dar exista deja o sectiune de tehnice. Chiar asa se cheama, "Tehnice", cu intrebari si raspunsuri. Cred ca ceea ce doresti tu s-ar potrivi acolo.

Re: Se poate face o sectiune mai "tehnica"

Posted: 04 Jul 2008, 13:38
by Marius Bancila
Da, sigur, FAQ-uri, ponturi si smecherii. Daca vrei sa publici asa ceva, te rog fa-o acolo. De mentionat doar faptul ca acela e un forum moderat (deci trebuie sa dam aprobare pt. fiecare post inainte sa devina vizibil) si nu e dedicat discutiilor si prezentarii de solutii la diverse probleme.