autentificare pe google

Aici puteti sta la un pahar de vorba cu ceilalti membri despre orice subiect.
User avatar
Marius Bancila
Fondator
Fondator
Posts: 2344
Joined: 11 Jul 2007, 11:45
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

autentificare pe google

Post by Marius Bancila » 15 Jun 2010, 19:51

Am o problema cu google si poate v-ati mai lovit careva de asta, eu nu reusesc sa fac nimic. Pe WinXP de cateva zile nu mai pot sa ma autentific pe google, pe nici un site (mail, docs, picasa, etc.). Daca folosesc gtalk pot merge in gmail si de acolo in alte aplicatii. Dar daca deschi browserul (Firefox, Chrome, IE8, Safari) tot ce vad este "Transfering data from docs.google.com" si asta tine la nesfarsit fara sa mai se incarce vreodata pagina de autentificare. In Chrome apare un download la un fisier download.gz, alteori SetSID.gz, sau ccc.gz.
googleerror.png
googleerror.png (29.64 KiB) Viewed 5341 times
Am incercat prin toate browserele sa sterg cacheurile, si toate cele, dar nici un rezultat. In schimb, pe acelasi computer in Win 7 merge struna fara nici un fel de eroare. Nu reusesc sa gasesc mare lucru pe net; a mai avut careva o astfel de problema, si daca da cum ati rezolvat?

Fisierul download.gz contine un fisier fara extensie cu urmatorul continut:

Code: Select all

<HTML>
<HEAD>
<TITLE>Moved Temporarily</TITLE>
</HEAD>
<BODY BGCOLOR="#FFFFFF" TEXT="#000000">
<H1>Moved Temporarily</H1>
The document has moved <A HREF="https://www.google.com/accounts/ServiceLogin?service=writely&passive=1209600&continue=http%3A%2F%2Fdocs.google.com%2F&followup=http%3A%2F%2Fdocs.google.com%2F&ltmpl=homepage">here</A>.
</BODY>
</HTML>
Daca extrag fisierul si dau click pe linkul respectiv se deschide imediat pagina de autentificare.

Mersi


Marius Bancila
Fondator Codexpert, Microsoft MVP VC++
Site personal | Blog

User avatar
cristianamarie
Membru++
Membru++
Posts: 480
Joined: 12 Mar 2009, 18:47
Judet: Iaşi
Location: Iasi

Re: autentificare pe google

Post by cristianamarie » 15 Jun 2010, 20:25

Ai ceva gen Fiddler instalat? Vreun proxy?
Nuclear launch detected

User avatar
Ovidiu Cucu
Fondator
Fondator
Posts: 3776
Joined: 11 Jul 2007, 16:10
Judet: Iaşi
Location: Iasi
Contact:

Re: autentificare pe google

Post by Ovidiu Cucu » 15 Jun 2010, 21:41

Nu stiu daca asta are sau nu legatura cu problema ta.
Ca sa vad ce si cum, am incercat sa instalez Google Chrome de pe www.google.com/chrome si "crapa" cu meajul:

---------------------------
chrome_installer.exe - Illegal System DLL Relocation
---------------------------
The system DLL user32.dll was relocated in memory. The application will not run properly. The relocation occurred because the DLL C:\WINDOWS\system32\SHELL32.dll occupied an address range reserved for Windows system DLLs. The vendor supplying the DLL should be contacted for a new DLL.
---------------------------
OK
---------------------------

Poate ca vreun integrator de la Google s-a imbatat inainte de release. :D

User avatar
zlatomir
Membru++
Membru++
Posts: 282
Joined: 04 Jul 2009, 23:59
Location: Arad
Contact:

Re: autentificare pe google

Post by zlatomir » 15 Jun 2010, 21:52

Uita-te in fisierul hosts (win_dir\system32\drivers\etc\hosts) si sterge tot ce pare suspect, poate fi de la ceva virusel/atacuri axate pe google.
Azi dupa-amiaza iarasi au fost off-line.

User avatar
Ovidiu Cucu
Fondator
Fondator
Posts: 3776
Joined: 11 Jul 2007, 16:10
Judet: Iaşi
Location: Iasi
Contact:

Re: autentificare pe google

Post by Ovidiu Cucu » 15 Jun 2010, 22:18

Pentru virusi/viermisori nu bag mana-n foc pentru ca, din lipsa de timp, am depasit putin termenul lui "format c:". :)
Totusi
  • in hosts nimic mai suspect decat "127.0.0.1 localhost". :)
  • in registry la "run" nimic mai suspect decat "GoogleUpdate.exe"; am ras tot, am dat restart, dar degeaba.
  • la Internet Options nu tu proxy, nu nimic.
Pun pariu ca daca dau acuma repde un format c: si reinstalez XP-ul pana se trezesc aia de la Google, problema nu dispare.

User avatar
Marius Bancila
Fondator
Fondator
Posts: 2344
Joined: 11 Jul 2007, 11:45
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: autentificare pe google

Post by Marius Bancila » 15 Jun 2010, 22:26

Ovidiu Cucu wrote:Nu stiu daca asta are sau nu legatura cu problema ta.
Ca sa vad ce si cum, am incercat sa instalez Google Chrome de pe http://www.google.com/chrome si "crapa" cu meajul:

---------------------------
chrome_installer.exe - Illegal System DLL Relocation
---------------------------
The system DLL user32.dll was relocated in memory. The application will not run properly. The relocation occurred because the DLL C:\WINDOWS\system32\SHELL32.dll occupied an address range reserved for Windows system DLLs. The vendor supplying the DLL should be contacted for a new DLL.
---------------------------
OK
---------------------------

Poate ca vreun integrator de la Google s-a imbatat inainte de release. :D
Pe computerul fratelui meu mi-a aparut eroarea asta cand am vrut sa instalez Adobe Flash Player 10.1. La el problema e ca are WinXp cu un shell care face sa arate ca Win7. Banuiesc ca asta face ceva rebasing la user32.dll.
Marius Bancila
Fondator Codexpert, Microsoft MVP VC++
Site personal | Blog

User avatar
Marius Bancila
Fondator
Fondator
Posts: 2344
Joined: 11 Jul 2007, 11:45
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: autentificare pe google

Post by Marius Bancila » 15 Jun 2010, 22:28

cristianamarie wrote:Ai ceva gen Fiddler instalat? Vreun proxy?
Am Wireshark dar nu e pornit. E de un an instalat, si problema asta mi-a aparut recent.
Marius Bancila
Fondator Codexpert, Microsoft MVP VC++
Site personal | Blog

User avatar
Ovidiu Cucu
Fondator
Fondator
Posts: 3776
Joined: 11 Jul 2007, 16:10
Judet: Iaşi
Location: Iasi
Contact:

Re: autentificare pe google

Post by Ovidiu Cucu » 15 Jun 2010, 22:32

Marius Bancila wrote:
Ovidiu Cucu wrote: Pe computerul fratelui meu mi-a aparut eroarea asta cand am vrut sa instalez Adobe Flash Player 10.1. La el problema e ca are WinXp cu un shell care face sa arate ca Win7. Banuiesc ca asta face ceva rebasing la user32.dll.
Correct, o sa-l treg de urechi pe domnul George pentru asta. :D
Totusi daca de la un deleleu rebased crapa un install... cred ca mai sunt si altii care trebuie trasi de urechi. :biggrin:

User avatar
zlatomir
Membru++
Membru++
Posts: 282
Joined: 04 Jul 2009, 23:59
Location: Arad
Contact:

Re: autentificare pe google

Post by zlatomir » 15 Jun 2010, 22:35

Ovidiu, recomandarea cu fisierul hosts, era pentru Marius, :wacko: my bad, ca am creat confuzie.

Cu installer-ul se trezesc ei intr-un final (eu am patit-o cu ei si instalatul de google-earth, dupa ce l-au pus la download/install doar in halu' acesta, mai demult era simplu').

Iar in loc de format c: recomandarea mea e folosirea unor utilitare de genul: norton ghost, acronis true image, te scutesc de mult timp, eu de exemplu folosesc ghost si am pus windows + aproape toate programele (mai putin firefox si antivirus pt ca astea trebuiesc updatate si antivirusul poate chiar schimbat, daca o sa mi se para ca avg-ul nu mai face fata ;) )

User avatar
Ovidiu Cucu
Fondator
Fondator
Posts: 3776
Joined: 11 Jul 2007, 16:10
Judet: Iaşi
Location: Iasi
Contact:

Re: autentificare pe google

Post by Ovidiu Cucu » 15 Jun 2010, 22:42

zlatomir wrote:Iar in loc de format c: recomandarea mea e folosirea unor utilitare de genul: norton ghost, acronis true image, te scutesc de mult timp,...
Eu is mai de moda veche si prefer format c: incet, batraneste si sigur. :D ;)
BTW.
Kit0ul de la LOGEXPERT face si el oaresce rebase-uri si uite ca nu crapa.
Cinste integratorilor de la LOGEXPERT! :) :biggrin:

[ later edit ]
Tare mi-i teama ca bajetii de la Google au tras o tura prin "Undocumented Windows" pe motive de "performanta".

User avatar
jos8cal
Banned
Banned
Posts: 86
Joined: 16 Feb 2008, 02:01

Re: autentificare pe google

Post by jos8cal » 15 Jun 2010, 23:59

Ovidiu Cucu wrote:Nu stiu daca asta are sau nu legatura cu problema ta.
Ca sa vad ce si cum, am incercat sa instalez Google Chrome de pe http://www.google.com/chrome si "crapa" cu meajul:

---------------------------
chrome_installer.exe - Illegal System DLL Relocation
---------------------------
The system DLL user32.dll was relocated in memory. The application will not run properly. The relocation occurred because the DLL C:\WINDOWS\system32\SHELL32.dll occupied an address range reserved for Windows system DLLs. The vendor supplying the DLL should be contacted for a new DLL.
---------------------------
OK
---------------------------

Poate ca vreun integrator de la Google s-a imbatat inainte de release. :D
http://support.microsoft.com/kb/935448

User avatar
Marius Bancila
Fondator
Fondator
Posts: 2344
Joined: 11 Jul 2007, 11:45
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: autentificare pe google

Post by Marius Bancila » 16 Jun 2010, 09:37

Marius catre pamant! Totusi, sa revenim la problema cu google. :D
Marius Bancila
Fondator Codexpert, Microsoft MVP VC++
Site personal | Blog

User avatar
Ovidiu Cucu
Fondator
Fondator
Posts: 3776
Joined: 11 Jul 2007, 16:10
Judet: Iaşi
Location: Iasi
Contact:

Re: autentificare pe google

Post by Ovidiu Cucu » 16 Jun 2010, 10:09

Marius Bancila wrote:Marius catre pamant! Totusi, sa revenim la problema cu google. :D
Roger, roger, Marius. :D
Sorry for hijacking dar initial am crezut ca problema mea (tot cu Goolge) e legata cu cea din OP.
Intradevar, pe o alta masina fara tema aia de Windows 7 instalarea a mers snur.
Totusi cred ca asta-i o problema pe care bajetii de la Google ar trebui s-o rezolve.
In general trebuie (sau cel putin asa e bine) sa-ti adaptezi aplicatia la sistem si nu sa astepti sistemul sa se dea dupa aplicatie. Parerea mea, si cred ca si a altor utilizatori de soft.

User avatar
Silviu Ardelean
Senior
Senior
Posts: 1175
Joined: 12 Jul 2007, 09:22
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: autentificare pe google

Post by Silviu Ardelean » 16 Jun 2010, 10:49

Ovidiu Cucu wrote:In general trebuie (sau cel putin asa e bine) sa-ti adaptezi aplicatia la sistem si nu sa astepti sistemul sa se dea dupa aplicatie. Parerea mea, si cred ca si a altor utilizatori de soft.
Roger, roger, subscriu! :biggrin:

User avatar
zlatomir
Membru++
Membru++
Posts: 282
Joined: 04 Jul 2009, 23:59
Location: Arad
Contact:

Re: autentificare pe google

Post by zlatomir » 16 Jun 2010, 19:22

Marius, fisierul hosts e "curat"?

Post Reply