Atacuri la persoana, misto-uri ieftine [split from Download...]

Aici puteti sta la un pahar de vorba cu ceilalti membri despre orice subiect.
Cryogenic
Membru
Membru
Posts: 55
Joined: 30 Jun 2008, 17:43

Atacuri la persoana, misto-uri ieftine [split from Download...]

Post by Cryogenic » 16 Dec 2008, 18:03

bytefield wrote: Mie Vista-mi consuma 600 MB, de altfel nu-mi place nici mie Vista, pe PC-ul pe care programez am (GNU/ ;) )Linux dar chiar daca folosesc toolkit-uri cross-platform trebuie din cand in cand sa testez programul si pe Windows sau la un release sa ofer si versiuni pt Windows. Crezi ca nu mi-ar placea un XP in loc de Vista, sau sa folosesc exclusiv Linux? E ok si asa, o sa scot Vista si pun Linux care e mai "lightweight" si instalez Vista in VirtualBox ca sa pot sa-l folosesc din cand in cand atunci cand am nevoie de el.
Gusturile nu se discuta [;)], daca-ti place *nix si nu-ti place nt, se poate sa fie si din motive subiective, la altii le place Vista, sau poate chiar BeOS sau Solaris, din diverse motive.
bytefield wrote: BTW, si mie-mi placea Fedora, pana la partea cu problemele video in X server :reallymad: pe care le-am avut. Am avut Fedora Core incepand de la versiunea 3, apoi de la 6 incolo au inceput si problemele, am instalat Ubuntu si cu el am ramas. Am incercat si alte distributii dar pana acum nu am gasit una care sa fie la fel de usor de folosit, de configurat, stabila si cu ultimele "noutati" in domenii de programe. Chiar daca pana nu demult credeam ca daca stii sa configurezi un sistem caruia sa-i dai 100 de comenzi sau daca sistemul iti ofera o asemenea metoda de configurare este bine, acum apreciez un sistem care se foloseste usor si nu se pune intre tine si resursele hardware.
Toate sistemele de operare se pun intre tine si resursele hardware, poti sa configurezi un linux sa aiba at de multe "servicii" ruland la un moment dat incat sa consume mai multe resurse decat o instalare default de Vista, sau poti sa mai tai pe ici pe colo din Vista si sa reduci consumul de resurse, cu toate ca nu poti face asta chiar la niveul la care se poate intr-un linux ...
bytefield wrote:Pana la urma care e rolul unui sistem de operare? Daca are rolul de ati intermedia "comunicatia" intre tine cu hardware-ul atunci de ce el are nevoie de enorme resurse hardware ca sa faca asta (Vista) sau de ce trebuie sa inveti n-spe mii de comenzi ca sa poti sa-ti faci sistemul sa interactioneze bine cu hardware-ul (unele distributii Linux).
Rolul unui sistem de operare e acela pe care l-a definit cel ce a facut sistemul respectiv, vrei un layer "subtire" intre applicatii si hardware, perfect, vrei mai mult? o platforma cu diverse servicii in plus si nu doar o interfata cu hardware-ul, la fel de bine. Windows nu s-a vrut nici o data a fi un mediator intre aplicatii si hardware (si nici Linux de alfel) ci o plaforma pentru applicatii + suita de servicii/applicatii care sa acopere nevoile de "computing" ale utilizatorilor uzuali. Sunt cateva sisteme de operare care se vor a fi doar un "schelet" insa Windows nu e printre ele.
bytefield wrote: Cred ca S.O.-ul ar trebuii sa fie cat se poate de "transparent", sa nu se puna intre tine si hardware prea mult, sa nu considere user-ul "a dumb person" (aka Vista UAC) si daca S.O.-ul insusi are nevoie prea mare de resursele noastre hardware care e rolul lui? Acesta nu mai intermediaza comunicatia intre hardware si user ci se foloseste de user si hardware ca sa ruleze el insusi, in general cred ca asta e cum "se face un S.O. astazi" cei de la hardware au vanzari pt noile aparitii pe baza faptului ca cei cu software-ul il fac sa necesite mai multe resurse. Eu vreu ca in 4 GB si Quad core sa pot sa compilez programele mai repede,task-urile sa se realizeze mai repede nu sa rulez un sistem care sa-mi ocupe jumate spatiu de memorie si sa foloseasca de jumatate procesoarele (look ma, Vista! - exagerez oarecum ;) ).
La fel de transparent e si Windows si Linux, si ambele is la fel de transparente pe cat e driverul pentru componenta hardware respectiva, daca driverul e opac nu mai are nici unul nici altul nimic de spus.

Referitor la UAC, ca sa-ti fac o analogie pe care sa o intelegi, UAC e Root access cu 2 butoane (Allow, Deny) in loc de casuta de password, sau 'su', la fel de rau e UAC pe cat e promptul de root in *nix.

Nu conteaza cate resurse foloseste un OS, ci, ce anume face cu ele, conteaza cat de bine "merge" OS-ul si aplicatiile. Dar daca intram la comparatii deja o sa comparam mere si pere. Pot sa spun ca la cei 8GB rami ai mei care m-au costat fenomenala suma de ~2 Milione de lei, Vista merge perfect OK, la fel si Linux. (Mergea OK si cand aveam 2GB rami).
In rest daca ramii sunt o problema (majora) atunci Vista nu e o solutie. Cine are probleme cu ramii o sa aiba si cu Vista, si in cele din urma si cu Linux daca nu isi gestioneaza aplicatiile instalate.
bytefield wrote: Poate ar trebuii sa incep un nou topic ca am cam derivat de la Vista-Download, dar oricum, ce credeti de partea de managed (C#-.net-Mono) se merita sa mai sti si C# avand in vedere ca piata muncii uneori o cere(cand programezi pe Windows) sau daca e tot sa fie managed sa fie "full" cross-platform si sa fie Java, care inca se mentine in top? Oricum la C/C++ nu renunt :thumbsup:. Nu dau viteza programelor mele si memory footprint-ul
small al lor (din motivele enumerate mai sus) pentru "siguranta" rularii lor intrun mediu managed.
Limbajele managed nu sunt doar safe, sunt si mult mai productive, in plus nu oricine vrea sa faca aplicatii cross platform, si nu oricine renunta la unele din cele mai bune suite de tool-uri de development (Visual Studio) pentru a face aplicatii cross platform.

Footprint-ul aplicatiilor managed e mai mare doar pentru aplicatii mici. Pentru applicatii mari, diferentele scad drastic, un byte in C++ ocupa acelasi spatiu ca si un byte in .Net.

Iar viteza ... iarasi mere si pere, poti scrie aplicatii suficient de perfomante in cod managed incat sa fie folosite acolo unde se cere performanta ridicata (web server, sql server) ...
mai trebuie doar HPC-ul sa cada in fata codului managed, iar in curand se va intampla si asta, Mono 2.2 include support pentru SIMD iar primele teste au "batut la fund" la performata aplicatii scrise in C++ (Simulare fizica)Dark
Banned
Banned
Posts: 75
Joined: 21 Nov 2007, 19:29
Judet: Bucureşti

Re: Download Windows Vista Business 64bit

Post by Dark » 16 Dec 2008, 18:51

Cryogenic wrote:Iar viteza ... iarasi mere si pere, poti scrie aplicatii suficient de perfomante in cod managed incat sa fie folosite acolo unde se cere performanta ridicata (web server, sql server) ...
mai trebuie doar HPC-ul sa cada in fata codului managed, iar in curand se va intampla si asta, Mono 2.2 include support pentru SIMD iar primele teste au "batut la fund" la performata aplicatii scrise in C++ (Simulare fizica)
La asemenea troll bait se poate raspunde doar cu "hahahahaahaha". Auzi tu, doar HPC-ul mai trebuie sa "cada" in fata lu' managed, fiind de altfel si un interes masiv din partea comunitatii HPC pentru pointeri administrati de REBU. Noroc ca celelalte chestii unde e nevoie de performanta, cum ar fi principalul factor care impinge dezvoltarea hardware-ului pe PC (te las sa ghicesti care-i ala), au "cazut" deja. Si noroc ca dotniet ofera atitea sporuri nebanuite de productivitate intr-un domeniu in care un fetch nealiniat te poate costa 20x performanta pentru intregul program. Ai un link la testele alea unde Mono "bate la fund" C++ in "simulare fizica"? As dori sa-mi hranesc setea de amuzament. Wow, suport pentru SIMD! Incredibil! Ce-ti mai poti dori odata ce ai SIMD in dotniet?

LE: lasa, am gasit si singur. Despre asta vorbeai, nu? Este fascinant cum se poate construi hype pe baza unei comparatii proaste pe care un bou a expus-o unor oameni care nu inteleg de fapt despre ce e vorba. Da, felicitari. Codul C++ infect scris de programatori dotniet merge mai prost decit codul C# care foloseste o biblioteca oarecare de vector math cu SIMD. Ce demonstreaza asta, in afara de faptul ca programatorii dotniet nu stiu sa programeze C++?

Sfatul meu: nu mai emite asemenea judecati despre domenii pe care nu le intelegi si nu mai crede tot ce scrie pe internet. O pagina intr-un blog care contine un test facut prost nu e "un prim test" si nu "bate la fund" nimic. Ok?

Cryogenic
Membru
Membru
Posts: 55
Joined: 30 Jun 2008, 17:43

Re: Download Windows Vista Business 64bit

Post by Cryogenic » 16 Dec 2008, 20:05

Dark wrote: La asemenea troll bait se poate raspunde doar cu "hahahahaahaha".
E posibil sa se raspunda orice, inclusiv un raspuns sensibil.
Dark wrote: Auzi tu, doar HPC-ul mai trebuie sa "cada" in fata lu' managed, fiind de altfel si un interes masiv din partea comunitatii HPC pentru pointeri administrati de REBU. Noroc ca celelalte chestii unde e nevoie de performanta, cum ar fi principalul factor care impinge dezvoltarea hardware-ului pe PC (te las sa ghicesti care-i ala), au "cazut" deja. Si noroc ca dotniet ofera atitea sporuri nebanuite de productivitate intr-un domeniu in care un fetch nealiniat te poate costa 20x performanta pentru intregul program. Ai un link la testele alea unde Mono "bate la fund" C++ in "simulare fizica"? As dori sa-mi hranesc setea de amuzament. Wow, suport pentru SIMD! Incredibil! Ce-ti mai poti dori odata ce ai SIMD in dotniet?
Noroc mare ca in .Niet nu se prea fac fetch-uri nealiniate. (desi se pot face si alineate si nealineate). Amuzamentul tau mi se pare usor amuzant, desi, nu ma asteptam sa nu arunce cineva cu pietre.
Dark wrote: LE: lasa, am gasit si singur. Despre asta vorbeai, nu? Este fascinant cum se poate construi hype pe baza unei comparatii proaste pe care un bou a expus-o unor oameni care nu inteleg de fapt despre ce e vorba. Da, felicitari. Codul C++ infect scris de programatori dotniet merge mai prost decit codul C# care foloseste o biblioteca oarecare de vector math cu SIMD. Ce demonstreaza asta, in afara de faptul ca programatorii dotniet nu stiu sa programeze C++?
"Codul C++ infect", da intradevar codul infect nu intra la comparatie, nu trebuia sa mentionez de el, dar din pacate nu stiam ca e "infect", in plus programatorii dotniet poate ca nu stiu sa programeze C++, dar asta nu spune nimic, de unde rezulta ca un programator ce stie sa programeze in C++ stie sa programeze ? ( asta a fost ca sa adaug la flame). Cu tot repectul cuvenit celor de aici, nici C#, nici C++, nici altele nu sunt capete de lume si nici definitorii, si nici limbaje in care se masoara epeen-ul, ci sunt limbaje de programare.
Dark wrote: Sfatul meu: nu mai emite asemenea judecati despre domenii pe care nu le intelegi si nu mai crede tot ce scrie pe internet. O pagina intr-un blog care contine un test facut prost nu e "un prim test" si nu "bate la fund" nimic. Ok?
[/quote]
Uite si sfatul meu, "hahahaha" nu e raspuns dat de cineva care intelege o problema cu atat mai mult cand acuza de neintelegere a problemei pe cel ce o emite. Sau daca vrei putem sa iesim in fata blocului la un nu te supara frate si o sa consider "hahaha" perfect acceptabil.

P.S. sunt oameni mult mai seriosi ca mine si ca tine care se ocupa de limbajele managed si cele native si de hpc, si studiaza problema de ceva vreme. Poate le spui lor "hahaha"
http://resourcekit.windowshpc.net/MORE_ ... rpHPC.html

Dark
Banned
Banned
Posts: 75
Joined: 21 Nov 2007, 19:29
Judet: Bucureşti

Re: Download Windows Vista Business 64bit

Post by Dark » 16 Dec 2008, 20:53

Cryogenic wrote: Noroc mare ca in .Niet nu se prea fac fetch-uri nealiniate. (desi se pot face si alineate si nealineate).
Nuuuu, n-are cum. Oricum, am mentionat chestia cu alignment-ul ca sa arat ca domeniul in care incerci sa arunci tu cu dotniet (HPC) are nevoi usor diferite fata de domeniul pentru care a fost facut dotniet (pus butoane pe form-uri si interogat DB-uri cind se apasa pe ele). Nu ca ar ar rula dotniet pe platformele care sint asociate in general cu HPC...
Cryogenic wrote: "Codul C++ infect", da intradevar codul infect nu intra la comparatie, nu trebuia sa mentionez de el, dar din pacate nu stiam ca e "infect", in plus programatorii dotniet poate ca nu stiu sa programeze C++, dar asta nu spune nimic, de unde rezulta ca un programator ce stie sa programeze in C++ stie sa programeze ? ( asta a fost ca sa adaug la flame). Cu tot repectul cuvenit celor de aici, nici C#, nici C++, nici altele nu sunt capete de lume si nici definitorii, si nici limbaje in care se masoara epeen-ul, ci sunt limbaje de programare.
Fiecare limbaj vine cu un domeniu de aplicabilitate si un "skill set" cum zic aia p-afara. Exista oaresce motive pentru care codul de genul ala se scrie in general in C++ pe PC si oricit s-ar zbate Miguelica, situatia va ramine asa o multime de timp de acum incolo. Am vrut sa spun ca programatorii dotniet n-au tangente cu "skill set-ul" ala in general, ca treaba lor e alta. Cind sint pusi in fata C++-ului, ori emit cod oribil, ori nu inteleg cind li se arata cod oribil, ori nu pot detecta erorile evidente din "metodologiile" folosite in teste "stiintifice" expuse pe bloguri. Tu te afli cel putin in ultima categorie. Ai vazut un astfel de test-pe-blog si, dind dovada de un acut simt al realitatii, ai proclamat moartea C++-ului.
Cryogenic wrote: P.S. sunt oameni mult mai seriosi ca mine si ca tine care se ocupa de limbajele managed si cele native si de hpc, si studiaza problema de ceva vreme. Poate le spui lor "hahaha"
http://resourcekit.windowshpc.net/MORE_ ... rpHPC.html
Mai intii iti mai transmit tie un "hahaha". Tu ai si citit paper-ul spre care mi-ai dat link, sau l-ai pus asa, sperind ca ma impresionezi? Da' cu F# sau alte limbaje functionale ai vreun pic de experienta, sau iar te aventurezi intr-un domeniu care ti-e strain? Poti sa-mi spui ce avantaje ale dotniet-ului in HPC sint enumerate in paper-ul ala? Poti sa-mi zici de ce F# si nu Haskell sau OCaml, de exemplu? Sau ma rog, poti sa-mi spui care din feature-urile lui dotniet sint utile in HPC si alte domenii asemanatoare? Crezi ca biblioteca aia imensa plina de "bunatati" gen parsat XML si formatat timestamp-uri iti creste in vreun fel productivitatea cind scrii cod pentru arhitecturi paralele? Sau sa fie garbage collector-ul asa de necesar in activitatea haspecistilor?

Si acum pentru ca sa-mi satisfac si eu o curiozitate: ce te-a impins sa proclami victoria iminenta a dotniet-ului aici, pe un forum? De ce ai simtit nevoia sa faci asemenea afirmatii transante despre un subiect care ti-e usor nefamiliar, bazindu-te doar pe ce ai citit pe un blog al unui oarecare Miguel? Si de ce insisti, in loc sa recunosti ca poate te-ai grabit si de fapt dotniet nu misca in nici un domeniu care nu tine de aplicatii de business?

User avatar
Silviu Ardelean
Senior
Senior
Posts: 1175
Joined: 12 Jul 2007, 09:22
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: Download Windows Vista Business 64bit

Post by Silviu Ardelean » 16 Dec 2008, 23:47

Dark wrote: Ai un link la testele alea unde Mono "bate la fund" C++ in "simulare fizica"? As dori sa-mi hranesc setea de amuzament. Wow, suport pentru SIMD! Incredibil! Ce-ti mai poti dori odata ce ai SIMD in dotniet?
Subscriu... :thumbsup: Super-tare, Dark. ;)

Domnule Cryogenic, cred ca ti-a mai scapat un aspect. Te aflii pe un forum al programatorilor C++, iar tu vi pe aici cu tot felul de "informatii" gasite pe net. Te rog, lasa-ne cu "amaraciunea" noastra si vezi-tzi de .nietul tau. ;)
Crede-ma ca sunt suficiente domenii in care C++ e si va mai fi mult timp la putere... iar eu sunt printre fericitii care-l foloseste toata ziua, chiar si in combinatie cu alte tehnologii de "maxima" actualitate de la Microsoft. :D
Last edited by Silviu Ardelean on 17 Dec 2008, 18:01, edited 1 time in total.

neagu_laurentiu
Membru++
Membru++
Posts: 919
Joined: 23 Jul 2007, 11:32

Re: Download Windows Vista Business 64bit

Post by neagu_laurentiu » 17 Dec 2008, 01:28

Cryogenic wrote:8GB rami...2GB rami
Daca la performanta egala tu esti deacord sa aloci atit RAM... se cunoaste ca vii din .NET
Cryogenic wrote:Limbajele managed nu sunt doar safe, sunt si mult mai productive
Vreau un exemplu de productivitate obtinuta cu ajutorul limbajului. Lasa framework-ul, ca ala putea fi implementat la fel de bine si in C++... dar din alte ratiuni nu a fost (ma refer la MS).
Cryogenic wrote:un byte in C++ ocupa acelasi spatiu ca si un byte in .Net.
Dar per total suma lor nu e constanta ca in C++ :biggrin:
Cryogenic wrote:poti scrie aplicatii suficient de perfomante in cod managed incat sa fie folosite acolo unde se cere performanta ridicata
Pana sa scrii tu asa ceva, rezolva asta: http://www.codexpert.ro/forum/viewtopic ... 5417#p5417
sau:

Code: Select all

// C#
int i=65535;
byte []p;
p = BitConverter.GetBytes(i);
Console.WriteLine("{0} {1} {2} {3}", p[0], p[1], p[2], p[3]);
la fel de eficient ca asta:

Code: Select all

// C
int i = 65535;
BYTE* p;
p=(BYTE*)&i;
printf("%x %x %x %x\n",*(p+0),*(p+1),*(p+2),*(p+3));
Cryogenic wrote:Mono 2.2
Pana una alta, aloca tu memorie multa (256/512/1024 MB sau cat poate duce sistemul tau) in Mono 2.0.1, seteaza apoi cu null varibilele/vectorul si realoca. Surpriza: out of memory. Garbage collector-ul doarme in papuci in loc sa vegheze la sistemul tau safe...

Cryogenic
Membru
Membru
Posts: 55
Joined: 30 Jun 2008, 17:43

Re: Download Windows Vista Business 64bit

Post by Cryogenic » 17 Dec 2008, 04:04

Silviu Ardelean wrote: Domnule Cryogenic, cred ca ti-a mai scapat un aspect. Te aflii pe un forum al programatorilor C++
Ori imi scapa mie ceva ori se incearca a mi se transmite mesaje subliminale cu C++ pe care eu ori nu le inteleg ori nu vreau. Adica mi-am depasit normele sau ce ?
Sper sa nu fie o neobrazare din partea mea daca cer a mi se spune clar care e mesajul.
Silviu Ardelean wrote: iar tu vi pe aici cu tot felul de "informatii" gasite pe net.
Cred ca ai presupus prea multe, dar iti dau un hint, nu au fost "gasite".
Silviu Ardelean wrote: Te rog, lasa-ne cu "amaraciunea" noastra si vezi-tzi de .nietul tau. ;)
nietul nu e al meu ... si vad ca multa lume de aici vrea sa dea sfaturi sau indicatii precise (fa, vezi-ti ...), nu va obositi.
Silviu Ardelean wrote: Crede-ma ca sunt suficiente domenii in care C++ e si va mai fi mult timp la putere... iar eu sunt printre fericitii care-l foloseste toata ziua, chiar si in combinatie cu alte tehnologii de "maxima" actualitate de la Microsoft. :D
Sunt pe un forum de "C++" deci tot ce vad aici trebuie sa "cred". "C++ e si va mai fi mult timp la putere", o fi ... nu asta ma intereseaza pe mine. E la fel de la putere C++-ul in anumite domenii cum e Javascriptul in altele, sau Lisp-ul sau VB6. Eu vorbeam de viteza de executie si am dat un exemplu in care C++ e batut de cod managed, si de aici: soc.

Oricum discuta asta nu am de gand sa o prelungesc (prea mult) iese doar un flame inutil.

Cryogenic
Membru
Membru
Posts: 55
Joined: 30 Jun 2008, 17:43

Re: Download Windows Vista Business 64bit

Post by Cryogenic » 17 Dec 2008, 05:08

neagu_laurentiu wrote: Daca la performanta egala tu esti deacord sa aloci atit RAM... se cunoaste ca vii din .NET
Bine atunci alocam la mijloc tu zici un numar eu zic un numar si facem media, alocam la acea medie si totul e perfect obiectiv.
neagu_laurentiu wrote: Vreau un exemplu de productivitate obtinuta cu ajutorul limbajului. Lasa framework-ul, ca ala putea fi implementat la fel de bine si in C++... dar din alte ratiuni nu a fost (ma refer la MS).
Asta de ude ai scos-o? framework-ul putea fi implementat in C++? :o , probabil ca asa e, daca te gandesti ca runtime-ul de .net e scris in C++ (desi versiunea facuta publica Rotor, contine si C si ASM). Putea fi implementat in Managed C++ eventual. Cum se putea face sa ai in C++ cod verificabil (IL), type safety in orice conditie (fara cast-uri uncheched, fara dealocari de memorie atat timp cat mai sunt referinte/pointeri, bounds checking mandatorii), metadata petru toate clasele, metodele, parametrii metodelor declarate in cod (a se citi 'reflection'), securitate ce se poate defini pana la nivel de methode. Nu cred ca ai inteles ce e de fapt .Net, .Net nu e o librarie care contine "clase", e ceva mai mult, dar te las sa descoperi ...
neagu_laurentiu wrote:
Cryogenic wrote:un byte in C++ ocupa acelasi spatiu ca si un byte in .Net.
Dar per total suma lor nu e constanta ca in C++ :biggrin:
Suma unor bytes "constanta" in C++ ? Per total.
neagu_laurentiu wrote:
Cryogenic wrote:poti scrie aplicatii suficient de perfomante in cod managed incat sa fie folosite acolo unde se cere performanta ridicata
Pana sa scrii tu asa ceva, rezolva asta: http://www.codexpert.ro/forum/viewtopic ... 5417#p5417
sau:

Code: Select all

// C#
int i=65535;
byte []p;
p = BitConverter.GetBytes(i);
Console.WriteLine("{0} {1} {2} {3}", p[0], p[1], p[2], p[3]);
la fel de eficient ca asta:

Code: Select all

// C
int i = 65535;
BYTE* p;
p=(BYTE*)&i;
printf("%x %x %x %x\n",*(p+0),*(p+1),*(p+2),*(p+3));
wow, ai tiparit eficient 4 bytes, deja incep sa-mi imaginez cat de cati de multi bytes se pot tipari pe un supercalculator folosing codul C. Daca chiar sunt rau acum ma pun sa fac prostii si scriu cod "usafe" in C# asa:

Code: Select all

 
    static void Main(string[] args)
    {
      unsafe
      {
        int i = 65535;
        byte* b = (byte*)&i;
        Console.WriteLine("{0} {1} {2} {3}", *b, *(b+1), *(b+2), *(b+3));
      }
    }


as se compila cu /UNSAFE din linia de comanda sau prin bifarea "Allow unsafe code" in project properties:

dar nu o sa scriu codul de mai sus pentru ca nu tine cont de "endianess" ci o sa folosesc BitConverter.GetBytes, sau daca chiar trebuie introducem si un test de endianess in metoda , cam asa:

Code: Select all

    public unsafe static bool IsLittleEndian()
    {
      short test = 0x100;
      return *((byte*)&test) == 0;
    }
neagu_laurentiu wrote:
Cryogenic wrote:Mono 2.2
Pana una alta, aloca tu memorie multa (256/512/1024 MB sau cat poate duce sistemul tau) in Mono 2.0.1, seteaza apoi cu null varibilele/vectorul si realoca. Surpriza: out of memory. Garbage collector-ul doarme in papuci in loc sa vegheze la sistemul tau safe...
[/quote]

poti sa chemi GC.Collect(); GC.WaitForPendingFinalizers(); care ghici ce face, trezeste colectorul ... surpriza

Cryogenic
Membru
Membru
Posts: 55
Joined: 30 Jun 2008, 17:43

Re: Download Windows Vista Business 64bit

Post by Cryogenic » 17 Dec 2008, 06:31

Dark wrote: Nuuuu, n-are cum. Oricum, am mentionat chestia cu alignment-ul ca sa arat ca domeniul in care incerci sa arunci tu cu dotniet (HPC) are nevoi usor diferite fata de domeniul pentru care a fost facut dotniet (pus butoane pe form-uri si interogat DB-uri cind se apasa pe ele). Nu ca ar ar rula dotniet pe platformele care sint asociate in general cu HPC...
Domeniul pentru care a fost facut .Net e mult in afara presupunerilor tale, si include HPC. (Remoting (Transparent Proxyies, Channels), Application Domains care spawneaza mai multe process/masini fizice, de exemplu fac parte din infrastructura partial conceputa pentru HPC/distributed computing)
Dark wrote: Fiecare limbaj vine cu un domeniu de aplicabilitate si un "skill set" cum zic aia p-afara. Exista oaresce motive pentru care codul de genul ala se scrie in general in C++ pe PC si oricit s-ar zbate Miguelica, situatia va ramine asa o multime de timp de acum incolo.
Exista motive pentru care alte limbaje is fac loc in acest domeniu, iar intre ce zici tu si "Miguelica", exista o diferenta majora, tu bati din gura pe un forum si pana acum nu argumentat nimic, "Miguelica" nu a afirmat nimic in privinta asta.
Dark wrote: Am vrut sa spun ca programatorii dotniet n-au tangente cu "skill set-ul" ala in general, ca treaba lor e alta. Cind sint pusi in fata C++-ului, ori emit cod oribil, ori nu inteleg cind li se arata cod oribil, ori nu pot detecta erorile evidente din "metodologiile" folosite in teste "stiintifice" expuse pe bloguri.
Ai vrut sa arati ca ai idei preconcepute si ai reusit. Programatorii si skill set-ul lor nu e dat de limbajul primar de programare. Sunt total neimpresionat de ideiile tale despre programatori, pana acum nici tu nu m-ai impresionat pe mine, chiar daca pretinzi a fi programator de C++, care intelege codul la nivel metafizic, pe care restul nu reusesc sa-l vada.
Dark wrote: Tu te afli cel putin in ultima categorie. Ai vazut un astfel de test-pe-blog si, dind dovada de un acut simt al realitatii, ai proclamat moartea C++-ului.
"Moartea C++-ului?", omule deja ai luato pe razna, eu incercam sa arat ca codul managed poate fi competiv cu codul C++ la viteza, iar printre ultimele domenii unde mai trebuie sa intre e HPC. Ii raspundeam lui bytefield, pana la urma e un forum "public" din cate stiu eu. Pe unde ai intors-o ca sa transformi in asemenea drama ce am zis eu? In plus mai imi si spui ce cred, de ce am facut anumit lucruri, cum sunt, imi pui cuvinte in gura, pe care eu nu le-am spus, care e problema?
Dark wrote: Mai intii iti mai transmit tie un "hahaha". Tu ai si citit paper-ul spre care mi-ai dat link, sau l-ai pus asa, sperind ca ma impresionezi?
Speram sa te impresionez...dar te anunt ca daca ai raspuns "hahaha"...mi-ai ranit profund sentimentele ...
Dark wrote: Da' cu F# sau alte limbaje functionale ai vreun pic de experienta, sau iar te aventurezi intr-un domeniu care ti-e strain? Poti sa-mi spui ce avantaje ale dotniet-ului in HPC sint enumerate in paper-ul ala?
Dar tu ai experienta cu alte libaje functionale?
Eu uite ca am, am folosit Lisp in productie (nu facultativ).
Imi pare rau nu am cum sa-ti explic avantajele .Net-lui pana nu intelegi ce e ala .Net.
Daca cauti explicatii si cunostiinte legate de .Net poti formula alfel intrebarile.
Dark wrote: Poti sa-mi zici de ce F# si nu Haskell sau OCaml, de exemplu? Sau ma rog, poti sa-mi spui care din feature-urile lui dotniet sint utile in HPC si alte domenii asemanatoare?
Cine a zis ca nu ar putea fi Haskell sau OCaml, ma mir de unde le scoti.
Dark wrote: Crezi ca biblioteca aia imensa plina de "bunatati" gen parsat XML si formatat timestamp-uri iti creste in vreun fel productivitatea cind scrii cod pentru arhitecturi paralele? Sau sa fie garbage collector-ul asa de necesar in activitatea haspecistilor?
Tipic. .Net nu e o doar biblioteca imensa, dar nu ma asteptam ca cineva care nu are habar de .Net sa stie mai multe despre asta.
Dark wrote: Si acum pentru ca sa-mi satisfac si eu o curiozitate: ce te-a impins sa proclami victoria iminenta a dotniet-ului aici, pe un forum?
Mai citeste ce am scris, nu am proclamat nimic, timpul o sa proclame o victorie daca va fi de o parte sau de alta, eu ii raspundeam lui bytefield, legat de performanta.
Dark wrote: De ce ai simtit nevoia sa faci asemenea afirmatii transante despre un subiect care ti-e usor nefamiliar, bazindu-te doar pe ce ai citit pe un blog al unui oarecare Miguel? Si de ce insisti, in loc sa recunosti ca poate te-ai grabit si de fapt dotniet nu misca in nici un domeniu care nu tine de aplicatii de business
Eh, iti spun eu pe ce m-am bazat, cand am scris ce am scris aici, m-am bazat pe faptul ca se stie citi si intelege, vad ca exista exceptii, majore.

neagu_laurentiu
Membru++
Membru++
Posts: 919
Joined: 23 Jul 2007, 11:32

Re: Download Windows Vista Business 64bit

Post by neagu_laurentiu » 17 Dec 2008, 08:03

Cryogenic wrote:framework-ul putea fi implementat in C++?
Da.
Cryogenic wrote:
neagu_laurentiu wrote: rezolva asta: http://www.codexpert.ro/forum/viewtopic ... 5417#p5417
scriu cod "usafe" in C#
Unsafe sau Platform Invoke lasa-le deoparte, "nu apartin" .NET-ului.
Vezi un pic si link-ul de mai sus ca tot sustii viteza JIT-ului !
Cryogenic wrote:poti sa chemi GC.Collect()
Toata lumea stie de faza asta, dar daca tot la "manual" ajungem unde e managed-ul ?!

Cryogenic
Membru
Membru
Posts: 55
Joined: 30 Jun 2008, 17:43

Re: Download Windows Vista Business 64bit

Post by Cryogenic » 17 Dec 2008, 10:54

neagu_laurentiu wrote: Unsafe sau Platform Invoke lasa-le deoparte, "nu apartin" .NET-ului.
Vezi un pic si link-ul de mai sus ca tot sustii viteza JIT-ului !

Toata lumea stie de faza asta, dar daca tot la "manual" ajungem unde e managed-ul ?!
Acum ce mai vrei sa zici, ca unsafe si PInvoke nu fac parte din .Net si ca se numeste managed code degeaba?

P.S. De cine apartin unsafe si PInvoke, nu tin minte sa fi existat in C++ (clasic) conceptele astea?

Dark
Banned
Banned
Posts: 75
Joined: 21 Nov 2007, 19:29
Judet: Bucureşti

Re: Download Windows Vista Business 64bit

Post by Dark » 17 Dec 2008, 11:31

Cryogenic wrote: am dat un exemplu in care C++ e batut de cod managed, si de aici: soc.
Nu, ai dat un exemplu in care o biblioteca de dotniet implementata folosind un fel de intrinsics pentru vectorizare bate cod C++ prost si scris ca la scoala. In practica exista urmatoarele probleme cu exemplul tau:
- exista biblioteci de vector math cu SIMD si pentru C++
- exista si intrinsics pentru SIMD in C++
- exista compilatoare care fac vectorizare automata, atita timp cit nu te straduiesti tare sa le dai peste bot folosind double in codul C++ si float in codul dotniet
- aia care chiar scriu "simulari fizice" nu scriu cod asa cum a copiat Miguelica de pe net

Cu alte cuvinte, ca poate de data asta pricepi: exemplul tau e complet irelevant. Daca vrei sa compari biblioteci, pune mina pe orice biblioteca de vector math pentru C++ si vezi daca mai misca Mono.Simd in fata ei. Recunoaste, ai citit hype pe un blog si te-ai entuziasmat. Se mai intimpla, da' nu e nasol decit daca insisti. La un moment dat ai si zis ca nu trebuia sa dai exemplul asta, dar vad ca acum revii la el. Totusi, merita mentionat ca daca inlaturi exemplul lui Miguelica, nu ramii cu nici un argument pro-dotniet in HPC.

Lasind la o parte eschiva cu sentimentele profunde, din care deduc ca nu stii despre ce se vorbeste in paper-ul ala, dau peste un exemplu de uitat de la mina pin' la gura in discursul tau:
Cryogenic wrote: Cine a zis ca nu ar putea fi Haskell sau OCaml, ma mir de unde le scoti.
Pai n-a zis nimeni, dragul meu, da' tu mi-ai dat exemplul ala cu F# ca sa-mi arati ca exista eforturi de a face HPC cu dotniet. Am impresia insa ca faci o confuzie intre F#, care-i un limbaj, si dotniet, care-i un framework de sub dinsul. E o diferenta de nuanta intre a face HPC cu F#, limbajul, si a face HPC cu dotniet. In speta, paper-ul ala vorbeste doar de limbaj, nu si de avantajele aduse de dotniet pentru HPC. Dotniet poate disparea din poza si nu-i va simti nimeni lipsa. Deci daca ar putea fi orice alt limbaj (functional), ti-ai pierdut punctul de vedere pe drum.
Cryogenic wrote: Daca cauti explicatii si cunostiinte legate de .Net poti formula alfel intrebarile.
[...]
Tipic. .Net nu e o doar biblioteca imensa, dar nu ma asteptam ca cineva care nu are habar de .Net sa stie mai multe despre asta.
Ok, foarte serios vorbind acum: ce e .net de fapt si ce avantaje aduce in afara sferei aplicatiilor de business unde trebuie sa programezi rapoarte cu click dreapta?

PS: vezi ca e o diferenta intre "distributed computing" ala care serveste porn sau pagina de web Microsoft cu load-balancing si HPC ala care-ti zice daca ploua miine sau daca ai tumori la cap.

neagu_laurentiu
Membru++
Membru++
Posts: 919
Joined: 23 Jul 2007, 11:32

Re: Download Windows Vista Business 64bit

Post by neagu_laurentiu » 17 Dec 2008, 12:39

Dark, exemplul meu banal (identic in ambele limbaje, nu ca ala de pe internet) e relevant ? http://www.codexpert.ro/forum/viewtopic ... 5417#p5417

bytefield
Junior
Junior
Posts: 35
Joined: 20 Jun 2008, 19:55
Location: Alba Iulia
Contact:

Re: Download Windows Vista Business 64bit

Post by bytefield » 17 Dec 2008, 13:14

Rezultatele la 3 rulari consecutive
Parametrii: 1 100000000
C#
44621168.4303905
00:00:09.2010000
44621168.4303905
00:00:09.0220000

44621168.4303905
00:00:11.7050000
44621168.4303905
00:00:11.6520000

44621168.4303905
00:00:09.0520000
44621168.4303905
00:00:09.0140000

C++
4.462117e+007
8 s

4.462117e+007
8 s

4.462117e+007
7 s

System Type X86-based PC
Processor Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T7250 @ 2.00GHz, 2001 Mhz, 2 Core(s), 2 Logical Processor(s)
Total Physical Memory 1,014.69 MB
OS Name Microsoft® Windows Vista™ Business
Compilers: csc & cl
=====================================

C#
44621168.4303905
00:00:06.3486340
44621168.4303905
00:00:06.3197050

44621168.4303905
00:00:06.3479150
44621168.4303905
00:00:06.3188100

44621168.4303905
00:00:06.3494880
44621168.4303905
00:00:06.3200490

C++
4.462117e+07
6 s

4.462117e+07
6 s

4.462117e+07
6 s

System Type x86_64
Processor Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz
Total Physical Memory 4GB
OS Name Ubuntu Intrepid Ibex
Compilers: msc & g++
Nu stiu daca e de vina CPU-ul si RAM-ul pt. rezultatele de pe Linux sau poate e optimizat compilatorul de la Mono mai mult decat cel de la MS, de-aia s-a ajuns la performante similare intre C++ si C#. Oricum acest test nu prea e relevant... ca de obicei sub C# nu faci aplicatii pt consola si la partea grafica si apeluri la cod unmanaged C# pierde la performante.
Last edited by bytefield on 17 Dec 2008, 14:00, edited 2 times in total.

neagu_laurentiu
Membru++
Membru++
Posts: 919
Joined: 23 Jul 2007, 11:32

Re: Download Windows Vista Business 64bit

Post by neagu_laurentiu » 17 Dec 2008, 13:47

Nu se poate ! Esti in Release cu toate optimizarile puse ?!
Eu am 2GB RAM, P4 HT 3Ghz XP SP3 iar la rulare cu parametrii "1 100000000" obtin 15 s C# si 5s C++ !

Post Reply