Fisier resursa

Acest forum este dedicat intrebarilor de Windows API, folosing C/C++
Post Reply
Raduku077
Junior
Junior
Posts: 20
Joined: 09 Jan 2014, 15:41
Judet: Iaşi

Fisier resursa

Post by Raduku077 » 22 Jan 2014, 18:33

Salutare ! Am inceput sa invat Windows API abia ieri .
Am creat aplicatia Generic , este ok, dar se presupune ca ar trebui sa am fisierul generic.rc cu :

#include "Windows.h"
#include "generic.h"
#include "winver.h"

MYAPP ICON DISCARDABLE "GENERIC.ICO"
SMALL ICON DISCARDABLE "SMALL.ICO"

GENERIC MENU DISCARDABLE
BEGIN
POPUP "&File"
BEGIN
MENUITEM "&Test" , IDM_TEST
MENUITEM "&Exit" , IDM_EXIT
END
POPUP "&Help"
BEGIN
MENUITEM "About", IDM_ABOUT
END
END

VERSIONINFO
FILEVERSION 3,3,0,0
PRODUCTVERSION 3,3,0,0
FILEFLAGSMASK 0X3f1
#ifdef _DEBUG
FILEFLAGS 0xb1
#else
FILEFLAGS 0xa1
#endif
FILEOS 0X4L
FILETYPE 0X1L
FILESUBTYPE 0X0L
BEGIN
BLOCK "StringFileInfo"
BEGIN
BLOCK "040904B0"
BEGIN
VALUE "Company Name", "GGR Company\0"
VALUE "FileDescription", "GenericApplication\0"
VALUE "File Version", "1.0\0"
VALUE "Internal Name", "1.0\0"
VALUE "LegalCopyright", "Copyright \251 GGR Company. 2014\0"
VALUE "Legal Trademarks", "GGR Trademark.\0"
VALUE "Original Filename", "\0"
VALUE "Product Name", "Generic Application\0"
VALUE "ProductVersion", "1.0\0"
END
END
BLOCK "VarFileInfo"
BEGIN
VALUE "Translation", 0x409, 1200
END
END

As avea nevoie de o explicatie cat mai clara asupra modului in care se procedeaza ( inclusiv cu ce tip de fisier trebuie creat .. ca pentru un incepator ) .



User avatar
Ovidiu Cucu
Fondator
Fondator
Posts: 3776
Joined: 11 Jul 2007, 16:10
Judet: Iaşi
Location: Iasi
Contact:

Re: Fisier resursa

Post by Ovidiu Cucu » 23 Jan 2014, 19:08

Ce editie de Visual Studio ai?

In afara de editia Express, celelalte editii (Professional, Premium si Ultimate) au editor de resurse incorporat si nu trebuie sa-ti bati capul (cel putin in faza de incepator) cu ce contine fisierul de resurse (.rc), care este generat automat. Nu trebuie decat sa intri in fereastra "Resource View" si sa
adaugi/editezi de acolo resurse (meniuri, dialoguri, etc).

Raduku077
Junior
Junior
Posts: 20
Joined: 09 Jan 2014, 15:41
Judet: Iaşi

Re: Fisier resursa

Post by Raduku077 » 24 Jan 2014, 19:40

Folosesc Visual Studio 2010 Ultimate . Multumesc !

User avatar
Ovidiu Cucu
Fondator
Fondator
Posts: 3776
Joined: 11 Jul 2007, 16:10
Judet: Iaşi
Location: Iasi
Contact:

Re: Fisier resursa

Post by Ovidiu Cucu » 24 Jan 2014, 20:58

Super!
In cazul asta poti arunca un ochi spre Resource Editors.

Raduku077
Junior
Junior
Posts: 20
Joined: 09 Jan 2014, 15:41
Judet: Iaşi

Re: Fisier resursa

Post by Raduku077 » 24 Jan 2014, 23:44

M-am uitat , multumesc pentru recomandare !

Post Reply