incremental link

Intrebari despre programarea cu VC++ incluzand mediul de dezvoltare, instalare, setari, debugger, compilator, linker si documentatie.
Post Reply
User avatar
dumion
Membru
Membru
Posts: 74
Joined: 25 Jul 2007, 10:17

incremental link

Post by dumion » 20 Sep 2007, 15:35

Poate sa-mi explice cineva ce e chestia asta?User avatar
Ovidiu Cucu
Fondator
Fondator
Posts: 3778
Joined: 11 Jul 2007, 16:10
Judet: Iaşi
Location: Iasi
Contact:

Re: incremental link

Post by Ovidiu Cucu » 21 Sep 2007, 11:35

Parerea mea e ca "link incrementally" concretizat prin optiunea linker-ului /INCREMENTAL:YES este o gaselnita folositoare pentru programatorii puturosi/nervosi/grabiti, care dau un build la fiecare minut, sau care ar trebui sa-si cumpere un computer nou.

Daca aceasta optiune este pusa pe YES, la o editare de legaturi (chestia pe care o face linker-ul) ulterioara se va castiga timp datorita faptului ca nu se mai rescrie intreg binarul (executabilul, deleleul, ...) rezultat. Pentru a face acest lucru posibil, binarul respectiv este paduit cu "spatii" (mai bine zis instructiuni dummy, care mai tarziu pot fi pur si simplu inlocuite cu ce apare nou) si umplut cu jump-uri suplimentare, rezultand o crestere corespunzatoare in marime.
Ca o concluzie. In general aceasta optiune este folositoare pentru programare in configuratia DEBUG (mai ales pentru categoriile enumerate mai sus :)), desi eu unul n-am simtit nevoia si de multe ori ii dau "/INCREMENTAL:NO" chiar si in DEBUG.
In configuratia RELEASE, din fericire, este default NO.

Post Reply