Code: Select all
class A
{
int i;
public:
A(){ }
A(int t){i = t;}
friend ostream /* & */ operator <<(ostream &os, A a)
{
os<<a.i;
return os;
}
};
class A
{
int i;
public:
A(){ }
A(int t){i = t;}
friend ostream /* & */ operator <<(ostream &os, A a)
{
os<<a.i;
return os;
}
};
ofstream foo(ofstream& out)
{
// ...
return out; // return by value
}
void bar(ofstream out) // pass by value
{
// ...
}
int main()
{
ofstream out("aaa");
ofstream out2("bbb");
out2 = foo(out);
bar(out);
}
Gata, totul capata sens.M-am uitat prin clasele de baza dar...degeaba.Daca-mi pica la vreun interviu asemenea minuni ma apuc de Java.In Java pot sa programeze si aia mai prosti oleaca...Intr-o clasa de baza (basic_ios) constructorul de copiere si operatorul de atribuire sunt declarate private.
Nu are rost sa treci pe Java pentru atata lucru.Mihail wrote:Gata, totul capata sens.M-am uitat prin clasele de baza dar...degeaba.Daca-mi pica la vreun interviu asemenea minuni ma apuc de Java.In Java pot sa programeze si aia mai prosti oleaca...Intr-o clasa de baza (basic_ios) constructorul de copiere si operatorul de atribuire sunt declarate private.
Thx Ovidiu.
De ce te dai batut la primele probleme? Crezi ca in Java sau .NET nu vei intalnii probleme? Ce faci, dai si de acolo bir cu fugitii?Mihail wrote:Gata, totul capata sens.M-am uitat prin clasele de baza dar...degeaba.Daca-mi pica la vreun interviu asemenea minuni ma apuc de Java.In Java pot sa programeze si aia mai prosti oleaca...Intr-o clasa de baza (basic_ios) constructorul de copiere si operatorul de atribuire sunt declarate private.
Thx Ovidiu.
Se lasa de programare si se face architect.Marius Bancila wrote: De ce te dai batut la primele probleme? Crezi ca in Java sau .NET nu vei intalnii probleme? Ce faci, dai si de acolo bir cu fugitii?
Ei, n-am ajuns chiar asaDe ce te dai batut la primele probleme? Crezi ca in Java sau .NET nu vei intalnii probleme? Ce faci, dai si de acolo bir cu fugitii?
Razi tu razi Harap-Alb, dar cunosc doua cazuri concrete (inca in Iasi la noi) in care din cauza ca erau incompetenti la development i-au facut, ghici ce? Software Development ManagerSe lasa de programare si se face architect.
...iar atunci cand crezi ca stii toate chichitele, jbangg!... apare C++11 cu chichite noi.Mihail wrote:Un lucru destul de enervant e ca ajung uneori sa cred ca-l stiu la perfectie si dintr-odata aflu ca mai este cite-o chichita pe care n-o stiam...
Asta nu-i nimic. Sa fii Software Development Manager nu trebuie neaparat sa fii si guru la programare. Mai rau e cand un idiot ajunge Software Architect. Daca mai e si fan GoF, iese o ninune de proiect cum n-a vazut nici darcu, nici ma-sa sa-l chieptene...Mihail wrote: Ovidiu:Razi tu razi Harap-Alb, dar cunosc doua cazuri concrete (inca in Iasi la noi) in care din cauza ca erau incompetenti la development i-au facut, ghici ce? Software Development ManagerSe lasa de programare si se face architect.[...]
Apai atit timp cit lucrez doar cu VS2008, si inca voi lucra mult timp, n-au decit sa apar un milion de versiuni de C++....iar atunci cand crezi ca stii toate chichitele, jbangg!... apare C++11 cu chichite noi.![]()
Corect in general, desi am vazut un caz in care coda cot la cot cu developerii.Asta nu-i nimic. Sa fii Software Development Manager nu trebuie neaparat sa fii si guru la programare.
Si de astea am vazut, s-a intimplat o treaba de asta cind boss-ii din US care se ocupau printre altele si de numirea arhitectului, se opreau direct in cluburile de fetite cind veneau la noi, drept dovada unul din ei s-a si insurat cu o ieseanca pentru care banii nu conteazaMai rau e cand un idiot ajunge Software Architect. Daca mai e si fan GoF, iese o ninune de proiect cum n-a vazut nici darcu, nici ma-sa sa-l chieptene...