dimensiune exe

Intrebari despre programarea cu VC++ incluzand mediul de dezvoltare, instalare, setari, debugger, compilator, linker si documentatie.
Post Reply
User avatar
Zanetti
Membru
Membru
Posts: 80
Joined: 20 Jul 2007, 08:57
Location: Tg.Mures

dimensiune exe

Post by Zanetti » 12 Dec 2007, 12:46

Salutare! :)

O aplicatie simpla care contine cateva controale (butoane, liste, combo,etc) ocupa destul de mult, zic eu, pana in 10 MB. Facand o comparatie cu alte aplicatii instalate mi se pare destul de mult dar comparand cu memoria sistemului mi se pare nesemnificativ. Totusi...daca se poate optimiza ceva de ce sa nu o fac?

1)Sunt ceva setari la project properties sau in alt loc care ar putea minimiza spatiul de memorie necesar rualrii aplicatiei?
2)Am auzit ca se pot optimiza controalele lista facandu-le virtuale . Care e principiul la listele virtuale?


Multumesc. ;)


Ai fost facut DE Dumnezeu si PENTRU Dumnezeu - si pana vei intelege asta,viata ta nu va avea sens.

Dragos Cojocari
Membru++
Membru++
Posts: 789
Joined: 11 Jul 2007, 14:11

Re: dimensiune exe

Post by Dragos Cojocari » 12 Dec 2007, 12:52

Citeva detalii intai:

1. 10 mb pe disk sau in memories?
2. exe-ul contine informatii de debug sau nu?

User avatar
Ovidiu Cucu
Fondator
Fondator
Posts: 3778
Joined: 11 Jul 2007, 16:10
Judet: Iaşi
Location: Iasi
Contact:

Re: dimensiune exe

Post by Ovidiu Cucu » 12 Dec 2007, 13:24

Zanetti wrote:2)Am auzit ca se pot optimiza controalele lista facandu-le virtuale . Care e principiul la listele virtuale?
Te-am prins! De-acum esti al meu... :D
Trage, te rog, mai inatai un ochi AICI (nota nr. 3), apoi mai discutam... ;)

User avatar
Zanetti
Membru
Membru
Posts: 80
Joined: 20 Jul 2007, 08:57
Location: Tg.Mures

Re: dimensiune exe

Post by Zanetti » 12 Dec 2007, 13:36

@Dragos
daca ocupa in memoria fizica sau virtuala asta nu stiu; cert este ca ocupa pana in 10 MB, pt o aplicatie simpla;
ma gandeam ca stiti ceva setari sau ceva de genu;

@Ovidiu
da Ovidiu, am citit f putin desper listele virtuale, dar nu am inteles exact principiu pe care se bazeaza. Ma gandeam ca ma lamuresti tu... daca nu e cu suparare :biggrin:
Ai fost facut DE Dumnezeu si PENTRU Dumnezeu - si pana vei intelege asta,viata ta nu va avea sens.

User avatar
Ovidiu Cucu
Fondator
Fondator
Posts: 3778
Joined: 11 Jul 2007, 16:10
Judet: Iaşi
Location: Iasi
Contact:

Re: dimensiune exe

Post by Ovidiu Cucu » 12 Dec 2007, 13:47

Nu-i nici o suparare, iti spun dar dupa ce te uiti cum e implementata lista virtuala in LogExpert. ;)
Pentru ca banuiesc, ca de la lista ti se trag "problemele de memorie", uite-te la poza de mai jos cam cata memorie ia LogExpertul (lexpbrowser.exe) si cam cat haleste una similara culeasa de pe net (eventpro.exe) ca sa incarce aceiasi lista cu vreo 23000 de linii.
Task Manager.gif
Task Manager.gif (12.95 KiB) Viewed 2909 times
Eh, merita sa tragi un ochi inside?

User avatar
Zanetti
Membru
Membru
Posts: 80
Joined: 20 Jul 2007, 08:57
Location: Tg.Mures

Re: dimensiune exe

Post by Zanetti » 12 Dec 2007, 14:03

@Ovidiu
wow ce diferenta, da amandoua aplicatiile aveau nr egal de linii si coloane in lista?

nu au legatura listele virtuale cu aplicatia mea. List-ul meu nu afiseaza mai mult de cateva sute de linii.... deocamdata :biggrin:
Ideea era sa nu mai stau sa mai belesc ochii in codul sursa... ma gandeam ca poate in 2-3 cuvinte descri putin cum sta traba cu listle virtuale.

@Dragos
exe este Release
Ai fost facut DE Dumnezeu si PENTRU Dumnezeu - si pana vei intelege asta,viata ta nu va avea sens.

User avatar
Ovidiu Cucu
Fondator
Fondator
Posts: 3778
Joined: 11 Jul 2007, 16:10
Judet: Iaşi
Location: Iasi
Contact:

Re: dimensiune exe

Post by Ovidiu Cucu » 12 Dec 2007, 15:24

Ok, in cateva cuvinte: o lista "obisnuita" tine minte toate informatiile despre toate itemu-rile, pe cand lista "virtuala" nu tine minte (mai) nimic si-si intreaba parintele de fiecare data cand are nevoie de (afisat) ceva.

User avatar
Zanetti
Membru
Membru
Posts: 80
Joined: 20 Jul 2007, 08:57
Location: Tg.Mures

Re: dimensiune exe

Post by Zanetti » 12 Dec 2007, 15:32

mi se pare o chestie f faina cu listele virtuale... viteza de afisare mare si memoria ocupata mult mai putina - suna genial
fii sigur ca la urmatoare aplicatie o sa folosesc asa ceva;

acum... toate operatiile care le faci intr-o lista obsnuita se potrivesc si la listele virtuale? cam care ar fi diferenta din acest pct de vedere?

si nu ar strica sa porniti un topic la aria "Generale" despre cum se implementeaza o lista virtuala. :yes:
Ai fost facut DE Dumnezeu si PENTRU Dumnezeu - si pana vei intelege asta,viata ta nu va avea sens.

User avatar
Ovidiu Cucu
Fondator
Fondator
Posts: 3778
Joined: 11 Jul 2007, 16:10
Judet: Iaşi
Location: Iasi
Contact:

Re: dimensiune exe

Post by Ovidiu Cucu » 12 Dec 2007, 15:52

Nu vad ce s-ar putea implementa cu litview-uri normale si ce nu s-ar putea cu alea virtuale. Poti doar sa ai probleme sa zicem la implementat jmekerii ca aceasta sau ceva probleme cand lucrezi cu un driver ODBC dâng-dâng care nu stie decat recordset-uri forward-only sau...
Dar pentru fiecare exista solutii, trebuie doar sa sapam putin si chiar sa
belim ochii prin surse
;)

User avatar
Marius Bancila
Fondator
Fondator
Posts: 2344
Joined: 11 Jul 2007, 11:45
Judet: Timiş
Location: Timisoara
Contact:

Re: dimensiune exe

Post by Marius Bancila » 12 Dec 2007, 20:55

Zanetti wrote:mi se pare o chestie f faina cu listele virtuale... viteza de afisare mare si memoria ocupata mult mai putina - suna genial
fii sigur ca la urmatoare aplicatie o sa folosesc asa ceva;
Poti oricand sa schimbi. In mod normal n-ar trebui sa necesite prea mult efort.
Marius Bancila
Fondator Codexpert, Microsoft MVP VC++
Site personal | Blog

Post Reply