Procesare concurenta in Visual C++ 2010

Mugurel Nechita, 23.09.2010

Concurrency Runtime este o noua componenta din CRT-ul inclus in Visual C++ 2010. Acest articol prezinta cateva clase si algoritmi de programare concurenta din acest runtime.

Expresii lambda in C++

Marius Bancila, 11.01.2010

Acest articol prezinta o introducere in expresiile lambda din C++0x, implementate in compilatorul din Visual Studio 2010.

Ordinea executarii constructorilor/destructorilor

zlatomir, 18.12.2009

Articol explica care este ordinea in care sunt executati constructorii si destructorii claselor in C++, si arata prin exemple de ce declararea destructorilor "virtuali" este o practica recomandata.

Programare defensiva: Aventuri in C++

to_be_defined, 30.09.2008

Acest articol abordeaza subiectul programarii defensive, o tehnica prin care se mareste robustetea unui program software in fata actiunilor neprevazute ale utilizatorului sau interactiunilor incorecte intre partile componente ale programului, cu scopul de a reduce defectele software, complexitatea codului si securizarea acestuia.

Verificarea tipului la runtime

Ovidiu Cucu, 04.12.2007

Acest aritcol prezinta modul in care poate fi verificat in C++ tipul unui obiect la rulare.

Functii membru implicite in C++

gerula, 29.10.2007

Articolul prezinta care sunt functiile membru adaugate implicit de compilatoarele de C++, care sunt diferentele intre copierea 'superficiala' si 'produnda' si cand sunt necesari constructor de copiere si operator de atribuire scrisi de utilizator.

Prefera std::string lui char*

Marius Bancila, 31.07.2007

Explica problemele care pot apare in cazul folosirii lui char* si a avantajelor utilizarii clasei std::string in locul pointerilor la caractere.


Mergi la articolele anterioare | urmatoare